"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 8 decembrie 2011

Mona Lisa Smile (2003)

Katherine Watson cãlãtoreste din California în campusul Colegiului Wellesley din Noua Anglie în toamna anului 1953 pentru a preda istoria artei. În perioada de dupã rãzboi, Katherine se asteaptã ca studentele ei, cele mai bune si cele mai inteligente din tarã, vor profita de oportunitãtile care li se oferã. Totusi, curând dupã sosirea ei, Katherine descoperã cã mediul prestigioasei institutii este cufundat în obedientã. Conform profesoarei lor de etichetã si elocutiune, Nancy Abbey, un inel de logodnã pe degetul unei tinere femei este considerat un premiu mai mare decât o educatie completã.
Atunci când Katherine îsi încurajeazã studentele sã gândeascã independent, intrã în conflict cu facultatea si cu studentele mai conservatoare, inclusiv cu una dintre studentele ei, apartinând unei clase sociale înalte, Betty Warren. Betty, recent cãsãtoritã, devine un adversar formidabil atunci când Katherine o convinge pe cea mai bunã prietenã a ei, Joan Brandwyn sã se înscrie la Scoala de Drept de la Yale- chiar în momentul în care Joan asteaptã o propunere de cãsãtorie din partea prietenului ei. Pentru inteligenta si provocatoarea Giselle Levy, Katherine devine un model si un mentor de care avea mare nevoie. Dulcea si timida Connie Baker devine de asemenea curajoasã urmând exemplul lui Katherine si câstigã încrederea de a-si învinge nesiguranta.
Într-o lume care le-a dictat modul de a trãi, Katherine le învatã cum sã gândeascã pentru ele însele. Prin încercãrile studentelor ei de a-si gãsi propriul drum, Katherine învatã si ea sã îsi traseze un drum diferit.





Filmul poate fi descarcat de aici: http://www.megaupload.com/?d=AKXU4RCV
Subtitrarea o puteti descarca de aici: Mona_Lisa_Smile_2003

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...