"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 5 aprilie 2011

No mires para abajo - Don't look down - Nu privi in jos (film)


Povestea este simpla, iar farmecul ei consta mai mult in atmosfera decat in actiune. Eloy, un barbat in devenire, este initiat in arta amorului de catre Elvira, o tanara cu totul aparte, plimbata prin lume si detinatoarea unei cunoasteri foarte profunde asupra vietii, in general, si a sexualitatii, in special. 
Filmul este erotic fara a fi explicit, si e impregnat de respectul pentru feminitate si de aspiratia de a descifra misterele dragostei. Umorul fin de pe alocuri se impleteste cu reflectii foarte profunde, cat si cu imagini complet neobisnuite, menite sa-ti „opreasca” mintea (cum ar fi cea a decedatilor aliniati pe scaune de-a lungul zidului care margineste cimitirul…).
Trimiterile catre secretele amorului oriental sunt explicite, el trebuind sa obtina, pana in final, celebrul orgasm fara ejaculare, pe care majoritatea barbatilor nici macar nu-l cred posibil, si sa poata prelungi oricat de mult actul sexual pentru a experimenta toate zecile de pozitii descrise in Kama Sutra.       


Metafora folosita de argentinianul Eliseo Subiela, care e atat regizorul cat si scenaristul filmului, este aceea a mersului pe picioroange: incepi cu unele foarte mici pe care le schimbi, gradat, cu unele din ce in ce mai mari, pana ajungi la o inaltime care altora li se pare ametitoare.

Cum anume il ghideaza Elvira il aceasta calatorie initiatica va lasam placerea sa descoperiti singuri. Vizionare placuta!
Filmul si subtitrarea le gasiti Aici.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...