"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 9 august 2011

DESPRE BANI CU RAV LAITMAN


Intrebare: Daca te uiti pe internet, observi ca cei mai multi oameni cauta un raspuns la intrebarea cum sa scape de minusul din contul lor bancar. Puteti spune ceva despre asta?



Raspuns: In primul rand, noi suntem tinuti pe minus in mod deliberat. Un minus este un fel de sclavie, un fel de conexiune intre oameni care este folosita sa zapaceasca o persoana si, in acest mod, sa o faca sclav. Nu intelegem asta si ne consideram a fi liberi.
Insa nu esti liber in nici o privinta. Daca azi nu te poti hrani liber si nu iti poti hrani familia, atunci, in aceeasi masura, esti incatusat in lanturi de fier. Si daca, in plus, ai si un minus in contul tau bancar, atunci esti sclav de-a binelea.
Tot felul de taxe, plati si debite pe care le are orice persoana sunt un fel de sclavie moderna. Pare ca totul ar fi in regula, ca poti imprumuta niste bani, lucrurile nu arata asa de rau…
Aceasta perioada noua in care oamenii traiesc in datorii, a inceput recent. Toate popoarele traiesc pe minus. Datoria unor natiuni se ridica la sute de miliarde de dolari. Este un minus in contul tarii.
Si nu prea este nimic de facut. Conturile iti pot fi “blocate”, asa incat nu vei primi nimic pana cand nu faci plata. Astfel, o tara intreaga este ingenuchiata pana cand implora, “ Sunt gata sa fac orice imi spui – dar da-mi hrana”.
Asemeni unui sclav care munceste pentru mancare. Asta este exact ceea ce li se intampla oamenilor si tuturor natiunilor – si nu este cale de scapare din acest minus
Kabbalah prevedere continuarea acestei caderi, pana cand oamenii vor recunoaste radacina crizei – egoismul uman, si pana cand oamenii vor fi obligati sa se ridice deasupra lui, din dorinta de a supravietui.
Singura intrebare este: cat de multa suferinta si cate razboaie mondiale vor mai trebui sa treaca peste noi, in scopul de a recunoaste necesitatea de a construi relatii corecte in lumea noastra globala interconectata.

Problema nu este in criza in sine, ci in tendinta umanitatii de a deveni total interconectata. Astfel, pana cand nu aducem interconectarea noastra in echivalenta cu calitatile Naturii, care sunt reciproce si bune, conditia noastra va continua sa se inrautateasca. Mai mult chiar, este imposibil sa transformam egoismul in altruism cu fortele din lumea noastra!

Apropos, americanii au o asa numita “teorie despre gandirea pozitiva”. Asta inseamna ca, fara ganduri pozitive, nu poti avansa si cu siguranta nu vei scapa din nicio criza, fie ea personala, nationala sau globala.

Sursa: Aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...