"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 26 octombrie 2015

LUNA PLINA IN TAUR – 27 OCTOMBRIE 2015, ORA 14:05 –ORA ROMANIEI – “COMPROMISURI KARMICE“

“Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura.
Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura.
Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta.”
Evanghelia dupa Matei
astro_2gw_416_luna_plina_in_taur_2015.51768.27048
Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Taur gradul  3:45 iar Soarele se afla in Scorpion  gradul 3:45. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei, asa si noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite.
Cum faza de Luna Plina in Taur este un aspect de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitate, senzualitate, putere, afaceri.
De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testeaza diferit, daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta, Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare, posesivitate profunda, secrete. Semnul Taur ne invata gramatica verbului “ a avea” in timp ce semnul Scorpion se foloseste de verbul “ a dori”, in consecinta, lupta noastra este intre dorintele materiale si dorintele sufletului.
Aceasta Luna Plina in Taur “ aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Scorpion va aduce in lumina motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, luptele ascunse pentru putere, bani. Caror lucruri esti loial, ce te costa aceasta loialitate, poti ramane atasat de anumite lucruri, anumiti oameni chiar daca sufletul este chinuit de toxicitatea acestora?
Putem vedea aspectul de Luna Plina in Taur ca o sedinta astrala in care Soarele in Scorpion trimite marturii importante Lunii in Taur. Acuma, prezentul pune intrebari trecutului iar Luna Plina stie sa raspunde atat de bine deoarece a fost un martor astral permanent la tot ceea ce am sadit in ultimele sase luni.
Care sunt intrebarile, raspunsurile entitatilor solare care ajung la entitatile lunare si prelucrate intr-o anumita forma pentru noi pamantenii?
Soarele in Scorpion este asociat cu lucrurile intunecate, ascunse, lupta pentru putere, bani, sex, crize existentiale, schimbare, tradari si plati karmice, transformari majore. Nici un alt semn nu cunoaste mai bine întunericul, secretul, necunoscutul, puterea, manipularea ca Scorpionul. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential valoric, vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire, accentueaza si dezvolta atasamentul fata de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva, ambitie dar si siguranta de sine. Este o energie ce ne conduce spre acele cai dar si persoane ce ne pot ajuta sa ne punem in valoare capacitatile creatoare, in problemele materiale ne face mai hotarati dar atentie, poate sa dea si un atasament excesiv fata de lucrurile materiale, lene, incapatanareAcuma, verbul “a avea “ este conjugat in casa II o casa a Taurului ce stie in mod natural sa se foloseasca de acest verb. Aceasta Luna Plina in Taur in casa II luminata de Soarele in Scorpion din casa VIII este apogeul conceptului de valoare, ne intreaba cum definim valoarea noasta dar si a celuilalt, ce vrem cu adevarat valoros in viata noastra. Datoria este de asemenea o parte din limbajul acestei energii, cum privim bani, cum achizitionam averi, valori, proprietati.
Aeasta lunatie pe axa II-VIII ne ajuta intr-un fel sa facem diferenta dintre ce inseamna a castiga si a pierde, dintre valorile materiale si cele spirituale. Care sunt informatiile entitatilor  solare  in Scorpion  si in casa VIII?
In mod traditional, casa VIII este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul trebuie platit, tot ce primim si tot ce dam ne conduce viata in bine sau in rau, nimic nu este gratuit, magazinul astral ne da o carte de credit dar cu cat acumulam mai multe datorii cu atat ne este mai greu sa privim in viitor deoarece trecutul ne tine blocati pe dobanzile acumulate.
Aceasta Luna Plina in Taur in casa II  ne transmite ca banii pot cumpara bunuri dar nu pot cumpara talente, banii pot cumpara o haina dar nu pot cumpara un suflet.
In esenta, pasiunea, obsesia materialista sunt canalizate in scopuri constructive sau distructive iar entitatile lunare ne atentioneaza destul de dur in aceasta perioada.
Un aspect de opozitie(Luna in Taur in opozitie cu Soarele in Scorpion)  aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.
Acuma, in acest concert astral, Neptun in Pesti are rolul de mediator( face un aspect de sextil cu Luna in Taur si un aspect de trigon cu Soarele in Scorpion), este un ajutor important ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa , este un ajutor imens in echilibrarea lucrurilor. Neptun are o natura oculta, profetica si spirituala iar aspectat bine de Luna in Taur si Soarele in Scorpion poate arata intelepiune, capacitate creativa in domeniul literar, poetic si muzical, intuitie, clarviziune, vise ce pot rezolva o problema importanta.
