"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 28 octombrie 2015

Confruntarea cu adevarul in urmatoarele 2 saptamani

  Pe 27 octombrie se formeaza faza de Luna Plina pe axa Taur-Scorpion. Timp de 2 saptamani de acum inainte putem finaliza ceva ce am inceput inca din luna mai,caci primele demersuri cam atunci le-am initiat. Afirm acest lucru pentru ca, la modul  general, faza de Luna Plina contribuie la terminarea unor proiecte,iar acum,in particular,Luna traverseaza si  o casa de finalitate.
  Luna se afla intr-un semn fix,o pozitie buna in zodie  pentru ea si ne confera puteri intuitive asa incat sa putem trece gandirea unei situatii la nivel profund,sau,atingand sufletul cu intelepciune,sa gasim raspuns al unei intrebari ce ne-a cam macinat in ultimele luni.
  Taurul,o zodie de pamant care iubeste confortul si lucrurile simple,ajuta timp de 2 saptamani sa ne setam tinte,sa ne stabilim teluri,dar dupa ce finalizam ceva . Onestitatea,smerenia ,efortul si gasirea unei cai mai simple,vor fi cheile rezolvarii.
  Un semn care guverneaza  sectorul  de bani,va aduce probabil in discutie si acest subiect pentru unii.
  Cu Soarele in Scorpion,zodia opusa Taurului,stabilim echilibru in viata noastra doar daca acordam atentie si dorintelor noastre ascunse,secrete,sa aducem necesitatile sufletului in prim plan,caci, oricum,dorintele vor fi arzatoare.
  Ascendentul  momentului este in Varsator,un semn umanist si totodata dornic de libertate,cu riscul de a parea uneori chiar rebel.Trigonul acestuia  cu Mercur dintr-o casa a educatiei si a filozofiei de viata,arata cata importanta va avea valoarea unor fraze frumoase si cizelate acolo unde intalnim momente delicate. Se stie ca Varsatorul este guvernat de Uranus  care traverseaza  tot o casa a vestilor si comunicarii.Nicio vorba aruncata la nervi si pe negandite nu va rezolva nimic,ba chiar va complica lucrurile.
  Pluto se afla in casa secretelor si actiuni ascunse,unele dintre venite de la distanta si care ies acum la suprafata, deranjand….in urma lor,desi aceasta e o lectie ,pentru unii dura, avem toate sansele sa evoluam. De asemenea,aglomerarea astrelor  Jupiter,Venus,Marte in casa regenerarii, toate in trigon cu Pluto-planeta transformarii,ar putea anunta un capitol incheiat definitiv din viata noastra,ceva ce ne-a facut sa traversam o criza,dar  si inceputul vindecarii prin procesul de reinventare a identitatii noastre.
  Luna Plina care este de fapt o opozitie intre Soare si Luna,intre ego-ul nostru si ceea ce-si doreste sufletul,este mediata de Neptun aflat in sectorul valorilor morale sau financiare obtinute prin propriul efort. Desi ne este teama si avem nelinisti,tendinta pe care o ofera careul Neptun –Saturn, a face un sacrificiu acum ,a pune ordine intr-un haos intern sau extern,a finaliza ceva ce nu mai functiona  oricum,chiar daca destabilizeaza emotional,deschide poarta unor alte cai pentru fiecare dintre noi.
  Soarele se afla in casa profesiei si pe scena sociala,in Scorpion,iar ambii stapani de Scorpion sunt intr-o relatie de prietenie.O informatie ascunsa pana acum ne poate ajuta sau o mana intinsa de cineva ,de un prieten vechi,ne poate sprijini atunci cand avem nevoie.
  Pozitia de mediator a lui Neptun va aduce probabil in prim plan un sacrificiu sau un compromis pe care l-am facut in numele unei iubiri,o tendinta de a apela la intuitie sau la practici spirituale ajutatoare ca sa traversam o problema. Daca este vorba de primul aspect enumerat,probabil ca e nevoie de iertare ca sa ne usuram tensiunea psihica a perioadei si sa finalizam ce am inceput fara “sa privim inapoi cu manie”-vorba celebrului film cu Richard Burton.
  Pericolul catorva zile din apropierea implinirii acestei faze lunare ar putea fi chiar o vorba,un cuvant la auzul caruia “sa vedem rosu in fata ochilor”,asemeni taurului in realitate. Asa ca,putina organizare, putina stapanire si manageriere a furiei  acum este benefica. Si probabil ca vom reusi acest lucru caci Luna in Taur  are o putere mare de conservare,indiferent de forta Soarelui in Scorpion.

  Ca o concluzie a tot ce am spus aici,se pare ca vom traversa in urmatoarele 2 saptamani  o etapa de confruntare cu adevarul,cu ceva ce am tot amanat in trecut,cu o dezordine pe care, pe undeva, fiecare dintre noi a produs-o.

SKAT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...