"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Frica, usa spre necunoscut

Maria prin Pamela – Iunie 2010 Dragi prieteni,


Eu sunt  Maria, mama lui Jeshua. Sunt aici pentru a vă ajuta și a vă aduce aspectul feminin al energiei Christice.  Multora dintre voi ea vă este mai mult decât necesară chiar acum. Voi treceți printr-un profund proces de transformare.
Pe pământ există chiar acum un mare grup de lucrători în lumină, o parte dintre ei sunt treziți deja, și altă parte și-au amintit cine sunt. De fapt distingem trei grupuri de lucrători în lumină, sau trei stadii în care ei se pot găsi în acest proces de transformare.  
Primul grup de lucrători în lumină încă nu s-a trezit. Ei încă nu-și dau seama cine sunt și din cauza asta se simt foarte singuri și pierduți. Ei se simt diferiți, da, ei simt că nu se potrivesc în societate. Se simt singuri și marginalizați de societate. Acești oameni suferă. Se cred niște ratați. Adeseori ei sunt foarte sensibili. Ei sunt visători, ca voi toți: visează o altă lume, amintindu-și de ea, în adâncul sufletului lor, dar nu sunt capabili să conecteze visul cu realitatea zilnică. Așa că ei se retrag și trăiesc în lumea lor lăuntrică. Pentru că nu-și radiază lumina spre înafară, ei sunt nefericiți și adesea se simt sufocați.  
Apoi există un alt grup de lucrători în lumină, care încep să-și amintească cine sunt. Încet își amintesc adevărata lor putere, faptul că ei într-adevăr sunt îngeri care s-au încarnat în trupuri umane pentru a aduce lumină pe pământ. Această lumină este atât de necesară acum. Imediat ce vă dați seama că voi sunteți suflete eterne, că nu sunteți legați de tărîmul material, puterea voastră crește. Puteți să vă simțiți în continuare diferiți, ca niște intruși, dar acum vă simțiți conectați la o altă lume, o lume a frumuseții și a armoniei. Aceasta este casa voastră, lumea pentru care ați venit de fapt. Când veți afla asta, nu o să vă mai simțiți singuri. Azi dorim să vă reamintim energia de acasă. 
Cei despre care vorbesc în acest mesaj, cei care vor auzi/citi acest mesaj, fac parte din grupul lucrătorilor  în lumină care s-au trezit deja, care s-au conectat deja la adevăratul lor Sine, la sufletul lor. Ei știu că sunt aici cu un scop, ei știu că sunt aici pentru a aduce o schimbare pe Pământ. Vă binecuvântăm pentru această intenție, pentru această dorință de a aduce lumina pe Pământ și știm cât este de greu să aveți încredere în voi înșivă în mijlocul unei realități care pare atât de ostilă energiei pe care voi o aduceți.
Mai există un alt grup de lucrători în lumină, al treilea grup. Îi putem numi ” lucrătorii în lumină seniori”. Aceștia sunt cei care au fost în procesul trezirii o perioadă mai lungă de timp. Ei au lucrat cu ei înșiși mulți ani, chiar decenii, și au trecut prin multe etape de transformare interioară. Ei știu ce înseamnă să te transformi la nivel interior , să devii conștient de profundele poveri emoționale și convingeri negative. Ei au experimentat cum este să te eliberezi de o identitate veche și să te deschizi uneia noi, mai apropiată de adevărata ta natură.  Mulți dintre voi cei ce auziți sau citiți acest mesaj faceți parte din acest grup de lucrători în lumină. Vă simțiți foarte bătrâni în interiorul vostru. Ați trecut prin multe, atât în această viață cât și în cele de dinainte. În ochii noștri voi sunteți respectați pentru curajul și profunda voastră înțelepciune. Voi sunteți comorile Pământului, chiar dacă vă simțiți bătrâni și ruginiți. Vouă ne adresăm în primul rând.
