"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 1 decembrie 2013

7 secrete ale oamenilor plini de voinţă

 
Când te privesc, ceea ce văd este Iubire pură sub forma unei ființe umane.
Mooji


 
  • 7 secrete ale oamenilor plini de voinţă
De cele mai multe ori, conştientizăm capacitatea de a avea voinţă atunci când o remarcăm mai degrabă la cei din jurul nostru decât la noi. Însă un lucru foarte important este că voinţa nu reprezintă o calitate înnăscută, ci mai degrabă învăţată, scrie Huffington Post.

Câteva secrete te pot ajuta să ai mai multă voinţă decât crezi:
1. Defineşte clar ceea ce îţi doreşti
Primul pas în dobândirea unei voinţe mai mari este de a cunoaşte foarte bine ceea ce îţi doreşti, mai exact cum îţi imaginezi să fie viaţa ta şi mai ales de ce ce vrei să fie aşa. Cu ajutorul răspunsurilor vei putea să îţi stabileşti nişte obiective realiste. Doar în momentul în care vei avea o ţintă, atunci vei putea găsi şi modalităţi prin a ajunge la rezultatul dorit.
2. Crede că se poate
Un al doilea pas important, pe lângă stabilirea obiectivelor, este să consideri că există şanse ca dorinţa ta să se îndeplinească. Deşi nu putem controla mai nimic asupra lucrurilor care ne înconjoară, avem şansa să ne observăm comportamentul şi de a ne furniza capacitatea să credem în dorinţa pe care o avem. Îndoiala asupra oricărei acţiuni diminuează extrem de mult şansa persoanelor de a-şi îndeplini obiectivele.
3. Rezolvă problemele în loc să renunţi
Pentru mulţi oameni, schimbările sunt extrem de inconfortabile, iar greutăţile nu îi fac decât să-şi caute o scuză pentru modul în care se află. Cei care deţin o voinţă puternică văd obstacolele drept un test pe care trebuie să-l treacă. Astfel, imaginaţia merită folosită pentru a găsi căi de rezolvare şi de a nu rămâne blocaţi sau de a renunţa la ceea ce ne dorim.
4. Asumă-ţi responsabilitatea
Cel mai uşor mod de a îţi pierde voinţa este să crezi că insuccesele tale provin din cauza altor oameni sau din cauza circumstanţelor de moment. Indiferent de modul în care ai fost crescut, responsabilitatea este cea mai importantă calitate prin care poţi oferi o valoare socială acţiunilor şi deciziilor tale. Un om cu voinţa va fi mereu responsabil pentru faptele sale.
5. Fii dispus să rişti
Când ne temem de schimbare, suntem blocaţi în interiorul unei „zone de confort” care include familia, obiceiurile de zi cu zi, precum şi gândurile şi sentimentele noastre. Pentru a avea voinţă, o persoană trebuie să fie conştientă că în lupta sa pentru a-şi atinge obiectivul va putea să fie supusă unor situaţii mai puţin plăcute.
6. Fii conştient de emoţiile tale
De cele mai multe ori, singurele emotii pe care ni le dorim sunt cele de bucurie şi extaz. Indiferent de natura emoţiilor, un om trebuie să fie mereu conştient de propriile nevoi şi dorinţe, doar prin acest mod având posibilitatea să aducă îmbunătăţiri propriei vieţi. Albert Einstein spunea că „nemultumirea este prima condiţie a progresului”.
7. Concentrează-te pe valori, nu pe dorinta de a fi perfect
Când acţionăm cu dorinţa de a avea un rezultat perfect facem o greşeală, deoarece ne menţinem viaţa într-un set de reguli cu speranta de a avea un control total asupra repercusiunilor. Perfecţionismul este un „joc” ce nu poate fi câştigat. Dorind să nu greşim deloc ne confruntăm cu o frică asupra acţiunilor noastre, ceea ce într-un final ne va afecta speranţa şi optimismul. O perspectivă mai potrivită este să acţionăm pe baza valorilor noastre şi să fim conştienţi că mereu putem învăţa din greşeli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...