"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 20 august 2013

Luna Plina 21 AUGUST 2013


Aspectul de Lună Plină se formează miercuri 21 august la ora 4.46, cu Soarele şi Luna la gradul 29 Leu, respectiv Vărsător, şi Ascendentul în semnul Leului, la gradul 9.
Această Lună Plină mi se pare extrem de semnificativă, fiind un moment de maxim, de extremă concentrare, după care urmează declanşarea unor acţiuni karmice. Soarele aflat la grad anaretic, în propriul domiciliu, poziţionat în casa II, dar pe cuspidă cu casa I, ne vorbeşte despre declanşări karmice a unor acţiuni legate de propria persoană, de felul în care am înţeles fiecare să ne punem în valoare calităţile pentru a ne îndeplini Planul de viaţă.
Luna Plină se formează concomitent cu cuadratura perfectă dintre Jupiter şi Uranus, aspect care are o ciclicitate de aproximativ 7 ani, ultima dintre ele a fost în octombrie 2007, iar următoarea se vor reforma în 20 aprilie 2014, ca apoi să aibă loc după 7 ani în 7 ianuarie 2021, cu Jupiter în domiciliu uranian, în Vărsător şi Uranus în semnul Taurului, în cădere.
Concomitent cu opoziţia Soare-Lună se mai formează o opoziţie extrem de importantă, cea dintre Pluton şi Lilith, aceste două opoziţii sunt legate printr-un aspect extrem de subtil, septilul, care se formează între Soare şi Lilith şi Lună şi Pluton, astfel formându-se pe cer o configuraţie de Foarfecă, adică un aspect tăios, dificil de evitat, pentru că el apare tocmai pentru a ne elibera de tot ce nu ne este necesar, ne activează frica, ura, mândria sau vanitatea. De fapt este un moment în care mulţi dintre noi vor avea tendinţa să-şi prezinte reuşitele, să se laude, pentru a le fi recunoscute calităţile, ceea ce va declanşa, mai ales la nivel social, un lanţ de conflicte şi dispute. De fapt este un moment extrem de puternic din punct de vedere spiritual, el se referă la posibilitatea de a ne disciplina energiile spirituale, mai întâi prin a le conştientiza prezenţa, iar apoi prin a ne disciplina, ne dezvolta compasiunea dar mai ales credinţa. Fiecare dintre noi va percepe unul dintre cele două niveluri, în funcţie de decizia personală.
Aspectul foarfecă – foarfecele este deschis - este provocator căci el amplifică teama că putem face ceva greşit, ceea ce aduce de la sine inactivitatea, stagnarea şi implicit renunţarea la evoluţie. Foarfecele este folosit pentru a tăia ceva ce nu ne trebuie, pentru a ajusta sau a croi sau pur şi simplu, pentru a face să dispară ceva ce nu putea altfel fi şters – vezi aici decuparea stemei României la revoluţia din 1989 şi la ce consecinţe s-a ajuns prin folosirea acestui gest, oare cine a sugerat să se întâmple acest fapt?  Acest gest a dus la decuparea de pe harta României a fabricilor şi uzinelor, a agriculturii, iar acum se încearcă decuparea identităţii naţionale, un simplu gest a făcut multe lucruri posibile. Am dat acest exemplu pentru a se înţelege mai bine semnificaţia foarfecii dar şi puterea de care dispune ea.
În schimb foarfecele este extrem de folositor în a ne ajuta să ne individualizăm, să scăpăm de fantomele karmice dar şi de dăunătorii sau ”paraziţii” personali, care ne împiedică să ne mişcăm corect şi rapid, pentru că ne folosesc energia noastră pentru a se dezvolta ei. Compasiunea despre care vorbeam este o foarfecă spirituală care permite celor care pot să vină în ajutorul celor parazitaţi, pentru a putea să-i recapete identitatea personală. De aceea să încercăm să folosim acest aspect de foarfece pentru a decupa din viaţa noastră ce nu ne este necesar sau ce ne împiedică să vedem dincolo de aparenţe sau ce nu ne lasă să fim fericiţi şi împliniţi sufleteşte.
Practic odată cu această Lună Plină se substanţializează contactul dintre lumea celestă şi lumea terestră, adică se intervine direct pentru ca mersul societăţii şi al lucrurilor pe planeta Pământ să revină la normalul spiritual. Este un început foarte fin, greu de evidenţiat prin ceva concret, dar evident pentru mulţi dintre noi. Important este să observăm, să analizăm tot ceea ce primim sau ni se dă prin informaţie subtilă, greu de contorizat după etaloane materiale. Practic se formează o punte cu Cerul, prin care ajung la noi elemente sublime care ne ajută să ne regăsim fiinţa spirituală.
Din aceste motive enunţate mai sus, cred că este momentul ca fiecare să marcheze simbolic această Lună Plină, aducând momente de meditaţie, de rugăciune, de ofrande, mai ales de lumină – o lumânare aprinsă de exemplu – pentru a ne exprima înţelegerea şi importanţa transformărilor care au loc acum.

