"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 8 septembrie 2014

Contextul astral al Lunii Pline pe axa Fecioară-Pești. Previziuni astrologice 9 septembrie

Spuneam în articolul Luna Nouă în Fecioară, 25 august 2014, că marchează debutul unei perioade în care caracteristicile acestei zodii își cer, prin intermediul a diverse experiențe, atenția și întâietatea cuvenite, fie și pentru doar câteva săptămâni. Acum, fenomenul de Lună Plină ce se formează cu Soarele în zodia Fecioară și Luna în Pești reprezintă un punct culminant, în care parcă ies la iveală elemente care subminează ordinea și disciplina cerute de Fecioară – ordinea în relații, în profesie, în preocupări, ordinea în viată, în general. Sunt lucruri neconștientizate sau de care pur și simplu încercăm să fugim, să nu ni le asumăm. Pentru a le înțelege cât mai bine, este necesar să consideram, bineînțeles, contextul astral al perioadei, determinat de aspectele formate de planete.

Contextul astral al Lunii Pline pe axa Fecioară-Pești. Previziuni astrologice

Poate cel mai important element și cheia contextului astral în care se produce fenomenul de Lună Plină din 9 septembrie 2014 este Kiron retrograd conjunct cu Luna din Pești. Suferință sau vindecare? Să sperăm că ambele… Cert este că prima este posibilă fără a doua, nu și invers. Așadar, Kiron încearcă din nou (pentru că este retrograd) să ne arate calea vindecării pentru o suferință veche. Suferința, cum știe oricine, poate lua multe forme, astfel că Luna în conjuncție cu Kiron retrograd în Pești poate da inspirația unei soluții spirituale a diverse probleme. O boală care nu poate fi ameliorată cu medicamente își poate găsi vindecarea prin înțelegerea confictului interior care a născut-o. Un blocaj sau o derivă în plan profesional poate dispărea prin simpla recunoaștere a unui talent sau har care trebuie valorificat și care indică prin el însuși calea profesională. Probleme relaționale pot dispărea prin admiterea existenței lor și asumarea unei soluții. Sunt doar câteva exemple și, în același timp, previziuni astrologice care lămuresc rolul energiilor astrale ce acționează acum. Însă pentru că există acest context favorabil, nu înseamnă că lucrurile se rezolvă pur și simplu. Tocmai acesta este riscul purtat de elementele din Pești: evitarea problemelor sau chiar fuga de ele, mistificarea realității pentru creearea unei povești mai suportabile, evadarea în excese alcoolice și substanțe halucinogene, victimizarea ca formă de neasumare a propriului rol în orice problemă etc.
Un aspect interesant și foarte important, sugerat de aspectele acestei Luni Pline este ajutorul, suportul de care putem beneficia, acesta fiind și elementul comun al celor două zodii din prim-plan: Fecioară și Pești. Pentru a îl gasi, însă, revin, este necesară asumarea problemelor sau suferinței, nicidecum fuga. Iar acest sprijin vine prin oameni, discuții, experiențe cu rol de trezire. Zicerea ,,Dumnezeu lucrează prin oameni” mi se pare atât de potrivită în această perioadă.
Activă la momentul Lunii Pline din 9 septemrbie 2014 este și opoziția dintre Venus în Fecioară și Neptun în Pești, care vizează mai ales relațiile. Visare și deziluzie? Ascundere și dezvăluire? Ordine și haos? Economie și risipă? Responsabilitate sau fugă de responsabilitate? Morală tradițională sau mizerie morală? Igienă sau balast? Sunt alte variante ce pot fi legate de context și asupra cărora oricine poate medita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...