Ați traversat multe nivele emoționale în viața voastră. Ați permis fricilor și altor emoții apăsătoare să iasă la suprafața conștiinței voastre pentru a le privi în față și prin aceasta să le eliberați. De-a lungul căii voastre ați avut experiențe spirituale, stări de extaz în care v-ați contopit în unitate Cu Tot Ceea Ce Există. Mulți dintre voi v-ați început deja viața voastră de călăuzitor sau de vindecător pentru ceilalți aflați pe calea lor spirituală. În viața voastră de zi de zi voi lucrați cu lumina, ceea ce este intenția voastră ca suflet.
Mă adresez azi vouă, celor ce faceți parte din acest al treilea grup de lucrători în lumină, și mă adresez și vouă celor ce faceți parte din cel de-al doilea grup. Nu există o linie de demarcație între cele două grupuri; este o evoluție graduală de la unul la celălalt. Nu este important să insistăm pe delimitarea din care grup faceți parte, nu distribuim grade aici. Cel mai important lucru este să vă recunoașteți voi înșivă ca unul/una care este angajat/ă cu inima și sufletul pe calea creșterii interioare. Aș dori să vă explic tuturor de ce acest proces de trezire poate părea atât de dificil uneori. 
Vedeți voi, creșterea spirituală sau evoluția nu este necesar să aibă loc într-un mod liniar.  Nu este ca o scară pe care voi urcați treaptă cu treaptă. Creșterea și evoluția au loc ciclic. Să luăm de exemplu ciclul noapte-zi. În timpul nopții voi vă cufundați în subconștientul vostru. Întunericul relativ al subconștientului vi se prezintă ca niște vise ieșite din comun, dincolo de ceea ce vă este cunoscut.  Aceasta vă permite astfel să coborâți adânc în voi, și să descoperiți emoții și sentimente care nu se arată cu ușurință  în timp ce sunteți treji. În timpul zilei, voi adunați experiențe pe măsură ce participați la viața Pământească. Noaptea vă aduce în interiorul vostru și vă ajută să vă confruntați cu energiile emoționale de care nu ați fost conștienți în timpul zilei.
Ciclul zi- noapte vă permite să integrați experiențele voastre la un nivel mai profund decât  cel al minții. Grație acestei alternanțe are loc o creștere, deși nu vă mai amintiți visele. Această creștere are loc în cicluri repetitive, și la fel se întâmplă și cu creșterea spirituală. Voi, celor care vă vorbesc, știți ce înseamnă să coborâți în voi, să vă înfruntați vechile răni emoționale și fricile și apoi să le eliberați. Voi știți cum este să fiți cufundați în dureri vechi și să simțiți apoi bucuria eliberării lor, să vă simțiți mai liberi și mai puternici după aceea. Voi, celor cărora vă vorbesc, sunteți avansați;  ați progresat mult, dar, totuși, chiar și atunci, după zi vine noaptea. Noi straturi ale inconștientului vor să iasă la iveală, să fie abordate și eliberate. În aceste vremuri mulți dintre voi sunteți în mijlocul ”nopții negre” care scoate la suprafață straturi foarte profunde de frică care vor să vadă lumina zilei. Ele vor să fie eliberate pentru ca voi să vă puteți străluci lumina asupra lumii chiar mai puternic și mai pașnic. 
Voi sunteți influențați de propriile voastre cicluri personale de dezvoltare, în funcție de vârstă, sex și de angajamentele sufletului. Sunteți influențați de asemenea de curenții mai extinși de energie care au de-a face cu procesele în care Pământul și umanitatea sunt implicate ca un întreg. Sunt curenți de energie care acum se manifestă, care propulsează la suprafață energii vechi într-un ritm care vi se poate părea de nestăvilit  dacă nu aveți încredere în procesul care are loc. Umanitatea ca întreg nu este pregătită să elibereze acele energii care nu ies la suprafață. Majoritatea oamenilor nu știu cum să se ocupe de durerile emoționale profunde și de energiile distructive care pot apărea din acestea. Sunteți experți în asta. Totuși, ar putea să vă copleșească. Vă puteți simți scufundați în propriile voastre straturi emoționale care vă pot părea imposibil de controlat și străine. Vi se poate părea că înnebuniți. Poate că vă gândiți că v-ați confruntat deja cu majoritatea problemelor pe care vi le-ați planificat în această viață, și acum un alt strat de frică sau de întuneric bate la ușa voastră, unul la care nu v-ați fi așteptat. Ați putea să vă simți indignați din această cauză deoarece simțiți că ați procesat destul și sunteți pregătiți să treceți la o viață mai ușoară. Această nouă groapă de întuneric pare prea adâncă pentru a-i face față. 