Facultatile profetice, inspiratia si viziunea sunt de obicei foarte dezvoltate, cu Neptun in Pesti in casa I. In relatii, aceasta energie creste nivelul de simpatie, putem simti sentimentele sau nevoile altora mult mai usor acuma.
Neptun reprezinta si responsabilitatea sociala iar acuma ne sprijina sa ne platim datorile sau sa primim ceea ce meritam de drept in cadrul unui grup, talente platite necorespunzator in trecut.
Tot Luna Plina in Taur face un aspect de inconjunctie cu Saturn in Sagetator din casa IX ( studii superioare, straini si strainatate, credinta, calatorii indepartate, legea divina, adevar) si intr-o conjunctie stransa cu casa carierei-casa X. Scopul lui Saturn este perfectiunea, din acest motiv, nu intamplator acesta energie ne testeaza viata. Prin acest proces de testare, durere, intarziere, dezamagire, limitare, lipsuri, noi invatam ca scopul vietii este acela de a castiga experienta, rabdare, rezistenta, umilinta, smerenie, intelepciune si compasiune.
Planetele implicate intr-un aspect de inconjunctie(150 grade) nu se inteleg, este un aspect de reajustare karmica, un aspect ce foloseste o multime de energie si asta datorita faptului ca nu este nici opozitie ( 180 grade ) nu este nici trigon( 120 grade ), este intre cele doua aspecte. Putem spune ca inconjunctia este formata dintr-un aspect de 90 de grade –careu plus un aspect de sextil -60 de grade, asta arata ca acest aspect ofera oportunitati care nu sunt realizabile pozitiv inainte de a controla o energie conflictuala. In cazul nostru, inconjunctia Saturn –Luna se manifesta atat la nivel de semne (Taur-Sagetator) cat si la nivel de case astrologice( casa IX –casa naturala a Sagetatorului si casa II –casa naturala a Taurului).
Cu Luna Plina in Taur in aspect de inconjunctie cu Saturn in Sagetator,emotiile noastre (Luna) si responsabilitatile noastre(Saturn) sunt dificil de amestecat. Simtim nevoia de a separa satisfacerea nevoilor noastre emotionale, materiale de responsabilitatile asumate.
Acesta este un timp de reajustari emotionale, in special in relatiile cu membrii familiei, bani, proprietati, credinte, adevar. Capcana reala a acestui aspect este auto-indoiala. Acest aspect amplifica dificultatile in intelegerea adevaratului sens practic al unei relatii si cere o intelegere intuitiva a nevoilor de stabilitate, exprimare deschisa in relatii, eliminarea sentimentului de vinovatie. Neincrederea, nesiguranta si teama de esec, de pierdere a bunurilor, a unei afaceri, a partenerului din dormitor, sunt accentuate acuma. Dar afectiunea si increderea nu pot fi  cumparate, ele trebuie castigate. Nelinistea indusa de acest aspect poate fi eliminata prin cultivarea adevarului, comunicare, sinceritate.
Ceres-by-Sven-Haile-Bath-Science-Institute-June-2013
Ceres in Capricorn pe gradul 30 Capricorn de mana cu asteroidul 199 Biblys fac un aspect de careu ( aspect provocator de 90 grade ) cu Luna plina in Taur, se formeaza pe cer un Careu in T cardinal-fix,  un aspect dinamic  ce induce crize de tot felul, ne forteaza sa actionam pentru a schimba ceea ce nu ne satisface atat emotional, cat si in exterior, aici trebuie sa cultivam discernamantul.  Ceres ca si focar al Careului in T este de fapt gazda energiilor Lunii Pline in Taur, este una din energiile cele mai importante in acest moment de Luna Plina .
