"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 1 ianuarie 2014

Schimbarea-Mooji





 "Ramai deschis... Spune 'Da!'... si restul este Gratie; Gratia Sinelui tau" ~ Mooji


CHEIA CARE DESCHIDE TOATE UŞILE

Simt că trebuie să existe ceva mai profund, care să nu depindă de toate stările de spirit şi de tot ce se întâmplă!

Există o anume împlinire care nu este deloc afectată de jocul superficial al minţii, de emoţii sau de orice altă senzaţie, oricât de grosieră sau de subtilă. Această împlinire nu provine "din" ceva anume şi astfel, nimic nu are putere asupra ei. Este împlinită, radioasă şi completă prin Sine însăşi. Absorbită în Extazul propriei existenţe, aceasta nu are nevoie de un "altul" pentru a se împlini pe sine.
Din această Împlinire apare şi se joacă întregul univers. O parte din acest joc o reprezintă nemulţumirea pe care o simţi faţă de caracterul efemer al plăcerilor bazate pe ego, de permanenta oscilaţie a stărilor emoţionale, faţă de acest tărâm instabil al contrariilor interdependente, precum şi faţă de fenomene în sine.
Toată lumea a trăit pacea la un moment dat, dar ea nu a rămas. Cât timp eşti identificat cu entitatea care este supusă acestor stări trecătoare, există o preferinţă evidentă pentru stările în care trăim pace şi fericire şi o evitare a stărilor mai puţin plăcute.
Investim atât de multă energie pentru a menţine în mişcare roata gândirii pozitive, a progresului personal, a înţelegerii de sine, a autoperfecţionării, convinşi că poate prin toate aceste eforturi putem crea şi păstra un tărâm statornic al bucuriei. Este nevoie de o cantitate enormă de resurse ale minţii şi ale corpului pentru a menţine roata în mişcare. Iar dacă te odihneşti pentru o clipă, roata o ia înapoi, şi eşti obligat să o iei de la capăt şi s-o învârţi în continuare. Şi ea se tot învârte în timp ce percepţia ta este mereu concentrată pe câte un punct imaginar din viitor, sau pe vreun scenariu ideal al minţii despre cum se va încheia totul, ambele imposibil de atins.
Acela care tot învârte roata, care exersează şi se dezvoltă, care se entuziasmează uneori şi alteori nu, care uneori este foarte fericit şi pozitiv, iar alteori este depresiv sau vrea chiar să se sinucidă; pe acesta aş dori să-l întâlnesc. Cel care tânjeşte după o împlinire mai profundă, căutătorul fericirii neatinse de tristeţe, pe acesta să-l întâlnim astăzi! Cel care spune: "După atâţia ani de practică, tot nu am atins acea stare naturală de echilibru." Poţi să îl găseşti pe acesta?
Această întrebare este cheia care deschide toate uşile!

Mooji (Suflarea Absolutului)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...