Sunt aici,  astăzi, pentru a vă spune să nu vă pierdeți cumpătul și să vă păstrați credința în călătoria voastră. Intrați acum într-o etapă a evoluției voastre în care nu vă mai puteți controla evoluția.  Aria conștiinței extinse în care ați intrat este legată de capitulare și eliberare. Nu are legătură cu practicarea anumitor exerciții sau vizualizări, cu urmarea unei anumite diete, sau cu urmarea vreunei discipline prin care să încercați să vă controlați viața. Este imposibil să controlați uriașul val de energie care vrea să curgă acum prin ființa voastră. 
Sufletul vostru vrea să vă ridice la acest flux de energie pentru că este conștient că acest flux este bun pentru voi. Cu toate acestea, mintea voastră umană nu este capabilă să vadă unde vă duce acest flux. Mintea umană nu este capabilă să înțeleagă încotro se îndreaptă fluxul sufletului, de aceea uneori vă puteți simți disperați sau deconectați de la intuiția voastră, de la pasiunea voastră sau de la simțul vostru de orientare în general. Dacă simțiți acest lucru, vă rugăm să înțelegeți că nu faceți nimic rău. Acest sentiment de dezorientare și de haos este prezent întotdeauna înaintea unui nou început. Începuturile cu adevărat noi sunt precedate întotdeauna de haos și criză. Noul nu poate intra până când vechiul nu a ieșit din scenă. V-ați gândit că ați eliberat atât de multe, iar acum aveți de eliberat chiar mai mult. Vă rugăm să fiți conștienți că acesta este un proces deosebit de important, chiar dacă nu pare așa. Încercați să rămâneți într-un spațiu de încredere și de capitulare, pentru că astfel vă aliniați cu fluxul sufletului vostru și vă faceți călătoria mai ușoară.
Voi sunteți călăuzitorii. Voi aduceți chiar acum  noua energie pe pământ, chiar dacă simțiți că sunteți în întuneric, chiar dacă vă simțiți la pământ, deprimați și nu aveți nici o idee încotro vă îndreptați. Voi vă faceți munca de lucrători în lumină pentru care ați venit. Lucrul în lumină adeseori presupune să călătoriți  în întuneric, în cele mai întunecate colțuri ale sufletului vostru,  fără să știți ce vă așteaptă. Voi călătoriți prin întuneric fără ghidări și fără hărți care să vă conducă. Sunteți aruncați în întuneric și singurul lucru pe care-l puteți face este să vă predați experienței și încrederii că veți trece cu bine prin el și că totul are un înțeles.
De îndată ce ați ieșit din întuneric la lumina zilei, veți înțelege sensul călătoriei voastre nu doar cu mintea ci în inima voastră. Întotdeauna întunericul conține o comoară pentru voi. Emoțiile întunecate sunt părți ale sufletului vostru care vor să se reunească cu voi. Negativitatea din voi înșivă nu este altceva decât o parte a energiei voastre blocate, care nu s-a putut mișca multă vreme. Vă rog să înțelegeți că voi, ca suflet, ați avut multe, multe vieți pe Pământ, precum și în alte locuri din Univers. Acum ciclul vostru de vieți pe Pământ se apropie de sfârșit, și cele mai chinuite părți ale sufletului vostru, care s-au blocat în diferitele voastre vieți, vin acum către voi pentru deblocare și eliberare. De multe ori nu înțelegeți de unde vin traumele emoționale. Dar în final este vorba de același lucru. Este vorba despre dorința fricii de a fi înfruntată de către voi. Frica vrea să fie privită în ochi și vrea să fie binevenită. Este parte din voi, și este o parte validă a voastră. Frica face parte din jocul dualității pe care-l jucați în acest colț de univers.                  
