"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 6 decembrie 2011

A da ce-i mai bun în voi

Mesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe
Dragi prieteni,
Eu sunt Jeshua. Am fost reprezentantul unei noi energii pe pământ, energia Christică. Este un tip de energie sau conștiință care confirmă unitatea a tot și a toate. Este energia conectării, care readuce pe pământ unitatea. Scopul meu a fost și este de a readuce sentimentul de interconectare  între toate creaturile care trăiesc pe Pământ , și cheia pentru aceasta este inima. Inima conectează. Inima este locul  în care puteți veni Acasă. Sentimentul de a fi acasă este dat de conectare, conectarea cu Sinele vostru cel mai profund. Sinele vostru cel mai profund este întotdeauna conectat la întreg.
Ce este întregul, nu poate fi descris în cuvinte. Puteți veni cu cuvinte cum ar fi univers sau cosmos, dar întregul nu este un lucru sau o entitate. Întregul este sursa existenței, ce nu poate fi descrisă, un tărâm infinit de probabilități. Fiecare viață individuală își are locul ei determinat în întreg. Voi toți sunteți parte a unei imense totalități infinite care este eternă și în același timp, dinamică și variabilă. Viața se mișcă în mod continuu într-un dans nesfârșit al manifestării și al retragerii, naștere și moarte, creare și eliberare. Ca ființă umană, voi sunteți parte a acestui dans creativ în forma voastră prezentă de bărbat sau femeie. Dar în același timp, în voi există o esență divină și indestructibilă, care este independentă de formă.
Imaginați-vă că voi, în corpul vostru actual, sunteți conectați cu această imensă totalitate dincolo de orice inteligibilitate. În mintea voastră voi nu puteți înțelege de ce și cum sunteți parte a întregului și care este locul vostru în el. Cu toate acestea, voi o puteți simți prin inimă. Voi sunteți parte din întreg, sunteți conectați la inima cosmosului care bate, iar pentru asta voi nu trebuie să faceți nimic. Este un fapt. Este o parte inseparabilă a celui/celei care sunteți cu adevărat.
Aveţi un loc unic şi un rol unic în cadrul întregului. Să vă găsiţi locul şi să vă lăsaţi lumina să strălucească vă face să vă simţiţi pe deplin împliniţi. Vă face să vă simţiţi fericiţi şi veseli. Faptul că sunteţi în acest loc unic şi vă îndepliniţi rolul vostru unic vă activează ceea ce aveţi de dat  mai bun în voi. Despre acest lucru am să vorbesc astăzi: despre a da ce-i mai bun în voi.
Mulți dintre voi vreți să vă aliniați cu sursa luminii care sunteți la cel mai profund nivel, să existați din Sursă, să dăruiți și să străluciți în această lume. Simțiți Sursa de la interior spre exterior, simțiți cum curge prin toate celulele voastre. Ea conectează totul în voi, deși voi nu puteți vedea asta. Vă rog să o simțiți....simțiți fluxul viu care vă hrănește. Viața știe ce loc vă este destinat și ce rol vă este distribuit. Simțiți dorința de a întrupa cei mai bun în voi, îngerul de lumină care sunteți cu adevărat, independent de timp și spațiu. Sunteți temporar aici, în acest corp, astfel încât să puteți aduce lumina care sunteți în acest loc. Pământul este un loc pe care-l iubiți. Simțiți-l. Simțiți cum adânc în voi sunteți conectați cu inima pământului .
Lăsați la o parte gândurile legate de cât de greu este să trăiești pe pământ, de cât de greu este să faci față aspectelor întunecate ale societății umane. Conectați-vă numai cu pământul însuși, cu esența planetei. Gândiți-vă la întinsele păduri de pe pământ, la oceane și la cerul larg. Gândiți-vă la abundența de animale, copaci, plante și flori. Conectați-vă cu pământul.....și conștientizați cum este parte din totalitatea cosmosului, în care el își are propria cale.  
Există un loc pentru voi, aici și acum, pe pământ. Aveți încredere în voi înșivă, știind că sunteți conectați cu întregul și că există o cale care vă conduce către manifestarea Sinelui vostru cel mai înalt.
