"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 3 aprilie 2011

Poti avea totul neavand nimic si poti avea nimic avand totul!


Exista fericire?  Ce este fericirea? Fericirea nu tine de un eveniment, nu trebuie sa te astepti la ceva ca sa fii fericit. Viata este construita din lucruri minunate, iar daca constientizezi aceasta, poti fi fericit! Fericirea este legata de iubire, iar Existenta este iubire! Iubirea nu conduce viata celuilalalt. Iubirea nu depinde de nimic. Fericirea este o stare de spirit! Fericirea este o datorie fata de Dumnezeu, fata de tine insuti! Viata insasi nu are niciun sens , tu insuti ii dai sens vietii!  Inunda-te cu iubire si daruieste din preaplinul tau! Elibereaza-ti inima! Iubirea este esenta, iubirea este calea, iubirea este pretutindeni! Iubirea nu inseamna reguli, nu inseamna principii, nu are de-a face cu ego-ul. Iubirea este fiecare! Iubirea este un sentiment. Iubirea este dincolo de explicatii si cuvinte. Iubirea suntem noi insine! Existenta este iubire! Numai constientizeaza-ti respiratia, atingerea, uita-te pe geam, priveste spre soare! Priveste ninsoarea! Iubeste-te! Alinta-te! Rasfata-te! Daruieste-te tie! Daruieste-te iubitului(iubitei) tale! Dar fii intai al tau (a ta) si iubeste-te mai intai pe tine!

De ce oamenii nu sunt constienti ca sunt minunati asa cum sunt ei insisi? Toti vrem sa daruim  si ne simtim vinovati daca acceptam sentimentele, grija, iubirea, zambete, atingeri de la ceilalti fara sa le oferim inapoi? ! Oamenii nu se iubesc pe sine. O viata intreaga cauta pe cineva care sa-i iubeasca in locul lor si asteapta pe cineva care sa  le dea valoare. Cum am putea sa oferim daca nu ne umplem intai pe noi insine, cu toate acestea?
Fiecare trebuie sa fie sincer cu el insusi. Fiecare trebuie sa se priveasca pe sine! Sa-si priveasca sufletul, sa se iubeasca pe sine! Esti o parte din Existenta! Esti intreaga Existenta! Esti aici cu scopul de a pleca de aici imbogatit! Esti aici datorita iubirii! Dumnezeu te iubeste!
De ce alegem sa avem o relatie daca noi insine  nu ne  iubim  pe sine? E firesc sa avem o relatie, sa iubim pe cineva! Dar mai firesc este ca  sa ne iubim pe noi insine! Oamenii nu se iubesc pe sine si toata viata cauta sa ii  iubeasca cineva in locul lor. Cum poti sa fii fericit alaturi de cineva daca tu nu esti fericit cu tine insuti? Daca nu-ti faci pe plac tie cum sa le faci pe plac celorlalti? Fiecare trebuie sa se ocupe de sine si astfel vine fericit(-a) in contact cu cealalta persoana, in conditiile in care fiecare dintre cei doi vor sa stea langa celalalt! Iubirea nu are motiv, nu are scop! Iubirea nu are principii! Exista chiar si daca tu nu esti constient ca ea se afla acolo, aici, oriunde si oricand! De aceea nu ai cum sa iubesti o persoana din motive anume, sau sa nu iubesti pentru ca cealalta nu face acel lucru sau nu spune lucrurile la care tu te astepti. Iubirea este neconditionata, iubirea nu corespunde principiilor, valorilor, dorintelor, planurilor tale. Daca iubesti o persona cu iubirea din tine, nu ii ceri niciodata nimic! Nu ii ceri sa se schimbe, nu ii ceri sa spuna ‘’DA’’ cand ea vrea sa spuna ‘’Nu’’.
Intr-o relatie dintre doua persoane in care infloresti in fiecare zi oferind iubire fara sa astepti sa ti se ofere inapoi este ceva pur,inaltator! Este daruire, puritate, fericire, bucurie, implinire, extaz! Este impartasire,sentiment! Relatia bazata pe iubire,pe iubirea neconditionata nu inseamna siguranta! Iubesti indiferent daca persona pe care o iubesti este in relatie cu tine sau nu. Iubirea ta exista indiferent de situatie, indiferent de celalalt! O relatie nu inseamna reguli, nu inseamna o intelegere!  O Relatie inseamna si respect de sine, sinceritate fata de tine si ceialti, fata de sentimentele tale si mai ales daruire! Iubeste-l pe celalalt cu iubirea din tine!

Daruieste iubire! Simtiti iubirea si orice faceti, ganditi, faceti-o prin iubire! Iubirea va calauzeste pasii gandurile, actiunile si va hraneste fiinta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...