"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 4 aprilie 2014

ACCEPTAREA - OSHO

Trebuie sa fiti atenti, ca sa nu va lasati manipulati de nici o persoana, indiferent care ar fi intentiile acesteia. Ascultati-va doar inima. Ea este singurul vostru maestru interior.
Oamenii din jur v-au judecat mereu, iar voi ati acceptat automat ideile lor. Suferiti din cauza tuturor acestor judecati, pe care le aruncati, la rândul vostru, asupra altora. Acest lucru este insa cu totul nefiresc si intreaga omenire sufera din cauza lui.
Daca vreti sa nu fiti antrenati in acest joc, prima conditie este de a nu va judeca pe voi insiva.
Acceptati-va, plini de umilinta, imperfectiunea, esecurile, greselile, slabiciunile. Nu e nevoie sa pretindeti ca sunteti altfel. Fiti, pur si simplu, voi insiva; spuneti-va: “Mi-e frica; mi-e teama de noptile intunecate. Mi-e teama sa merg noaptea in padure.” Ce e rau in acest lucru? Este ceva omenesc.
Odata ce te accepti pe tine insuti, asa cum esti, vei putea sa ii accepti si pe ceilalti, caci iti vei da seama ca sufera – la rândul lor – de aceeasi boala.
Iar faptul de a-i accepta, ii va ajuta sa se accepte la rândul lor.
Putem inversa intregul proces: va acceptati pe voi insiva, iar acest lucru va face capabili sa ii acceptati si pe ceilalti. Si pentru ca sunt acceptati de ceilalti, ei cunosc pentru prima data frumusetea acceptarii – ei experimenteaza aceasta stare de pace si incep, la rândul lor, sa ii accepte pe ceilalti.

Daca intreaga omenire ajunge in punctul in care fiecare este acceptat exact asa cum este, 90 la suta din intreaga nefericire va disparea, pur si simplu, de la sine.  

Aceasta nefericire nu are nici un fundament, iar inimile voastre se vor deschide de la sine, iubirea voastra se va revarsa asupra celorlalti.

 SURSA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...