Dacă ați putea doar să fiți și nu v-ar fi frică de propria voastră frică, ați vedea că aceasta este inofensivă. Poate părea ciudat ceea ce spun, din cauză că frica v-a dezrădăcinat atât de mult. 
Dar frica este inofensivă. Este inocentă precum un copil. Pur și simplu frica este un răspuns dat necunoscutului. Dacă un copil se confruntă cu ceva ce nu cunoaște încă, adeseori el reacționează cu frică; el trebuie să se obișnuiască cu noul. Trebuie să-l exploreze, să se simtă confortabil cu el și să aibă încredere în el. Frica este chiar nevinovată, este însă ușor de înțeles că nu vă simțiți în largul vostru cu ceva ce nu cunoașteți încă. Nu este nimic în neregulă cu frica. Cu toate acestea, dacă vă apucați să o judecați, vă veți simți deranjați de frică și o veți respinge și atunci ea devine un lucru întunecat, un demon care vă terorizează și vă paralizează împotriva voinței voastre. Nu vă faceți frica dușman, deoarece atunci o transformați într-o putere întunecată și străină. Frica în sine nu este întunecată, este pur și simplu un răspuns emoțional la faptul că vă simțiți destabilizați de ceva nou și diferit.
Prieteni dragi, voi sunteți înțelepți. Din adâncul esenței voastre, de acolo de unde voi sunteți Spirit, voi sunteți lumină strălucitoare, eterni și minunați, veniți în ajutorul fricii care este în voi. Sunteți mult mai mari și mai puternici decât frica. Puteți ajunge la ea, cum ați face cu un copil, și spuneți-i că este în siguranță cu voi, că nu vă temeți de ea, că nu vă temeți de propria voastră frică. Nu încercați să scăpați de ea, pentru că intenția de a o elimina conține în ea o judecare. Partea din voi căreia îi este frică, va deveni și mai plină de frică dacă vă luptați cu ea, pentru că ea primește mesajul că nu este bună și acest lucru este nedemn. 
Vă rog să înțelegeți că frica este un element necesar în univers. Altfel nu ar fi posibil să se exploreze și să se experimenteze ceva nou. Frica marchează limitele între ceea ce voi simțiți a fi siguranță și totul vă este familiar, și ceea ce nu. Dincolo de această frontieră există ceva nou, ceva ce voi încă nu înțelegeți sau nu ați experimentat. Dacă ați putea privi astfel frica, v-ați elibera de judecarea ei și v-ați putea chiar bucura de ea pentru că frica vă promite un nou teritoriu de descoperit, un loc nou în care să vă străluciți lumina. Deci aveți încredere în frică, lăsați-o să fie lumina voastră! Dacă în viața voastră există o situație care vă dă motiv de teamă, observați-o doar. Învăluiți frica cu lumina conștiinței voastre. Frica nu va dispare imediat, dar dacă nu o priviți ca pe o energie înfricoșătoare, veți fi mai relaxați și astfel vă veți deschide posibilității ca în această frică să fie ascunsă o comoară.