Cum să găsiți această cale? Și cum să știți dacă vă dezvoltați și vă manifestați Sinele vostru cel mai înalt ? Voi menționa trei aspecte prin care să vă puteți da seama dacă dați ” ce-i mai bun în voi”.

Ceea ce este cel mai bun în voi este unic
Primul aspect este că ceea ce este cel mai bun în voi și puteți da pământului, este unic. Contribuția voastră este o combinație unică de caracteristici și calități, cu propria lor vibrație și aromă. De fapt,voi vă dăruiți pe voi înșivă. Ce-i mai bun în voi sunteți voi! Ceea ce vă distinge nu este ceea ce ați învățat de la alții, ca de exemplu anumite abilități sau cunoștințe. Ceea ce este cel mai bun în voi nu vine din exteriorul vostru. Nu, voi sunteți veriga decisivă.   
Desigur, ați dobândit cunoștințe și informații de la alții, din cărți și prin intermediul educației. Binențeles că sunteți formați prin cultură și prin educație. Cu toate acestea, voi ați integrat aceste înfluențe în felul vostru de a fi într-un mod propriu. Din cauza a tot ceea ce ați experimentat în viața voastră – în această viață și în viețile de dinainte – voi aveți o charismă unică. Vă străluciți lumina în viață în felul vostru. Oamenii sunt atrași de această lumină unică. Este lumina care strălucește din locul vostru de pe pământ; este lumina care vă face să străluciți.
Lumina voastră unică este un amestec de calități pământești și cerești. În această viață, voi sunteți un bărbat sau o femeie, care are o anumită creștere și educație. Sunteți formați după viziunea societății în care trăiți. Și aceasta este așa cum  trebuie să fie, pentru că această formare v-a ajutat să câștigați o cunoaștere intimă a lumii umane. Din moment ce ați trecut prin aceste experiențe dificile, ați dobândit o cunoaștere profundă a felului în care simțiți și ce suișuri și coborâșuri emoționale puteți experimenta ca ființă umană pe pământ. Prin propria voastră călătorie de explorare prin întuneric și lumină, voi ați mers pe un drum unic. Astfel, ceea ce aveți de dat altora este deasemenea un amestec unic de calități.
Mențineți-vă întotdeauna individualitatea în zona creativității și a muncii! Nu contează ce faceți, ca brutar, ca profesor, artist sau terapeut spiritual, a da ceea ce este cel mai bun în voi înseamnă să vă exprimați individualitatea și să o împărțiți cu întreaga lume. Lumea nu este completă fără voi. Universul așteaptă contribuția voastră în locul copiei sau reproducerii pe care ați făcut-o după contribuția altcuiva. Universul vrea să vă încurajeze să vă lăsați fluxul unic de energie să circule. Astfel, întruparea Sinelui vostru cel mai înalt se referă la a fi voi înșivă și la a vă exprima individualitatea.

A da ce-i mai bun în voi înseamnă a primi ce-i mai bun în voi
Al doilea aspect este că pentru a da ce-i mai bun în voi trebuie să primiți ce-i mai bun pentru voi. Aceste două fluxuri sunt de fapt indisolubil legate unul de celălalt.  
Când vă lăsați lumina voastră unică să strălucească, deschideți-vă inima și dăruiți-o din inimă, veți simți o profundă satisfacție și împlinire. Vă permiteți să fiți voi înșivă compleți, să vă străluciți lumina fără rezerve. Simțiți că este drept, natural și sincer să faceți asta. Când vă dăruiți pe voi înșivă atât de deschis și liber, în același timp voi primiți ceva foarte special. Cel mai mare dar pe care-l primiți este că voi veniți acasă. În momentul în care sunteți cu adevărat voi înșivă, sunteți uniți în mod natural cu marele întreg, cu Dumnezeu. În același timp voi sunteți acasă cu voi și cu universul. Nu mai există nici un fel de judecăți legate de voi sau de ceilalți. Nici un fel de judecăți care să vă separe. Voi sunteți Unitatea.
