"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 17 noiembrie 2011

Despre Astrologie - Osho



"Momentele din viitor determină momentele din prezent. Acest moment prezent nu ar putea exista dacă nu ar exista momente viitoare. Momentul prezent poate apărea fiind susţinut de momentele viitoare. Mâinile noastre se odihnesc pe umerii viitorului. Picioarele noastre stau pe umerii trecutului. Dacă umerii viitorului - pe care se odihnesc braţele mele întinse alunecă - voi cădea de asemenea.

Odată ce o fiinţă se găseşte în unitate cu această legătură interioară a trecutului şi viitorului ea este capabilă să înţeleagă astrologia. Atunci astrologia devine religie, atunci astrologia devine spiritualitate. Astfel, devenind legată de neesenţial, astrologia devine doar un subiect pentru pseudoghicitorii de pe marginea drumului şi acest lucru nu are nici o valoare. Chiar şi cea mai înaltă ştiinţă este doar praf în mâinile celor ignoranţi. Valoarea sa este determinată de folosul pe care noi suntem capabili să-l dăm cunoaşterii.

Astfel, eu încerc să te împing prin multe uşi către un singur obiectiv, astfel încât să poţi înţelege că totul este îmbinat, organic. Când eu respir, întregul meu corp este afectat. La fel, când Soarele respiră, Pământul este afectat."




Osho 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...