"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Bruce Lipton- importanta gandurilor

Geneticianul american Bruce Lipton afirmă că prin intermediul credinței sincere, gândurile oamenilor sunt capabile să vindece orice boală.
Această afirmație nu face parte din categoria misticismului sau ocultismului. Adevărul este că folosind uneltele psihologice ne putem modifica codul genetic.
Lipton consideră că omul este un bio-robot, care este controlat de un program înscris în genele lui. Genele răspund de: particularitățile aspectului fizic, caracter și temperament, predispoziția pentru anumite boli și durata de viață. În acest sens, mulți consideră că codul genetic nu poate fi schimbat.
Punctul de cotitură pentru cercetările lui Bruce Lipton le-au reprezentat experimentele de la sfârșitul anului 1980. Era considerat că genele controlează comportamentul membranei celulare și tot ele determină ce ar trebuie să treacă prin această membrană și ce nu. Dar Lipton a descoperit că diferiți factori externi pot afecta comportamentul genelor și chiar duc la schimbarea structurii lor.
Problem sa pus în faptul dacă genele pot fi schimbate prin procese mintale, sau nu?
„În realitate, eu nu am inventat nimic nou. Mulți din voi știu despre efectul placebo. Pacientului îi sunt propuse niște medicamente care însă sunt neutre din punct de vedere al acțiunii, dar pacientul cu adevărat se vindecă. Teoria mea este că prin puterea credinței omul poate să influențeze procesele care au loc la el în organism, inclusiv la nivel molecular.”
Bruce Lipton a mai descoperit că putem să influențăm genele și cu ajutorul unei diete corecte. El a făcut un experiment pe șoareci, care aveau dominantă o genă care îi determina să fie obezi și să aibă o viață scurtă. O genă care era transmisă și urmașilor. El a creat o dietă specială pentru șoareci și a reușit să schimbe codul genetic a acestora în așa mod, ca urmașii lor să nu mai sufere de obezitate și o aibă o lungă durată de viață.
Bruce Lipton consideră totuși că principala putere capabilă să facă schimbări substanțiale sunt gândurile noastre.
Este știut de mult timp că doi oameni pot fi predispuși spre apariția cancerului, dar la unul această boală apare, la altul nu. De se întâmplă acest lucru? Pentru că au dus un mod diferit de viață: unul era expus mai des stresului, celălalt mai puțin. Primul avea un nivel ridicat de stimă de sine, al doilea nu. Acest fapt i-a influențat și modul de a gândi.
Unicitatea omului față de alte ființe constă în faptul că el poate cu ajutorul puterii minții să își modifice organismul, să se vindece de bolile mortale și chiar să își modifice moștenirea genetică.
Însă nu vei obține nici un efect vizibil dacă vei folosi doar conștientul tău, de care va depinde doar 5% din rezultat, pe când subconștientul are o pondere de 95%.
Anume din acest motiv numai câțiva oameni au fost capabili să transpună în realitate ipotezele lui Lipton. Deși mulți încearcă cu adevărat să creadă, ei se conving doar la suprafață, iar în subconștient încă neagă veridicitatea acestei idei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...