Prin curajul de a fi sinceri cu voi înșivă și de a vă manifesta Sinele vostru cel mai înalt în lumea din afară, atrageți lucruri bune în viața voastră. Lucrurile materiale necesare, precum și persoanele potrivite pentru voi vor apare automat în viața voastră. Universul vă va sprijini și vă va hrăni. Vă va oferi condițiile necesare pentru manifestarea energiei sufletului vostru. În acest fel, fluxul  dăruirii are drept replică fluxul primirii, care vă împlinește și vă îmbogățește în toate domeniile vieții. La nivelul cel mai profund, voi vi le-ați dat vouă înșivă prin faptul că ați avut curajul să vă lăsați lumina să strălucească. Viața vă spune da din toată inima dacă și voi spuneți da vieții fără nici o rezervă.
Întreaga creație, în care noi toți ne avem de jucat rolul nostru, este ca un puzzle imens și fiecare dintre noi reprezintă o piesă. Puzzle-ul nu este complet fără voi. În momentul în care piesa din puzzle care o reprezentați voi este pusă la locul ei, voi contribuiți la puzzle cu ceva ce nimeni altcineva nu poate să o facă. În acel moment, voi veți primi ceva deosebit de prețios: întoarcerea acasă. Simțiți că vă aflați în armonie cu întregul, că viața vă susține și că sunteți în siguranță. Știți că ați avut o contribuție esențială și  simțiți cum întregul vă primește cu bucurie și cu apreciere. Pentru a da ce-i mai bun în voi trebuie să spuneți da vouă înșivă în mod profund și să vă permiteți să primiți orice aveți nevoie pentru a înflori și a străluci.    
A da ce-i mai bun în voi înseamnă de fapt că nu mai sunteți separați de întreg. În acel moment voi nu mai sunteți un ego, o individualitate separată. Întrebarea ” cum să echilibrați cele două fluxuri ale primirii și dăruirii” se dizolvă de fapt în starea de a fi. Echilibrul apare în mod automat, se petrece în mod natural. Când vă manifestați din partea voastră cea mai sinceră și vă lăsați lumina să strălucească, voi sunteți lumina pe care, în același timp, o primiți. Aceasta este experiența unității după care tânjiți de mult timp.
Acum poate vă întrebați : cum să fac asta? Cum pot să mă aliniez cu Sinele meu cel mai înalt , cu darul meu, cu adevărata mea lumină? Aceasta mă duce la cel de-al treilea aspect pe care vreau să-l menționez în ceea ce privește a da ce-i mai bun în voi.

Puteți da tot ce-i mai bun în voi numai dacăsunteți capabili să vă conectați cu ce-i mai rău în voi
Voi dați ceea ce-i mai bun în voi dacă sunteți deschiși și dornici să vă conectați cu ce-i mai rău în voi. Prin ce-i mai rău în voi mă refer la frica, îndoiala și depresia, pe scurt, întunericul care este în sufletul vostru ca urmare a experiențelor dureroase nerezolvate.
Sinele vostru cel mai înalt va străluci în momentul în care spuneți  ”bine ai venit” celei mai întunecate părți din voi. Când invitați cea mai de jos parte din voi să intre în conștiința voastră, voi vă lăsați lumina să strălucească fără nici o judecată asupra acestor părți ale sufletului vostru care s-au simțit respinse și aruncate afară. Aceasta este acea parte din voi care a devenit furioasă, tristă, amară și singuratică din cauza unor experiențe dureroase. Vă rog să aveți compasiune pentru aceste părți ale voastre care trăiesc în întuneric și caută soluții pornind din acest întuneric, care adeseori vă îndepărtează și mai mult de lumina voastră.
În întuneric,  voi dezvoltați mecanisme de supraviețuire care vă îndepărtează de ceea ce se petrece de fapt în voi: frică, disperare, depresie și singurătate. Vă întoarceți fața de la ele. De fapt, de cele mai multe ori sunteți învățați să faceți acest lucru de lumea din jurul vostru. Întoarceți-vă de la emoțiile negative. Fiți pozitivi. Dați ce-i mai bun în voi. Fiți de folos. Acest tip de atenționări și invocații crează în voi o frică legată de întunericul din voi și vă înstrăinează de sentimentele voastre cele mai profunde.