In astrologie, Ceres descrie foarte bine pe mama, cum este relatia mama –copil, ce fel de ingrijire primim de la mama sau oferim copilului nostru, cum dam sprijin cuiva si cum primim sprijin de la cineva, cum ne descurcam cu durerea unei pierderi, o separare. Ceres in Capricorn este mama inteleapta care stie sa-i invete pe cei din jurul ei cum sa-si asume responsabilitatea pentru propriile lor vieti, cum sa reuseasca in viata cultivand rabdarea, efortul prelungit, ambitia chiar si singuratatea. Intr-un fel, Ceres in Capricorn imbina intr-o combinatie functionala atat principiile materne cat si cele paterne. Ceres este un simbol al celor patru anotimpuri, deci al schimbarii iar fiecare schimbare are nevoie de un compromis. Cand Pluto i-a furat fata, Ceres a oprit mersul celor patru anotimpuri, iarna a fost permanenta iar oamenii mureau de foame . In urma interventiei lui Jupiter, Ceres si Pluto au ajuns la un compromis, pentru jumatate de an, fata sta cu ea(primavera si vara) si este foarte fericita, apoi fata pleaca la Pluto(toamna si iarna) si Ceres este trista. Ceres proeminenta in acest moment poate aduce pierderi prin neglijenta, prin lipsa de respect. Simbolul ei este o secera  care reteaza cerealele de pe pamant atunci cand sunt coapte si lasa pamantul gol pentru o noua insamantare, acuma seccera lui Ceres taie relatiile malefice, toate relatiile bazate pe minciuna, tradari , inscenari(Ceres in casa XII). Ea nu este o Zeita care accepta tradarea, pacaleala iar vietile noastre sunt la mila ei. Asa cum ea si-a pierdut brusc fata si acuma, provocarile care ne afecteaza direct  tin de pierderi bruste legate de un partener, putere, bani grei, afaceri, putere secreta, putere prin bani, aliante, pasiuni obsesive.
Ceres in casa a XII accentueaza temele karmice prin pierderi, boli, respingere. In astrologie, asteroidul 199 Byblis vorbeste despre sentimente inadecvate, dragoste imposibila, durere,  pasiuni fara speranta, disperare, actiuni necugetate datorita unei iubiri imposibile. Byblis este despre incercarea disperata de a castiga, obtine ceva imposibil de obtinut prin mijoace nedorite. Byblis este un asteroid care incearca sa justifice ceea ce nu este acceptat, se refera la incest, relatii nepotrivite. Ceres in Capricorn in conjunctie cu Biblys in Capricorn pune un accent deosebi pe relatii imposibile, pe legaturi care nu pot fi acceptate dar cumva sunt intrebuintate mijloace inadecvate, nedorite pentru a putea face ca persoana respectiva sa te iubeasca. Ceres / Byblis in Capricorn reprezinta “ideea de a hrani o afacere mare, o pozitie sociala, o relatie ascunsa,  prin mijloace nedorite.”Acuma, Ceres ca focar al careului in T cu Luna plina in Taur face lumina in tot ce tine de afaceri mari, relatii inadecvate, ascunse. Cuvantul cheie al acestui aspect este “ compromis” care totusi va aduce o impartire a puterii, a unei afaceri, a unei relatii, a unor bani, o pierdere de contract de munca.
Jupiter in Fecioara in conjunctie cu Venus in Fecioara si Marte tot in Fecioara este aspectul norocos al acestui moment astral. Totusi, norocul indus de acest aspect este in inconjunctie cu  Uranus in Berbec ceea ce arata ceva imprevizibil, comoara pare a avea legatura cu libertatea personala.
Asteroidul 168 Sibyla este in fuziune stransa cu Jupiter in casa VII, ceea ce arata ca trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce ne dorim intr-o relatie.
In mitologie, Sibylla este jumatate om , jumatate nimfa si  poate citi trecutul, spune viitorul si vindeca sufletul. In mitologia greaca, Sibylla este un nume ce inseamna “sfatul lui Zeus “ iar in latina, Sibylla inseamna prorocita, Conjunctia dintre Jupiter (norocul, Marele Benefic) si asteroidul 168 Sibyla accentueaza de fapt puterea lui Sibylle, deci profetiile, mesajele zeilor,  ofera un sfat bun pentru noi. Una dintre povestile mitologice renumite este cea legata de Sibylla din Delfi careia Apollo i-a promis ca poate avea orice cere de la el. In consecinta, aceasta a cerut sa traiasca atatia ani cate fire de nisip sunt in mainile ei uitand sa ceara si tinerete vesnica. Odata cu inaintarea in varsta, ea a inceoput sa regrete decizia ei nedorind altceva decat sa moara . Jupiter in conjunctie cu asteroidul Sibylla in casa VII (relatii, casnicie, partener de viata, avocati, dusmani stiuti) arata oportunitati imense prin sfaturi intelepte, minte deschisa  dar poate fi si  un avertisment pentru cei care cer ceva fara sa se gandeasca la dorinta, in toata profunzimea ei. Asa cum Sibylla a primit exact ceea ce a cerut asa si noi putem sa ne indeplinim unele dorinte dar trebuie sa fim extrem de atenti la ceea ce ne dorim.
O Luna Plina  in Taur luminata de Soarele in Scorpion  ne ajuta sa analizam intr-un mod cat mai profund tot ceea ce ne poate oferi siguranta personala, suntem ajutati sa intelegem ca schimbarile dar si sfarsiturile sunt necesare evolutiei noastre.
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...