“Tu, oricine ai fi tu, traiesti intr-un univers in care totul se inregistreaza. Ai putea crede ca universul acesta trebuie cautat in stele, ori in sfinti, in fiintele exceptionale, ori cine stie in ce colturi indepartate ale lumii! Dar nu-i acolo ... Tu nu esti in stele si nu esti la capetele Pamântului. Tu esti doar... in tine insuti. Iar universul care te inregistreaza continuu se ascunde chiar in launtrul respiratiei tale. In fiecare celula a ta. De jur imprejurul tau, in acelasi timp. Tot ce vorbesti cu tine insuti, in cea mai mare taina, este automat inregistrat. Si, cu cât tu gândesti mai mult si mai mult la un lucru, cu atât inregistrarea este mai puternica. Iar ceea ce inregistrezi prin gândire sau prin traire repetata transformi in... program. Daca asculti un program la radio, vei auzi ceea ce este inregistrat acolo, nu-i asa? Cum ai putea sa auzi in mintea ta altceva decât ceea ce este inregistrat, altceva decât ceea ce tu singur ai spus, ai simtit, ai observat ca este? Nu se poate sa auzi in capul tau un program despre secretele iubirii, când te gândesti continuu la ura ta, la supararea ta, la nedreptatea care ti s-a facut, ori la durerile vietii tale! Si atunci vei intelege de ce gândesti negativ. De ce esti deprimat si de ce gândurile negre iti dau frisoane, iar tu pari victima lor, incapabil sa le controlezi, sa le schimbi, sau sa le transformi in altceva.
Daca esti disperat la gândul ca exista in launtrul tau forte care te determina sa gândesti tot ce-i mai neplacut, sa-ti fie frica, sau sa te indoiesti si de tine insuti, aminteste-ti ca acele forte sunt... ceea ce singur ai inregistrat prin gândurile si trairile tale din trecut. Fii constient! Tu esti acela care a imprimat pe banda memoriei tale tot ce gândesti acum ca te controleaza. Si, când vei intelege ca tu ai gândit, iar ceea ce te chinuie acum este doar o inregistrare, ai sa te simti mai bine... Mai intâi, dispare frica. Ai sa intelegi ca iti era frica de tine insuti. Ca singur ai inregistrat programul de frica, ori pe acela de suparare, pe acela de enervare, pe acela in care ti-ai repetat ca nu esti bun si nu esti inteligent. Tu ai... observat cândva ca lumea nu te iubeste si aceasta observatie s-a inregistrat in tine. Daca ai trait in relatii conflictuale, programul s-a intarit. A devenit mai puternic. El se intoarce, apoi, sa-ti spuna mereu chiar in interiorul tau: "Tu nu esti iubit. Nimeni nu te iubeste!" Si asa devii foarte deprimat si vorbesti cu tine, inca, despre faptul ca nu te iubeste nimeni. In acest fel mai pui o caramida programului si mai atragi o situatie de viata ca-
re-ti confirma ca tu nu poti fi iubit... Fii atent! Fii atent la ceea ce vorbeşti cu tine. Programele pe care le-ai creat o viata intreaga te vor convinge ca ai probleme si nu esti fericit. Poate-ti vor spune ca esti bolnav si incapabil sa traiesti. Poate iti vor desfasura frica, suspiciune, indoiala, ura, deziluzie, minciuna, nedreptate sau tot ce crezi a fi intunecos. Fii constient ca acestea sunt inregistrari. Tu ai afirmat, in tine s-a inregistrat si acum nu faci decât sa asculti banda. Si o vei asculta detasat. Vei accepta ca ceea ce ti-ai spus a fost atunci... Azi poti sa inregistrezi ceva diferit, in mod constient. Ceva placut. Ceva ce ai vrea sa se intimple si tot ce nu ti-ai permis vreodata sa gândesti. Caci, una este sa asculti plânsete si bocete si alta este sa asculti susurul iubirii, al increderii si al sperantei... din tine insuti.” (Autor necunoscut)

Sursa www.mirabilys-magazin.ro


Ne intalnim din nou cu Luna Plina in semnul Varsatorului. Faza de Luna Plina a ciclului lunar anterior s-a format pe primul grad al semnului Varsatorului, iar acum, Luna Plina ne saluta de pe gradul 29 al aceluias semn.

Traim punctul de maxim al ciclului lunar de doua ori consecutiv in semnul deschideii maxime catre viitor.
Stiu ca am repetat cuvantul maxim :)
Poate ca unii dintre noi chiar simt aceasta stare, de “extensie” din toate incheieturile noastre energetice. Daca nu ne impotrivim, fluxurilor care ne poarta gandul, putem vedea si putem percepe multe lucruri.

De aceasta data Soarele si Luna (in opozitie in faza de Luna Plina) nu fac alte aspecte ( in afara de faptul ca Luna construieste conjuntia cu planeta Neptun si Mercur constrieste conjunctia cu Soarele).
Cumva, lupta interioara se poate transforma intr-o negociere profitabila ambelor parti – mesajul sufletului devine mult mai clar si mai puternic iar mintea omului cauta intelesul emotional al experientelor.


