"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 27 decembrie 2012

Luna plina 28 decembrie 2012

“Pentru aceasta Ma iubeste Tatal, fiindca Eu Imi pun sufletul, ca iarasi sa-l iau.” - Evanghelia dupa Ioan, cap. 10 v. 17
Pe 28 decembrie 2012, ora 12:22 (ora Romaniei) se formeaza aspectul exact de Luna Plina in Rac, activand casele IV-X si cu Ascendentul in Berbec.
Opozitia Luminariilor din acest an si pe Axa Evolutiei si a Parintilor, vorbeste despre crestererea si maturizarea Spiritului, despre legatura cu parintii biologici sau Divini.

Luna Plina este partea centrala dintr-un aspect mai amplu, cunoscut sub numele de Zmeu, in care sunt implicati si Saturn din Scorpion si din casa a VII-a a momentului (guvernator al Capricornului) si Chiron din Pesti si din casa a XII-a, unde focarul prin care se elibereaza energiile este Luna aflata in domiciliu.
Acest eveniment astrologi elibereaza energii puternice, actioneaza la nivel emotional intr-un mod eliberator, vindecator, integrator. Trigonul pe semne de apa format din Luna, Saturn si Chiron, vorbeste despre trecut, despre afecte nevindecate si patternuri emotionale mostenite de la parinti. Este un aspect care poate duce la vindecare profunda si asumata, care va avea un efect benefic asupra modului nostru de relationare, asupra relatiilor maritale sau de parteneriat. Tot ce vindecam si eliminam in urmatoarea perioada, va avea beneficii pe termen lung. Pentru ca acolo unde este Saturn implicat, exista garantia durabilitatii.
Vindecare nu inseamna extirpare, nu inseamna o lupta cu ceea ce credem ca stim despre noi, cu ceea ce ne face sa suferim, ce ne doare, ce ne aminteste de suferintele din copilarie pe care le-am trait intr-o familie cu un parinte dur si insesnsibil. Vindecarea inseamna sa intelegem ce s-a intamplat, cum s-a intamplat si ce cum putem integra in noi aceasta energie blocata la nivelul structurii noastre psihice si care ne impiedica sa evoluam, sa luam calea Soarelui si sa ne scriem propria poveste de viata.
Soarele conjunct cu Mijlocul Cerului si cu Pluton vorbeste de redescoperirea fortei interioare, prin disciplina si organizare, ingrediente necesare pentru a evolua in viata, pentru a “cuceri lumea”. Tot ceea ce construim in lumea aceasta are nevoie de fundatii solide. Aceste fundatii se “construiesc” inca din copilarie prin educatia, dragostea si atentia pe care o primim sau nu de la parinti. Aspectele acestui eveniment astrologic ne impun sa vedem cum putem transforma experientele copilariei, relatiile cu un parinte multa prea autoritar sau dimpotriva, mult prea ingaduitor, cu un parinte care ne-a pus prea multe limite sau cu cel care nu ne-au impus nici o limita, cu un parinte care ne-a incurajat sau dimpotriva ne-a discreditat, ne-a criticat. Si nu in ultimul randne “cere” sa ne recuperam investitiile afective din anumite comportamente maritale pe care le-am vazut la parintii nostri, la cei din jur. Felul in care tata a tratat-o pe mama ne-a afectat intr-un fel, asa cum felul in care mama il trata pe tata ne-a afectat intr-un alt fel. Lipsa unuia dintre parinti a lasat alte urma decat prezenta abuziva a sa.
Vindecarea cere mult curaj. Ascendentul in Berbec ne indeamna sa il gasim si sa nu amanam inceperea lucrurilor, a demersurilor, a calatoriei de redescoperire a propriei identitati, prin eliberarea de fantomele copilariei. Opozitia Luna-Soare se afla in relatie tensionata cu Uranus din Berbec si din casa a XII-a a momentului. Acest aspect ne poate aduce vise explicite, premonitorii sau cu raspunsuri concrete pentru problemele cu care ne confruntam. Energiile uraniene pot actiona ca un laser, ca un fulger, ca un bisturiu, producand durere in acele parti ale spiritului nostru care se lasa cel mai greu vindecabile. Dar aceasta actiune puternica si intensa aduce lumina in ceea ce am putea numi cauzele suferintelor noastrea ctuale. Si, asa cum spuneam si in alta randuri, acolo unde doare cel mai tare, acolo este si vindecarea.
Marte, guvernatorul Ascendentului, tocmai a parasit Capricornul si a intrat in sectorul zodiacal al Varsatorului, si la momentul de Luna Plina se afla in casa a XI-a a anturajului, in relatii armonioase cu Uranus si cu Jupiter retrograd din gemeni si din casa a II-a. Marte favorizeaza intalnirea cu persoane importante care, prin cunostintele pe care le au, ne pot deschide ochii spre noi dimensiuni de intelegere si de cunoastere. Ne putem propune sa ne implicam in actiuni umanitare sau sa incepem proiecte care sa aibe un scop major, important nu numai pentru noi cat si pentru cei care ne inconjoara. Cu ceea ce stim deja pornim sa cucerim noi teritorii de cunoastere. Indiferent de natura cunoasterii noastre, prin intermediul muncilor pe care le depunem in folosul celorlalti putem capata un alt grad de percepere a lucrurilor.
Avem o Luna Plina a Cunoasterii de sine, prin urmarea legilor, reformularea lor, prin ascultarea fata de autoritatea prezenta si castigarea propriei autoritati prin desprinderea emotionala de autoritatea pamanteana. Disciplina, implicarea sufleteasca in tot ceea ce facem, tinerea in frau a anumitor emotii si implicarea puterii de discernamant, sunt cele mai bune cai de a implini nevoile sufletului.
Pe cat de atasati suntem de familie, pe atat de mare este nevoia de a evada, de “a pleca de-acasa”. Pe cat de mare este atasamentul fata de succesul social, pe atat de mare este nevoia de hrana sufleteasca pe care o gasim in mijlocul familiei. Pe cat de singuri ne dorim sa fim si sa facem lucrurile, pe atat de mare este nevoia de a avea parteneri stabili. Pe cat de mare este dependenta de un anumit partener, de o anumita persoana, pe atat de puternica este nevoia de a face lucruri de unul singur. Acolo unde nevoia este mai mare, acolo e si raspunsul pentru piedicile pe care le intampinam pentru a ne implini idealurile si sperantele. Energiile plutoniene implicate in aceasta Luna Plina forteaza lucrurile spre abandonare de sine si pentru descoperirea unor noi resurse interioare.
Problemele de sanatate pot aparea la nivelul plamanilor, a oaselor si a pielii. Miscarea, exercitiile usoare, plimbarile si dansul sunt ideale pentru aceasta perioada.
Ce am mai putea face? Ritualuri si meditatii de conectare cu parintii divini, cu Soarele, Pamantul si Luna. meditatii regresive in anumite momente ale copilariei noastre care au fost semnificative pentru evolutia noastra afectiva. Consum de ceaiuri relaxante. Orice alta metoda care sa ne puna in contact cu coprul nostru si cu emotiile noastre, astfel incat sa le putem identifica si vindeca.
O Luna Plina de redescoperire a autoritatii interioare, a disciplinei, a organizarii personale, a reintregirii sistemului emotional, a curajului si abandonarii, a capacitatiid e a visa si de a implini visele sa avem!

sursa

---------------------------------------


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...