"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 11 iunie 2013

Cum să ne spiritualizăm toate activitățile

549076_441972469229558_824613782_n“Mulți își imaginează că pentru a fi spiritualizat, trebuie să se consacre meditației și rugăciunii continuu. Nu, indiferent de muncă, chiar spirituală, devine extrem de prozaică când nu introducem în ea o idee sublimă, un ideal superior și invers, indiferent de munca prozaică, poate fi spiritualizată dacă știm să introducem în ea un element divin.
Spiritualitatea nu constă în a refuza orice activitate fizică, materială ci a face totul în vederea luminii, prin lumină și pentru lumină. Spiritualitatea este știința de a utiliza orice muncă pentru a ne înălța, a ne armoniza, a ne lega de Dumnezeu. Oricare ar fi ocupațiile noastre, chiar numai pentru 1-2 minute, trebuie să vă obișniti să restabiliți de mai multe ori pe zi legătura cu Dumnezeul interior. Nu durata concentrării contează ci intensitatea ei. Vă veți concentra astfel un moment, apoi vă veți opri; puțin mai tirziu va veți concentra iar un moment, etc…
Dacă vă exersați, să restabiliți constant legatura cu Dumnezeu, veți reusi în tot ce veți întreprinde, mult mai bine ca înainte. Când ne legăm de Dumnezeu înainte de fiecare activitate, fiecare ocupație, Eternitatea își pune pecetea pe tot ce facem. Trebuie deci să vă legați constant de El, oriunde ați fi, numai astfel fiecare dintre acțiunile voastre se vor impregna de o influență celestă…
Faceți exercițiul urmator: la fiecare oră, pronunțați formula:
“Glorie Ție, Sine Divin!” și îndreptați-vă gândul către Dumnezeu. Începeți să faceți acest exercitiu, de 12 ori pe zi, consultindu-vă ceasul. Mai târziu, când va deveni obisnuință, va fi pentru voi atât de prețioasă încât nimic nu va putea exprima bucuria pe care aceasta formulă v-o aduce.
Când mergeți, puteți pronunța, schimbind succesiv piciorul drept și piciorul stâng: înțelepciune, iubire… înțelepciune, iubire…
Când spălați vasele, când măturați etc, puteți spune: “Doamne, așa cum spăl aceste farfurii, spală-mi sufletul”… “Cum curăț această podea, curăță-mi inima de impuritățile sale”… etc. Indiferent de sarcina pe care o îndepliniți, vă puteți lega de iubire, de înțelepciune, de adevăr pentru ca aceste principii să participe la activităţile voastre dându-le viață. De exemplu, în timp ce mâncați, spuneți: “Mănânc prima înghițitură pentru iubire, a doua pentru înțelepciune, a treia pentru adevar”… Când vă îmbrăcați dimineața, pe măsură ce vă luați câte un veșmânt, spun “Pentru iubire, pentru înțelepciune, pentru adevăr… și nu vă strică dacă adăugați: pentru puritate… pentru dreptate… pentru fericire…”
Gândul fiind ocupat cu aceste virtuți, declanșați forțe sublime care pun la lucru ființa pentru a manifesta spiritul. Când preparați un prânz, gesturile voastre să fie magice. Puteți deci prepara mâncarea spunând: “Iată iubirea, iată înțelepciunea, iată adevărul“. Şi cel care va mânca această masă va fi iluminat.
Când atingeți sau deplasați obiectele, făceți-o ca și când tot corpul este gata să cânte și să danseze și veți vedea că armonia gesturilor voastre se va reflecta asupra voastră toată ziua. Oamenii dau lovituri de picior mobilelor, trântesc ușile, aruncă scaunele, fără a înțelege că modul în care el face aceste lucruri îl aduce în această stare. Dar încercați într-o zi când sunteți nervos, coleric și spuneți:” Ah! este momentul de a face exercițiile”. Şi luați atunci un obiect, dăruiți-i câteva mici dezmierdări, chiar așa, cu gentilețe, și în acel moment veți simți deja că transformați ceva în voi, că vă schimbați curentele.”
{Maestrul O. M. Aivanhov}

Inaltul Ideal - Omraam Mikhael Aivanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...