"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 10 iunie 2013

Creaza-ti viata dincolo de temeri

 

Ne nastem plini de iubire, incredere si curiozitate, venim pe pamant cu un scop, cu o menire pe care o vom simti in interiorul nostru, insa odata sositi in familie primim de-a gata bagajul lor de temeri si convingeri, ne imitam parintii si ajungem sa ne identificam cu temerile lor. Ni se spune foarte clar ca in zilele noastre”/”ïn tara noastra” este foarte greu si ca trebuie sa ne aliniem unor standarde, ca trebuie sa luptam cu greu, ca trebuie sa gasim o profesie care sa ne asigure traiul si sa ne ofere un statut social, fara ca cineva sa se gandeasca daca acel lucru ni se potriveste. Crescand si straduindu-ne zi de zi sa invatam, sa luam note mari, sa obtinem job-ul mult dorit de toata familia, valorile noastre incep sa se revolte, sinele isi cere recunoasterea, iar pe noi ne cuprinde o teama de faptul ca nu vom fi asa cum isi doresc ceilalti, ca nu vom reusi in aceasta societate.

 

Noi, cei din generatia aceasta care ne-am inceput dezvoltarea dupa perioada comunista, generatia de tranzitie, avem un frumos rol, insa si o importanta responsabilitate. Am fost crescuti de parinti obisnuiti sa primeasca “de la stat”, sa aiba confortul minim asigurat, iar ei, nepercepand schimbarile, ne-au insuflat temeri, temeri de necunoscut, temeri de nesiguranta, insa aceasta este adevarata libertate. Libertatea de a iesi din zona de confort, libertatea de a fi cu adevarat formatorul propriei vieti, libertatea de a creea ceea ce ne aduce bucurie.

Unele temeri se invata, iar altele se dobandesc, insa ce este cu adevarat teama?

E strans legata de necunoscut, de ingrijorare si de incordare. Traieste clipa de acum, fii prezent in fiecare moment si astfel teama are mai putina atentie din partea ta. Florilor nu le este teama ca nu vor inflori, ele se bucura in fiecare clipa de soare, aer si de apa.

Fii ceea ce esti de la natura, un diamant stralucitor si valoros. Suntem fiinte nascute din iubire, cu iubire si pentru iubire, asa incat nu avem de ce sa ne lasam cuprinsi de sentimente de vibratie scazuta. Suntem capabili, fericiti si iubitori, nu tristi, pesimisti si speriati!

Cum ar fi sa stai in liniste profunda, sa incetinesti ritmul mintii tale si sa-ti asculti inima?

Sufletul nostrum gandeste pentru noi. El actioneaza fara demotivare pentru ca nu aude deznadejdea din jur, iubeste neconditionat pentru ca nu are nevoi emotionale financiare sau sociale, iarta pentru ca nu are orgolii si memorie, toate acestea fiind induse de mintea noastra. Asculta-ti inima, ea stie drumul cel drept spre fericire! O simti? O auzi?

Mergi pe drumul tau cu determinare si iubire. Treci peste toti bolovanii ce-ti ies in cale, priveste inainte spre scopul tau si zambeste ca si cum ai mirosi toate florile din drum. Ia-ti in calatoria ta zambetul, viziunea si iubirea fata de tot.

Da-ti voie sa se manifeste ceea ce trebuie sa se manifeste prin tine, nu-ti taia singur calea!

Frica opune rezistenta si nu-ti da voie sa vezi oportunitatile din fata ta, le blochezi si nu le lasi sa vina spre tine. Iubirea te elibereaza, unde este iubire nu poate fi teama, ele se exclud una pe cealalta. Cand te surprinzi fiindu-ti teama intreaba-te ce este in spatele ei, ce te sperie, unde iti este necunoscuta, ce ar fi daca s-ar intampla acel lucru care te sperie? Nu ai mai putea trai asa?

„Stim cu totii ca de cealalta parte a fiecarei frici se afla libertatea.” – Mary Ferguson

Esti fericit cu adevarat atunci cand te simti fericit si raspandesti in jurul tau fericire!

Oricat de multa abundenta ar veni in viata ta, oricat de mult ai slabi, oricat te-ar iubi ceilalti, oricat de multe diplome si recunoasteri ai avea-daca nu reusesti sa te simti bine cu ceea ce ai acum mereu vei fi, mai mult sau mai putin, in acea stare.

 

De exemplu o persoana supraponderala care lupta cu kilogramele va face mari eforturi ca sa slabeasca, insa aceasta lupta ii produce o stare de incordare, mancarea ii va fi dusman, iar valoarea energetica pe care o da mancarii ingrasa, insa daca priveste cu acceptare faptul ca acum este supraponderal si ca lectia ii este data cu un scop, se va bucura sa manance sanatos, fara a mai fi mereu tentat de cartofi prajiti. Abordarea corecta a supraponderalitatii ar fi sa se focalizeze pe vizualizarea unei imagini cu greutatea dorita, nu pe teama de a nu se ingrasa!

Primesti ceea ce alimentezi cu energie proprie!

Perspectiva prin care privesti lucrurile le transforma in temeri sau lectii. Mintea ta are puterea de a materializa ceea ce gandeste, asa incat daca toata ziua te vei focaliza sa fugi de temeri, le vei atrage, insa daca le accepti si te pui fata in fata cu ele, se vor transforma.

Viata nu este o lupta! Viata este armonie si iubire, oferi ceea ce primesti! Nu vei primi de la Univers flori daca tu ii ceri bolovani!

Recunostinta inlocuieste, impreuna cu iubirea, temerile! Sa fim recunoscatori in fiecare zi de tot ce avem, de sanatatea noastra, de cei prezenta celor dragi in viata noastra, de aerul curat, de incantarea privelistilor naturii, etc., dupa ce privesti cu recunostinta tot ceea ce este prezent in viata ta, vei accepta mai usor si temerile. Un simplu exercitiu am putea face, cand simtim ca e necesar, am mai vorbit despre el, mie imi este de folos mereu: ia o foaie de hartie, elibereaza-ti gandurile de tot haosul, respira adanc si ramai tu cu tine, gandeste-te si scrie pe foaie fricile tale, convingerile tale limitative, orice simti ca te tine in loc (teama de esec, de succes, de abandon, de respingere, de judecata, de concediere, etc.), iar acum pe cealalta foaie reformuleaza aceste temeri la pozitiv (atrag abundenta in tot ceea ce fac, realizez lucruri marete, oamenii care rezoneaza cu mine vor fi mereu aici, totul este armonie iubire si echilibru, etc.) si focalizeaza-te pe ele, da-le putere si creaza-ti realitatea. Rupe foaia cu fricile (dar accepta-le cu iubire, au avut un rol important in viata ta) si tine foaia cu ceea ce-ti doresti aproape de tine. Reciteste-o de cate ori simti, respira adanc, iubeste tot ceea ce este, bucura-te, elibereaza-te de propriile catuse. Da voie ca viata sa se manifeste cu iubire, fi sigur ca in drumul tau vei ajuge mereu la timp acolo unde trebuie sa fii…

NU EXISTA RAU, exista doar situatii care au rolul de a ne ghida, de a ne arata ceea ce trebuie sa invtam, consecinte ale gandurilor noastre primite de Univers…

Sa binecuvantam viata si sa dam voie ca cea mai buna varianta a noastra sa se manifeste!

http://alinageorgianahristea.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...