"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 26 iunie 2011

Dansul



Posibilitatea de a face miscare, de a te incarca energetic, de a elibera tensiunile din corp, un bun tonus, posibilitatea de a te manifesta artistic, de a-ti exprima sufletul, de a participa la un spectacol de dans,  de a te regasi pe tine, de a te simti bine in corpul tau.


"Dansul reprezinta manifestarea vizibila a sufletului." Isadora Duncan
"Corpul spune ce nu pot spune cuvintele." Martha Graham

Simti nevoia sa dansezi?
Sa iti misti corpul fara restrictii?
Sa eliberezi din el tensiunile si sa exprimi prin el frumusetea din sufletul tau?
Corpul tau iti striga ca vrea sa danseze!


Dansul este o forma de comunicare intre sine si corp, intre sine si public. Prin miscare, fiecare isi dezvaluie personalitatea si sensibilitatea. Sufletul nostru se exprima prin intermediul corpului.


In viata de zi cu zi suntem scindati. Sufletul vrea sa zboare, corpul nu poate. Societatea ne cere anumite tipare, dar corpul nostru vrea sa fie liber. Prin dans, corpul urmeaza sufletul.


Expresivitatea corporala este data de miscari naturale si spontane care apar in momentul acordarii libertatii de expresie corpului nostru, dar si de miscari simbolice cu menirea de “a povesti”, exprima, ceea ce nu poate fi exprimat prin cuvinte. intregul corp, mainile, capul, gatul, bratele, pot sa povesteasca printr-un limbaj propriu doar lor, prin forma, dinamica, ritm, motivatie, gest.



Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...