"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 27 august 2011

Cocoaşa iubiriiIubirea plină de transfigurare
învinge prejudecăţile

       Moise Mendelssohn, bunicul cunoscutului compozitor german, a fost un bărbat departe de a fi chipeş. Dimpotrivă, pe lângă faptul că era mic de statură, avea o cocoaşă grotescă.
       Într-o zi l-a vizitat pe un comerciant din Hamburg, care avea o fată foarte drăguţă, pe care o chema Frumtje. Moise s-a îndrăgostit disperat de fat
ă, care în schimb îl privea cu vădită repulsie pentru înfăţişarea sa.
        Vizitând casa negustorului, înainte de plecare, Moise şi-a luat inima în dinţi, s-a dus la etaj, unde era camera fetei, pentru a schimba ultimele cuvinte cu ea. Ea era de o frumuseţe cerească, iar el se zbătea în chinuri surde atunci când fata refuza să se uite măcar la el. 


       După câteva încercări de a lega o conversaţie, Moise a întrebat-o timid: 
       - Ştiţi de ce căsătoriile se fac în cer?
       - Da, a spus fata, în timp ce se uita mereu în pământ. Dar dumneavoastră ştiţi de ce?
       - Da, ştiu, a răspuns el. Vedeţi, în cer, la naşterea fiecărui băiat, Domnul îl anunţă care va fi fata cu care se va căsători. Când m-am născut eu, mi s-a arătat viitoarea mireasă. Domnul mi-a zis: "Mireasa ta va fi cocoşată". Atunci i-am spus Domnului: "Doamne, o femeie cocoşată ar fi o tragedie. Dă-mi mie cocoaşa, şi las-o pe ea să fie frumoasă."

        Fascinată de cuvintele lui, Frumtje şi-a ridicat ochii din podea, şi privindu-l în ochi, ea l-a recunoscut de dincolo de vremuri, iar mai t
ârziu i-a acordat mâna sa, fiindu-i o soţie devotată.

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...