"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 3 mai 2012

Bucura-te de relatiile cu persoanele din jur!

Fiecare dintre noi a simtit ca intalnirea cu anumite persoane i-a marcat si i-a schimbat viata. Ca si cum intalnirea cu ei ar fi avut un scop anume.
Fie ca e vorba de cineva care te-a invatat o lectie, sau te-a ajutat sa te descoperi, cine esti cu adevarat si incotro te indrepti, care sunt aspiratiile tale. Sau poate ca a fost cineva care te-a facut sa... suferi sau, dimpotriva ti-a alinat durerea.
“Intalnirea a doua persoane este precum contactul a doua substante chimice; daca este vreo reactie, amandoua sunt transformate. ” (C.G.Jung)
Niciodata nu stii cine ar putea fi aceste persoane care iti apar in cale la un moment dat: colegul tau, un iubit, un prieten, un vecin, un profesor sau poate ca cineva complet strain pe care nu-l vei mai intalni vreodata.
Dar stii – in momentul in care te intalnesti cu acesti oameni pe care destinul ti i-a scos in drum – ca iti vor afecta viata intr-un mod profund…
De aceea, multumeste-le ca ti-au aparut in cale intr-un moment crucial si ti-au influentat viata intr-un fel sau altul, fie ca e vorba de succes sau de esec… Multumeste-le, pentru ca ei te-au facut ceea ce esti acum!
Experientele neplacute sunt cei mai buni profesori… lectiile cele mai dure, sunt in acelasi timp si cele mai importante… iar ceea ce nu te doboara te face mai puternic…
Pe cei care te-au tradat si te-au facut sa suferi, iarta-i, pentru ca ei te-au ajutat sa inveti despre incredere si sa nu-ti deschizi sufletul in fata oricui…
Celor care te iubesc, intoarce-le iubirea, nu pentru ceea ce simt fata de tine, ci pentru ceea ce te invata despre iubire… pentru ca te invata cum sa-ti deschizi inima, facand sa se naruiasca, unul dupa altul, zidurile dimprejur care o tineau prizoniera … iubeste-i pentru ca te-au facut sa vezi si sa simti lucruri pe care altfel nu le-ai fi simtit poate niciodata…
Comunica cu toata lumea, iubeste, traieste liber si largeste-ti orizontul cunoasterii! Culege roadele propriilor tale stradanii, bucura-te de relatiile cu persoanele din jur …

“Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăț câte ceva pe lângă fiecare.” (Sigmund Freud)

2 comentarii:

  1. Iubeste si binecuvanteaza orice persoana si orice situatie din viata ta,chiar si persoanele/mai ales pe cele care te-au ranit,Fiindca totul este divin si nimic nu este intamplator in viata noastra ,chiar daca mintea nu pricepe intotdeauna aceasta!
    george
    http://spiritualitatenoua.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Namaste George. Am adaugat blogul tau la blogroll.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...