Știți, frica va fi tot timpul prezentă, ea este o parte a creației. Chiar dacă sunteți extrem de evoluați, mai există întotdeauna un element necunoscut care vrea să fie explorat. Dacă nu ar fi așa, universul ar stagna și și-ar pierde vitalitatea și vivacitatea. Ar fi ca și cum ați trăi într-o țară frumoasă, încântătoare, de care vă bucurați cu adevărat și cu care rezonați, dar cu toate astea, nu puteți ieși dintre granițele sale. Niciodată nu ați fi capabili să explorați noi teritorii. Poate aceasta, pe termen lung, să vă facă să vă simțiți profund împliniți? Acum, eu știu vă voi vă cunoașteți destul de bine ca să vă dați seama că vă place să explorați noul. Voi sunteți spirite aventuroase, voi toți. Prin urmare, vă rog să nu vă condamnați frica, pentru că în cele din urmă ea este partea aventuroasă, căreia îi place să exploreze din voi. Frica vă arată unde sunt noile teritorii ce așteaptă să fie explorate. Odată ce călătoriți prin aceste teritorii noi, ținându-vă de mână frica, veți putea experimenta o frumusețe și o bucurie care depășesc înțelegerea voastră de acum. Secretul este că: nu puteți ști dinainte ce veți descoperi; altfel nu ar fi nou pentru voi.
Deci încântătoarea experiență de a vă aventura în nou, de a experimenta din nou și chiar mai profund  iubirea, frumusețea și bucuria, poate avea loc numai dacă acceptați realitatea fricii, care nu este altceva decât realitatea necunoscutului, cea care se află dincolo de orizontul cunoașterii și experienței voastre actuale. Salutați frica din voi, chiar dacă pare irațională și nu-i cunoașteți cauza. Multă frică din interiorul vostru provine din părțile voastre foarte vechi, din alte vieți aflate departe în timp. Chiar  ele conțin promisiunea unei noi înțelegeri, a ceva ce voi n-ați descoperit încă. Poate că există o experiență a unei violente respingeri de care vă este frică și nu vreți să o simțiți. Cu toate acestea, dacă nu v-ar fi frică de această experiență, dacă v-ați îngădui să simțiți cum este să fii respins violent, și ați lăsa emoția să iasă la suprafață, ați simți compasiune pentru voi înșivă și ați înțelege de ce unele lucruri par atât de grele pentru voi acum. V-ați ierta pentru asta și nu v-ați mai judeca atât de aspru. Experimentarea iertării de sine este o experiență edificatoare. Deci, dacă vă permiteți să îmbrățișați o experiență care pare îngrozitoare privită din afară, dacă treceți prin ea cu încredere și fără judecăți, atunci această experiență poate deveni una edificatoare, chiar una plină de bucurie. Aceasta v-ar putea permite să gustați eliberarea și detașarea care însoțesc acceptarea de sine. Acesta este modul în care universul este flexibil, modul în care experiența este flexibilă. 
Dacă vă confruntați cu frica în viața voastră, să știți că pe cealaltă față a ei este un foarte mare potențial de a experimenta iubirea, frumusețea și bucuria. După cum am spus, creșterea spirituală nu este un proces liniar, în care vă eliberați de frică pas cu pas. Mai degrabă frica construiește, construiește și apoi ajunge la un punct culminant, care vă poate transforma viața într-o criză, iar voi să vă simțiți incapabili să-i mai faceți față în viața de zi cu zi. În acest moment, vă confruntați cu frica voastră la cel mai înalt nivel; nu o mai puteți suprima sau evita. Curge direct prin voi și ați pierdut controlul. S-ar părea că în acest moment sunteți învinși. Barajul s-a crăpat și voi nu mai puteți reține apa. Poate părea un dezastru, dar nu este. 
Frica vrea să spargă porțile pe care voi le-ați închis, care v-au întemnițat. Frica vrea să curgă prin voi, și dacă și voi curgeți cu ea, vă va duce la o altă realitate, cu mult mai eliberatoare decât cea în care trăiți acum. Deci dacă simțiți că această frică nu poate fi controlată, dacă nu o înțelegeți, felicitări! Aceasta este așa cum voi vreți să fie. Sunteți chiar în pragul noului și sunteți foarte aproape de un salt evolutiv. 