Voi toți aveți o dorință profundă de lumină, de libertatea care însoțește capitularea voastră în fața celui/celei ce sunteți cu adevărat. Vă rog să înțelegeți că voi aprindeți cea mai mare lumină în voi atunci când sunteți dispuși să ajungeți la părțile voastre cele mai întunecate și mai neglijate.
Vă invit să faceți acest lucru acum, chiar în acest moment. Aruncați o privire, vă rog, și vedeți dacă în voi există o emoție negativă sau gând care apare constant și care vă solicită atenția. Prima dată  înțelegeți că această emoție negativă sau gând este parte a ființării umane. Așadar imaginați-vă că această parte întunecată din voi este un copil care a fost neglijat. Ați putea vedea că el/ea se ascunde într-un colț. Este băiat sau fată ?
Aruncați o privire și vedeți dacă îl/o puteți găsi, dacă puteți stabili un contact cu el/ea. Începeți cu un contact vizual și apoi deschideți-vă brațele cu grijă. Uitați-vă tandru la copil și vedeți cât de greu s-a străduit să supraviețuiască. Acest copil este plin de bucurie și de pasiune de viață. Cu toate acestea, el/ea a trebuit să îndure atât de multe încât puterea bucuriei și a pasiunii au fost distorsionate. Energia originală a copilului a fost prinsă în capcana a tot felul de măști și mecanisme de supraviețuire, din cauza cărora forța lui/ei de viață a început să lucreze impotriva lui/ei însăși. Dar acum, copilului îi este permis să fie cine este el/ea cu adevărat. Vă rog deschideți-vă brațele și lăsați-vă lumina să strălucească. Spuneți-i din priviri copilului că este binevenit.
Lăsați copilul să vină spre voi în ritmul lui/ei propriu. Așteptați cu răbdare, luați-l în brațe și  țineți-l lipit de inima voastră. De ceea ce copilul are nevoie pentru a se relaxa și reface este să fie văzut și alinat de voi. Observați cum străluciți cu căldură, iubire și înțelegere când sunteți în contact cu acest copil neajutorat și chinuit. Invitarea celei mai întunecate părți din voi, făcând-o să se simtă binevenită și aducerea ei acasă, scoate în evidență partea voastră cea mai luminoasă. Voi înțelegeți cum se simte acest copil. Această înțelegere vindecă. Copilul din întuneric reprezintă acea parte din voi care a purtat multă durere fără a înțelege de ce. Prin înconjurarea acestei dureri cu înțelegere și compasiune, voi vă străluciți lumina asupra acelor zone care au fost sursa emoțiilor și gândurilor voastre negative. Din momentul în care îmbrățișați copilul chinuit din voi, voi deveniți un înger uman. Aduceți lumină în întuneric, ceea ce este exact lucrul de care are nevoie acum omenirea.
Omenirea nu are nevoie de sfinți și de guru care să predice de la un amvon sau de pe un piedestal, ci de oameni reali, în carne și oase, care au experimentat întunericul și lumina ei înșiși și care sunt capabili să le îmbrățișeze pe amândouă fără să le judece. Voi deveniți un înger uman în momentul în care îndrăzniți să vă înfruntați și să vă acceptați partea întunecată. Aceasta va face ca lumina voastră să fie pură și puternică. Viața vă va sprijini. Veți fi conduși către oportunități și locuri în care vă veți putea descoperi Sinele cel mai înalt într-un mod simplu și natural. Nu va trebui să munciți pentru asta. Nu va trebui să pretindeți că sunteți altcineva, deoarece vibrația și energia voastră unică va fi cea care va inspira oamenii și le va aduce bucurie. Voi sunteți aceia! Voi reprezentați iubirea lui Dumnezeu în felul vostru unic, deoarece voi sunteți dispuși și capabili să faceți față și să vă îmbrățișați cu înțelegere propriul vostru întuneric. Oamenii experimentează deschidere, sensibilitate și inspirație în prezența voastră, în felul în care-i ascultați. Orice ați face pentru a vă exprima și manifesta Sinele vostru cel mai înalt pe pământ, veți încuraja oamenii să strălucească ei înșiși și să creadă în propriile lor puteri și talente. Dând cei mai bun în voi, îi încurajați și pe ceilalți să facă același lucru.
 © Pamela Kribbe 2010
www.jeshua.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...