"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 20 iunie 2011

Despre dragoste - Osho



Spunea Bhagawan Shree Rajneesh (OSHO) despre dragoste:


"Într-o relaţie profundă, dragostea cuiva poate avea rezonanţe în tine şi îţi aduce adâncimile în fiinţă. Sunt două modalităţi de a te descoperi: una este meditaţia, cealaltă este dragostea. Prin celălalt devii conştient de fiinţa ta interioară. El devine un drum pentru a ajunge la tine însuţi. 
Cu cât dragostea este mai profundă, cu atât voi sunteţi mai profunzi. Dacă iubeşti pe cineva şi profunzimile tale vorbesc cu ale lui, ai o întâlnire în Fiinţă; dacă nu se întâmplă aceasta, renunţă - dar nu crea nici un conflict, bătălie sau luptă pentru aceasta, nu vă distrugeţi unul pe altul. Căutaţi în altă parte persoana care există şi care vă va iubi. Nu vă stabiliţi alături de cineva care nu este pentru voi. 
Continuaţi să descoperiţi dragostea în interiorul vostru. Şi dacă iubiţi, mai devreme sau mai târziu persoana potrivită va apare, pentru că o inimă iubitoare, mai devreme sau mai târziu, vine către o inimă iubitoare. Întotdeauna se petrece aşa. Veţi găsi persoana potrivită. Dar dacă sunteţi gelos, nu o veţi găsi, dacă sunteţi doar pentru sex nu o veţi găsi, dacă trăiţi doar pentru siguranţă nu o veţi găsi. 
Dragostea este o cărare primejdioasă şi doar cei care au curaj pot călători pe ea. Şi vă pot spune că este la fel ca şi meditaţia - doar pentru cei care sunt curajoşi.
Descoperiţi care vă este drumul, care poate fi destinul dumneavoastră."



Namaste Dan.

2 comentarii:

  1. Extraordinar de adevărat: "Dragostea este o cărare primejdioasă, şi numai cei care au curaj pot călători pe ea." Atât de mulţi sunt laşi, şi renunţă la călătorie pentru confort, sau stabilitate...
    Foarte mult adevăr în întregul text! Mulţumim!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...