Lăsați-o să fie, lăsați frica să fie, nu vă luptați cu ea. Nu vă gândiți ” Ce am greșit ?Tot ceea ce am făcut pe calea mea spirituală a fost degeaba? De ce trebuie să mă simt total pierdut, cu ce am greșit?” Aceasta este trăncăneala minții. Este mintea care încearcă să dea înțeles la ceva ce ea nu poate să înțeleagă. Sufletul vostru știe ce se întâmplă. El vrea să eliberați această durere la un nivel adânc și aceasta se va întâmpla dacă aveți încredere și nu încercați să o controlați. Cu cât mai mult vă aliniați cu sufletul vostru, cu atât mai puțin veți deține controlul asupra vieții voastre, și știți ce ?  Acest lucru este atât de eliberator ! Eliberarea vă aduce în nou, vă aduce în energiile frumoase și rafinate ale nesuprimatului Eu. Frica este poarta către o versiune mai înaltă a voastră, care așteaptă să se încarneze pe pământul din zilele de acum. 
Vă cer să vă respectați propriul proces interior, chiar dacă acesta pare să vă ducă în întuneric, chiar dacă pare că totul este ilogic. Întotdeauna păstrați deschisă posibilitatea că nu sunteți capabili să înțelegeți totul din starea voastră mentală actuală, că nu trebuie să înțelegeți, și că înțelesul vă va fi revelat mai târziu. Deschideți-vă către realitatea mai extinsă a sufletului vostru, fiți acel explorator al conștiinței care sunteți cu adevărat și care vă doriți să fiți!   
Vă binecuvântăm că ați îmbrățișat aventura de a fi pe Pământ în aceste timpuri de schimbări și frământări. Sunteți curajoși; sunteți îndrăgostiți de viață, chiar dacă vă simțiți deprimați și însingurați. Dacă nu ați fi avut acea dragoste de viață, nu ați fi acum aici. 
Vă suntem aproape. Eu reprezint energia mamei din conștiința Christică. Simțiți cum vă învăluie. Poate că o vedeți ca pe o energie roz, strălucitoare și blândă, o energie jucăușă și totuși tandră, delicată și moale. Primiți-o în spațiul vostru energetic, vă poate aduce vindecare. Și prin vindecare nu înțeleg  să ”vă îndepărteze frica”, înțeleg acceptarea ei, acceptarea ei ca o ușă spre o altă realitate, o realitate mult mai iubitoare și mai luminoasă. 
Fiți voi înșivă, pur și simplu fiți voi înșivă. Nu încercați să vă schimbați. Deja sunteți perfecți. Sunteți minunați. Vă vedem și vă recunoaștem lupta. Vă respectăm și vă onorăm foarte mult. Vă rog să-i permiteți energiei mele să vă aline. Nu vreau să schimb nimic în voi. Vreau doar să vă priviți altfel. Chiar și în mijlocul luptei voastre voi sunteți îngeri. Sunteți frumoși. 
Amintiți-vă: după fiecare noapte, vine o nouă zi. Soarele va străluci din nou. Este inevitabil. Viața își urmează cursul firesc. Așa cum nu puteți împiedica noaptea să se aștearnă, nu puteți împiedica ziua să răsară. Deci, permiteți-vă să urmați această mișcare și vă veți regăsi într-un  splendid revărsat de zori. 
Făcând această călătorie interioară, voi ajutați mulți oameni pe Pământ care încearcă să-și găsească propria cale interioară spre libertate. Voi pavați drumul pentru alți lucrători în lumină, care acum se află în primul stadiu al trezirii lor, iar ei la rândul lor  îi vor ajuta pe cei care devin mai sensibili, care doresc să se deschidă la realitatea sufletului lor. 
Vă mulțumim pentru munca voastră, munca voastră în lumină pe care o faceți chiar acum pe Pământ. Nu sunteți niciodată singuri. Vă suntem alături de pe cealaltă parte, vă rugăm să acceptați dragostea noastră. Cea mai mare bucurie a noastră este că voi vă aduceți aminte cine sunteți.


© Pamela Kribbe 2010
www.jeshua.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...