Acolo unde se aseaza Luna Plina  pe harta natala a fiecaruia dintre noi, gasim un inteles nou al trairilor noastre, legate de domeniul de viata respectiv. Si, am putea intelege cum functioneaza acest mecanism al codificarii-decodificarii emotionale a sentimentelor noastre.

Daca privim inlantuirea ciclurilor lunare, pe fondul astral conturat pe termen lung, putem observa ca s-au creat pe parcursul anului si mai ales al verii, conditiile potrivite pentru ca noi sa realizam o dezvoltare spirituala tocmai prin descifrarea si asumarea abilitatilor noastre spirituale, pe care stiinta isi face deocamdata curaj, sa le denumeasca  “calitati parapsihice”.

De data aceasta, Luna Plina ne arata directia pe care facem transformarea prin care devenim constienti de aceste “calitati” care exista in fiecare dintre noi. Situatiile pe care le traversam au rolul de a ne ajuta sa intelegem in ce punct ne aflam, in cadrul acestui proces de transformare, precum si incotro ar fi potrivit sa ne orientam efortul.

Planetele personale construiesc opozitii care se vor perfecta la cateva zile dupa Luna Plina : Mercur cu Neptun si Venus cu Uranus, iar Marte nu construieste aspecte in harta Lunii Pline.
Avem ocazia de a vedea rezultatele efortului personal de modelare a personalitatii noastre.
Fie ca am facut constient sau nu acest efort, acum ne putem intalni cu rezultatul care ne arata in ce masura am acceptat schimbarea. Si, este important modul in care adaptam atitudinea in fata rezultatului propriu.
Pentru ca orice rezultat reprezinta o rampa de lansare catre alte rezultate, catre o alta etapa de materializare.

Ascendentul temei Lunii Pline mediaza opozitia pe care o formeaza planeta Venus cu planeta Uranus si, se afla in aspect de cuadratura cu Saturn (care construieste conjunctia cu Nodul Nord, ce se va realiza la grad perfect pe 17 septembrie).
Intram intr-un interval de timp (asa cum inca percepem noi timpul) in care este posibil sa simtim o nevoie interioara care ne orienteaza catre “a porni in cautarea sensului”  - fie ca e vorba despre sensul unei experiente, al unei relatii, al unei situatii cu care ne confruntam, sau chiar de sensul propriei existente.

Pe fondul desprinderii din opozitia cu Pluton, planeta Jupiter construieste aspectul de cuadratura cu planeta Uranus, chiar in ziua Lunii Pline, pe 21 august. Si in acelasi timp Jupiter construieste un trigon cu Chiron.
Functia spirituala a constructiei ce suntem fiecare dintre noi, poate atinge un nivel care sa deschida usa potrivita, daca o lasam. Ce alegem ? pasim sau nu pasim dincolo de ea ? lasam sau nu lasam in urma experientele care nu mai duc nicaieri ? avem sau nu avem curajul sa recunoastem acele experiente care nu ne mai ajuta? Alegem sau nu alegem implicarea constienta in propriile  materializari ?
Intrebarile sunt multe … poate ar fi potrivit sa ne oprim asupra celor care ne definesc intentiile.

Reluam modul de lucru cu energia Lunii Pline in semnul Varsatorului :

Un mod de lucru cu energia Lunii Pline in semnul Varsatorului

Energia Lunii Pline in semnul Varsatorului ne poate ajuta sa ne dezvoltam capacitatea de exprimare libera, de deschidere a spiritului, ne poate ajuta sa intelegem rolul si importanta manifestarii libere in armonie cu ceilalti si cu mediul inconjurator.

Se elibereaza acele emotii care ne tin blocati in starea de izolare, in starea de respingere a iubirii, ca urmare a derularii unor experiente prin care nu am reusit sa stabilim contactele potrivite cu cei din jurul nostru. Apoi ne focalizam atentia pe o reprezentare simbolica a interactiunii noastre cu propria realitate, avand intelegerea ca generozitatea si cunoasterea adevarului prin propriile trairi  genereaza experienta necesara cresterii de sine precum si a impartasirii acestei evolutii personale.
Realizam aceasta concentrare a atentiei, atat in momentul in care lucram energetic in faza de Luna Plina, precum si in toata perioada de descrestere a Lunii, care urmeaza pana la faza de Luna Noua.

Prin exercitiu, putem dezvolta o capacitate de concentrare cu care sa actionam simultan asupra tuturor legaturilor energetice pe orice directie spatio-temporala.
Testul final al acestui exercitiu este modul in care simtim iubirea, pe orice directie (fata de orice si fata de oricine).

Intram in faza de descrestere a Lunii si raman valabile in continuare recomandarile ciclului fazelor Lunii.

Intre timp, raspanditi-va Lumina :)
Spor si succes !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...