"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 13 august 2015

Jupiter in Fecioara (11 august 2015- 9 septembrie 2016). Practica ceea ce predici si foloseste ceea ce stii!

Jupiter si-a luat ramas bun de la Leu si a intrat in Fecioara, pe 11 august. Va ramane aici timp de un an, mai exact pana pe 9 septembrie 2016.
Jupiter este cunoscut ca un guru, un mentor... Este cel care ne face atenti la credinte, ne motiveaza sa ne crestem nivelul de constiinta in ariile de viata vizate de semnul in care se afla. Jupiter inseamna crestere si expansiune, de aceea energia sa este in disonanta cu cea a Fecioarei, care ne aminteste de detalii, organizare, ordine, curatenie, disciplina, moralitate... Si totusi, aceste energii pot conlucra bine impreuna, daca intelegem cum sa le folosim si sa le integram in constiinta si viata noastra, daca suntem atenti la ceea ce avem de crescut, perfectionat si clarificat.

Jupiter in Fecioara- posibilitati:

Schimbarea stilului de viata
Cu Jupiter in Fecioara, ne schimbam programul zilnic, devenim atenti la igiena in toate privintele. O igiena a vietii, sub toate aspectele, fie ca ne referim la alimentatie, program de lucru, sanatate, ingrijire, serviciu, relatii colegiale. Intrebarea care rasare acum este "cat de eficient sunt eu si ce contributie sunt pentru mine si pentru ceilalti, cu programul zilnic pe care l-am creat si cu care m-am obisnuit?"
E timpul sa schimbam unele obiceiuri, sa renuntam la excese, sa ne concentram pe a aduce mai mult disciplina in viata noastra.

Perfectionare
Daca Jupiter in Leu a deschis in noi perspectiva expresiei de sine in noi moduri si a scos la iveala talente, cu Jupiter in Fecioara e necesar sa trecem la treaba, sa ne asumam eforturile necesare pentru a slefui ceea ce cunoastem si ceea ce ne place sa facem. Fecioara iubeste harnicia si detaliul, prin urmare, e timpul sa ne perfectionam la locul de munca, in profesia pe care alegem sa o practicam. De altfel, acum e momentul sa trecem de la teorie la practica. Sa exersam pana ne iese ceea ce ne propunem. Sa invatam tot ce e nevoie pentru a atinge un nivel ridicat de performanta si randament.

Oportunitati de munca
Nu mai de ajuns sa stim ce vrem sa facem, e timpul chiar sa facem. Sa pornim de undeva. Sa corectam ceea ce e necesar, incepand de la convingeri si terminand cu atitudinea noastra fata de un serviciu, un loc de munca, o afacere. Sa fim mai atenti la detalii, sa ajustam, sa dezvoltam.Pas cu pas, nu peste noapte.
Pana acum ne-am concentrat pe a afla ce vrem. Acum e timpul sa trecem la "a face" pasii concreti in acest sens. Si Jupiter in Fecioara poate aduce oportunitatea de a intra in contextul potrivit, aduce sansa unui loc de munca dorit si necesar in aceasta etapa. Pentru multi, acest an al lui Jupiter in Fecioara poate insemna asezarea pe un fagas profesional adecvat, benefic, fructuos.
Sunt avantajate toate activitatile legate de vindecare, terapii complementare, sanatate (medicina), nutritie, comunicare mai ales prin scris, servicii, igiena, ingrijirea animalelor, agricultura, activitatile care necesita manualitate...

Sanatate. Imbunatatire a calitatii vietii
Cu Jupiter in Fecioara, devenim mai atenti la ce mancam, cum ne ingrijim corpul, cata atentie acordam unui stil de viata echilibrat. Prin urmare, putem gasi instrumente, metode, terapii (in special naturiste, alternative) care sa ne ajute in procesul de vindecare si de imbunatatire a calitatii vietii la orice nivel. Programele de detoxifiere corecte si adecvate, o alimentatie in raport cu nevoile reale ale corpului, miscarea, conexiunea cu natura, un program disciplinat de dezvoltare personala, toate acestea ne pot ajuta in aceasta perioada.

Spiritualitate aplicata. Credinta in actiune
Avand in vedere ca peste drum se afla Neptun in Pesti, iar in Sagetator se va afla, incepand din septembrie, Saturn, e momentul detoxifierii sprituale, trierii credintelor, cunostintelor si invataturilor... E timpul sa aplicam, sa punem in practica ceea ce stim, sa lasam la o parte ceea ce nu ne foloseste sau nu ni se mai potriveste. "Practica ceea ce predici si foloseste ceea ce stii". Nu ne mai incalzesc teoriile si filozofiile, acum rezultatele concrete, masurabile, ne intereseaza. Ceea ce materializam, ancoram in realitate, modelam cu mainile noastre. Credinta conceptuala nu e de niciun folos, nu prea mai intereseaza pe nimeni ce avem de spus, daca nu probam. Asadar, credinta se vede in cine suntem si mai ales ce facem, nu in ce spunem si stim despre...lucruri.

Detaliile fac diferenta, dar sa nu exageram
Atentia la detalii, caracteristica Fecioarei, este un atu valoros in aceasta perioada, intrucat putem vedea o serie de aspecte pe care le-am neglijat, erori strecurate in drumul nostru profesional sau in gandire (Fecioara este guvernata de Mercur, totusi)... Prin umare, detaliile si concentrarea pe un proiect din aproape in aproape, ne ajuta sa corectam si sa imbunatatim multe... Si totusi, atentie la tendinta de a critica tot ce misca sau de a repara tot ce intalnim. Astfel, energia investita nu mai e constructiva, ci franeaza mult orice proces de crestere relational sau profesional.

