"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 11 septembrie 2015

Eclipsa de Soare in Fecioara (Luna Noua) 13 septembrie 2015, ora 09:41 – semnificatii astrologice

Eclipsele sunt privite in astrologie drept configuratii astrale deosebit de puternice care actioneaza ca niste declansatori, ele aducand un plus de energie (aici vorbim de energia inceputului, deoarece eclipsele de Soare se formeaza la Luna Noua) atat la nivel personal cat si la nivel de societate. Aceasta eclipsa de Soare va fi partiala, si va fi vizibila din Africa de Sud, Oceanul Indian si Antarctica
O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, si are loc o asa-zisa „casatorie cosmica”  care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta.  Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.
Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare. 
Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.
Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 12 spre 13 septembrie 2015, este sarbatorita in tratitia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.
Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

new moon virgoAspecte specifice
 Aceasta Eclipsa de Soare  se formeaza la data de 13 septembrie, ora 09;41, ora Romaniei, pe  gradul  21:31, in zodia Fecioarei,  si in apropierea Nodului Nord  Lunar aflat in Balanta  pe gradul 0:57, este o eclipsa ce poate aduce oportunitati imense pentru viitor. si reprezinta momentul intalnirii dintre cele doua luminarii Soarele si Luna, aducand cele doua energii contrare in echilibru perfect.
Nodul Nord care sustine aceasta Eclipsa de Soare ofera putere pentru scopurile necesare vietii noastre, destinului nostru, nu este o cale usoara dar este singura care ne ajuta sa crestem, sa evoluam. Cu Nodul Nord in Balanta, viitorul merge parcurs     “ in doi”, in echipa. Aici, lectia karmica ne cere sa invatam ca misterul vietii trebuie descoperit in doi, este un “ sport karmic de echipa” in care fiecare isi aduce un mic aport pentru a castiga.
 Cu Luna Noua in Fecioara  pe gradul 20, cei nascuti in jurul datei de 13 (plus, minus trei zile) din semnele mutabile (Fecioara, Sagetator, Pesti, Gemeni)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 20 din orice semn zodiacal.
  Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul  de pamant al Fecioarei, care este un semn feminin (introvertit), lunar, mutabil, aflat sub guvernarea Mercur care se afla in propriul domiciliu, aceste inceputuri  trebuie sa fie legate de comunicare,  analiza si detaliu.
Fecioara este un semn karmic care transforma sarcina de serviciu in obligatie, accentueaza puritatea, perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea dar si  tendinta de a gandi prea mult, gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Acest moment astral ne cere ca  obiectivele personale trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al fecioarei.
Astfel, tot ce tine de sanatate, nutritie, organizare, detalii, inteligenta, servicii, colegi, practicism, sunt sustinute astral. Nodul Nord simbolizeaza energia care ne  impinge sa crestem, sa ne indeplinim  visele. Acest lucru poate fi o adevarata provocare si are legatura cu ceva cu care nu suntem obisnuiti , familiarizati iar acesta Eclipsa de Soare poate fi o energie ce obliga sa imbratisam o experienta necesara evolutiei noastre.
Eclipsa de Soare in Fecioara formata cu ajutorul Nodul Nord in Balanta( relatii, echilibru, dreptate, viata in doi, frumusete) ne ajuta sa gasim raspunsul la o intrebare care pare fara raspuns si care deschide o usa benefica viitorului. Cu Nodul Nord in Balanta, trebuie sa fim sensibili la nevoile celuilalt, sa invatam cum sa cooperam cu tact, sa invatam sa ne punem in locul celuilalt si sa eliminam egoismul din relatiile noastre.
Aspectul de opozitie pe care il face Mercur, aflat in casa XII-a in semnul Balantei, cu Uranus, aflat in Pesti in casa VI, ne arata ca putem lua decizii pripite,  ca auzim de vesti socante, icredibile.
Este posibil sa apara o teama de nou dar cautarea adevarului aduce posibilitatea de a-l recunoaste si de a-l primi in viata noastra.Este momentul unor descoperiri incredibile  in special de natura tehnica, de sanatate, munca, colegi, trecut, vindecare ,relatii absurde, iluzorii.
 Un alt aspect important legat de aceasta eclipsa este conjunctia pe care o formeaza Venus cu Marte, in semnul Leului, si care ne aduca mesajul ca dragostea poate aparea cand nici nu te astepti. Aceasta energie este in general mai mult fizica si nu exista neaparat un angajament profund, ca atare, poate fi de multe ori “dansul unei nopti de vara”.  Aceasta conjunctie este in trigon cu Uranus in Berbec si in careu cu Saturn in Scorpion .
Trigonul pe care Uranus il face cu Venus si Marte poate rupe lantul karmic al unor relatii in care monotonia a devenit un mod de viata. Apare o schimbare substantiala in modul de a ne raporta la ceilalti si de a trai o relatie sentimentala deoarece chiar si in cuplurile sudate bine apare nevoia de stralucire, sau noutate pentru a le salva de la monotonie. Uranus in aspect benefic cu Venus poate aduce o schimbare  semnificativa a modului de a vedea o relatie,  iar tot ce nu sustine individualitatea noastra se destrama.
Este cel mai bun moment pentru a incepe o dieta sau pentru reinnoire aspect, garderoba, atractia magnetica pluteste in aer.
In acelasi timp, Saturn  in aspect provocator cu Marte in Leu aduce obstacole, blocaje in punerea in practica a dorintelor noastre de libertate, mai bine spus, acest aspect vrea sa ne invete despre moderatie, disciplina, precautie.
Aceasta Eclipsa deschide o “cale noua “pentru noi , este bine sa avem curajul sa mergem pe aceasta cale , cu siguranta este o cale catre iluminare, auto-descoperire. Alegerea este a noastra dar daca ne opunem acestei schimbari ramanand in situatiile obisnuite dar de care suntetm nemultumiti, putetm avea probleme de sanatate si  asta din cauza frustrarilor existente.Toate problemele care ne franeaza sau ne impiedica sa ne ducem la indeplinire destinul nostru in acest moment, sunt evidentiate si suntem ajutati sa le dam deoparte, sa le eliminam; doar de noi depinde cum vom folosi aceasta energie puternica a eclipsei.

Sursa: http://adriana-astro.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...