"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Dizolvarea stării de inconştienţă obişnuită

Sursa: Eckhart Tolle - Puterea prezentului

Deci, cum ne putem elibera de această boală?
Conştientizând-o.Observaţi modurile multiple în care dis­confortul, nemulţumirea şi tensiunea apar în sinea dvs. în urma criticilor inutile, a rezistenţei faţă de ceea ce este şi a ne­gării acestuia. Orice conţinut inconştient se dizolvă atunci când asupra sa se revarsă lumina conştiinţei. După ce aţi aflat cum să dizolvaţi starea de inconştienţă obişnuită, lumina pre­zenţei dvs. va străluci foarte tare şi va fi mult mai uşor să fa­ceţi faţă inconştienţei profunde, ori de câte ori veţi simţi atracţia sa gravitaţională. Totuşi, inconştienţa obişnuită poate fi dificil de detectat iniţial, din cauza aspectului de normalita-te pe care l-a căpătat.

Obişnuiţi-vă să vă urmăriţi starea mental-emoţională prin autoobservare. „Sunt relaxat în acest moment?", aceasta este o întrebare bună pe care să v-o puneţi frecvent. Sau vă puteţi întreba: „Ce se întâmplă în interiorul meu în acest moment?" Fiţi cel puţin la fel de interesat de ceea ce se întâmplă în in­teriorul dvs. pe cât sunteţi de ceea ce se întâmplă în afară. Dacă sesizaţi corect ce se întâmplă în interior, situaţia se va aranja de la sine în exterior. Realitatea cea mai importantă este cea interioară, cea exterioară având o importanţă secun­dară. Dar nu răspundeţi imediat la aceste întrebări. îndreptaţi-vă atenţia spre interior. Aruncaţi o privire. Ce fel de gân­duri produce mintea dvs.? Ce simţiţi? îndreptaţi-vă atenţia spre corpul dvs. Există vreo tensiune? Când aţi descoperit că există un nivel scăzut de disconfort, un fundal static, încercaţi să aflaţi ce anume evitaţi, negaţi sau cărui lucru îi opuneţi re­zistenţă — prin negarea clipei prezente. Există multe feluri în care oamenii manifestă o rezistenţă inconştientă faţă de mo­mentul prezent. Am să vă dau câteva exemple. Exersând, pu­terea dvs. de a vă autoobserva, de a vă urmări starea interioa­ră se va dezvolta.         
            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...