"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 3 ianuarie 2013

Renunta la impotrivire pentru a trai in PACE!


Daca iti doresti sa existi in liniste si calm interior, atunci adopta stilul de viata al pacii. Cand in peisajul vietii tale patrunde o experienta, incearca sa nu o mai judeci. Incearca sa renunti la a prejudeca, la a invinui si la a condamna. Acestea nu fac decat sa te mentina in taramul energiei cu vibratie joasa.
Lacrimile din ochii tai nu mint. Sentimentele iti acompaniaza aceasta viata si iti imbogateste peisajul existential. Primeste aceste cadouri cu inima deschisa si nu te opune fluxului de energie care se indreapta catre tine dinspre fiecare forma de existenta a vietii. Nu te opune. Daca in drumul tau se iveste o experienta nedorita, nu opune rezistenta, nu sta in garda.
Totul se intampla cu un rost. In spatele oricarei circumstante, este un Cadou Divin, menit sa iti ofere o cunoastere pretioasa pentru viata ta de zi cu zi. Inainte de a refuza, intai deschide-te catre a afla ce anume vei refuza. Foarte multi oameni traiesc in ignoranta si nici macar nu incearca sa inteleaga ceea ce ignora. Nu este nimic “gresit” sau “corect”. Totul Este. Insa, inainte de a izgoni o circumstanta din viata, fa-ti o favoare: invata ceva din acea circumstanta.
Un om intelept nu va critica niciodata ceea ce inca nu cunoaste in totalitate. Pacea nu exista doar intr-o anumita forma. Pacea exista in Tot Ceea Ce Exista, sub toate formele, pe toate caile si in toate modurile. Traieste ca si cand ar trai pacea prin tine. Primeste fiecare circumstanta din punctul de vedere al pacii.
Daca iti doresti sa existi in liniste si calm interior, atunci adopta stilul de viata al pacii. Cum poti face asta? Cand in peisajul vietii tale patrunde o experienta, incearca sa nu o mai judeci. Incearca sa nu arunci cu etichete asupra ei. Incearca sa nu o cataloghezi “buna” sau “rea”. Incearca sa renunti la a prejudeca, la a invinui si la a condamna. Acestea nu fac decat sa te mentina in taramul energiei cu vibratie joasa.
Ne construim singuri parcursul existential, prin gandurile si sentimentele noastre. Faptul ca o experienta din prezent iti provoaca o stare de fericire, reprezinta un rezultat al unei perceptii trecute. Tot ceea ce gandesti, produce o serie de sentimente. Aceste sentimente emit anumite viratii, iar de modul in care vibrezi, depinde modul in care traiesti. Sentimentele de ura, de frica, de gelozie, de invinuire, emit si produc o vibratie joasa, prin intermediul careia iti vei crea experientele viitoare, care iti vor produce aceeasi vibratie joasa, prin intermediul careia le-ai atras.
In acest proces, totul influenteaza totul. Gandurile produc sentimente, sentimentele influenteaza crearea noilor ganduri. O experienta iti va provoca vibratia prin intermediul careia ai atras-o. Este un proces care nu face niciodata pauza. Creezi neincetat, insa acum depinde doar de tine daca alegi sa creezi in mod constient sau nu. Dar daca tot ai la dispozitie acest minunat mecanism, de ce ai refuza sa iti construiesti viata intr-un mod pur si lucid?
Percepe cu pace fiecare element al realitatii tale si decide sa iti reamintesti din fiecare situatie cate ceva despre Cine Esti Cu Adevarat, pentru ca Mesajele Divine vin sub toate formele catre tine. Daca vei opune rezistenta asupra unui element, existenta acelui element va persista in realitatea ta, deoarece rezistenta pe care tu o emani, reprezinta energie trimisa de tine catre experienta pe care nu o doresti. Si, in acest fel, tu alimentezi energetic ceea ce nu doresti, concentrandu-te in aceasta directie. Iar in viata ta va prospera neincetat elementul pe care tu te concentrezi.
Asa ca, inainte de a te opune si de a condamna o anumita circumstanta, incearca sa vezi ce iti arata ea si de ce exista in viata ta. Fiecare reactie exterioara, este aferenta unei reactii similare interioare. Daca in viata ta persista negativul, inseamna ca in lumea ta interioara, negativul joaca un rol dominant. Schimba-ti perceptia. Schimba-ti locul din care traiesti. Schimba-ti perspectiva. Goleste-ti paharul, pentru a-l putea umple cu pace si bucurie.
O experienta catalogata de tine “neplacuta”, asupra careia actionezi cu rezistenta, se va repeta in realitatea ta pana cand tu iti vei prelua informatiile pe care ea doreste sa ti le transmita. Asa ca, nu o judeca, nu o blama, ci primeste-o cu bratele deschise, las-o sa isi faca numarul in pace, priveste-o cu apreciere, percepe mesajele transmise prin ea, multumeste-i ca a trecut prin viata ta si ca ti-a fost ghid, dupa care las-o sa isi urmeze drumul. Elibereaza-te de starea de nemultumire. Elibereaza-te de indoiala. Elibereaza-te!
Orice manifestare exterioara este oglindirea unei manifestari interioare. Situatiile nedorite vor persista in viata ta atat cat este nevoie pentru ca tu sa iti preiei informatiile sosite prin ele. Daca vei continua sa opui rezistenta, nu vei face altceva decat sa iti maresti agonia si sa intensifici viteza de manifestare in viata ta a ansamblului “Ceea ce nu doresti”. Pentru ca niciodata nu vei trai “Ceea ce doresti” daca inca gandesti “Ceea ce nu doresti”.
Incepe sa multumesti mai des! Simte recunostinta pentru viata ta si multumeste pentru mesajele pe care le primesti. Si nu uita: niciodata nu vei fi o fiinta singura, caci intregul Univers te inconjoara.
de CATALIN MANEA, expert Garbo


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...