Utilitate, pragmatism, functionalitate
Coboram putin cu picioarele pe pamant si acordam atentie nevoilor imediate. Ne vom da seama ca am stat agatati in multe iluzii si vise inadecvate si ca, in timpul asta ne-am simtit inutili, inadecvati, dezorientati, nesiguri, apoi frustrati ca visele nu se implinesc. Am uitat ca realitatea se creeaza si visele se implinesc prin alegeri si pasi pe care-i facem in fiecare zi.
Jupiter in Fecioara ne deschide ochii si mintea. Pana la cai verzi pe pereti, ne intereseaza ce facem si ce avem acum. Care sunt nevoile noastre imediate, ce rezultate avem in prezent, si nu ce visam sa realizam intr-o zi, candva. Asadar, acum invatam cum sa fim eficienti, sa folosim abilitatile pe care le avem, sa alegem un drum potrivit, sa inlaturam balastul din viata noastra. Daca ceva e functional merita pastrat si folosit. Tot ce nu e functional este transformat sau abandonat.

Generozitate, smerenie, grija
E timpul sa cultivam aceste valori, sa intelegem ca frumusetea sta in simplitate, ca eleganta nu a fost nicicand complicata, iar belsugul este prezent in viata celui care stie sa daruiasca, sa aiba respect si grija pentru tot ce-l inconjoara. Cu Jupiter in Fecioara, primeste cel ce ingrijeste, daruieste, slujeste. Fara a se umili, fara a se compromite, a sluji inseamna a contribui in viata celorlalti, pamantului, naturii, vietii, propriei persoane. A fi atent la ceea ce generezi prin ceea ce faci.

Culegem ce am semanat
Fecioara este semnul toamnei, un anotimp in care se strang recoltele, se culeg roadele. Prin urmare, toate eforturile, munca, responsabilitatile asumate si eforturile noastre pot fi acum incununate cu succes. Putem culege roade pe care le asteptam de ani de zile. Mai ales cei care au facut schimbari, au muncit (uneori fara prea mult spor), au construit ceva cu integritate si onoare, au asteptat, au rabdat... acum vad rezultatele si... se pot bucura de belsug.

Ordine in viata
Intr-un fel putem spune ca Jupiter in Fecioara vine la momentul potrivit, sa ne ajute sa curatam tot molozul produs de transformarile ultimilor ani, prin cuadratura Uranus-Pluto. Acum, aspectul armonios pe care il va forma Jupiter cu Pluto ne ajuta sa curatam terenul, apoi sa turnam fundatia, sa construim, sa ne punem ordine in viata. Mai cu seama ca si Nodul nord va fi tot in Fecioara. Deci avem nevoie de directii mai clare, de fundatii noi dar solide, de prioritati stabilite lucid si intelept.
Daca ne deschidem mintea si constiinta, dupa curatarile si dezradacinarile din ultimii ani, percepute ca adevarate tornade interioare si exterioare, in acest an ne putem aseza si respira aerul proaspat de dupa furtuna, putem construi durabil, curat, ingrijit, eficient si... in bunastare.
Se intelege ca Fecioara, Taurul si Capricornul, precum si cei cu Ascendentul sau planete personale in aceste semne, vor beneficia din plin de aceasta energie. Insa toate celelalte semne se pot bucura de oportunitati de crestere, in zonele de viata activate in horoscopul personal. Iata cateva directii de influenta pentru fiecare zodie:
Berbec- imbunatatiri in ce priveste: loc de munca, sanatate, dieta, stil de viata, program zilnic, rutina, colegi, echipa de lucru.
Taur- Imbunatatire si dezvoltare a expresiei de sine, creativitatii, iubirii, puterii personale, relatiilor cu copiii, fertilitatii in general.
Gemeni- influx de energie in zona familiei, casei, caminului, locuintei, averii, sufletului. Imbunatatirea conditiilor de locuit si a atmosferei in casa.
Rac- expansiune si dezvoltare in zona relatiilor, comunicarii, negocierilor, deplasarilor scurte si spontane, actelor, documentelor, invatarii, studiului.
Leu- culegerea roadelor muncii din ultimii ani, crestere financiara prin imbunatatirea atitudinii fata de bani, dezvoltarea afacerilor, utilizarea aptitudinilor, administrarea eficienta a resurselor.
Fecioara- dezvoltare personala, reconfigurare interioara si exterioara, schimbarea atitudinii fata de ceilalti, mai mult optimism, incredere in sine, alegeri constiente, imbunatatirea aspectului fizic.
Balanta- credinta, conexiune cu sufletul si cu Dumnezeu, regasirea linistii prin vindecare interioara, protectie in privinta sanatatii, discretie, intimitate, meditatie, dezvoltare spirituala.
Scorpion- trierea si dezvoltarea proiectelor, relatii alese si pastrate pragmatic in functie de utilitate, aspiratii adecvate, integrarea in grupuri care reprezinta un sprijin real, sustinatori seriosi.
Sagetator- imbunatatirea statutului profesional, perfectionare in cariera, eficienta in afaceri, corectarea unor greseli din trecut, responsabilitate.
Capricorn- cresterea nivelului de constiinta, dezvoltare personala, trierea convingerilor, ajustarea filozofiei de viata, eliberarea credintelor limitative provenite din religie, educatie sau din alte surse, schimbarea prioritatilor.
Varsator- oportunitati de castig prin altii, recompense in urma serviciilor facute altora, stabilirea unor limite clare in cadrul parteneriatelor si relatiilor, impartirea clara a sarcinilor si castigurilor, dizolvarea unor tabu-uri.
Pesti- oportunitati de colaborare, imbunatatirea relatiei de cuplu, schimbarea statutului social (casatorie sau divort), expunere sociala, imbunatatirea imaginii, contracte.

Nicoleta Svârlefus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...