"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 1 septembrie 2014

Luna și manifestările sale în cotidian I si II

Luna și manifestările sale în cotidian

Sumar:
-Luna în mitologia greacă
-Faza de Lună Nouă
-Analiza pe semne astrologice
-Aplicații în conformitate cu faza lunară
-Purificarea cristalelor

Luna este astrul care a ghidat evoluția ființelor terestre, iar în cursul acestui proces ea a intervenit sub diverse forme.
Fiind astrul cel mai apropiat și vizibil, pentru că Soarele avea o energie prea mare pentru a fi privit, Luna a devenit rapid una dintre principalele zeități. 


Întruparea Lunii în mitologia greacă se identifică cu zeița Artemis, la romani Diana. Artemis este fiica lui Zeus, sora geamănă a lui Apollo. Artemis are ca atribuții principale vânătoarea și castitatea, ea reprezentând modelul feminității pure. De cele mai multe ori actul vânătorii se petrecea noaptea, atunci când Artemis, sub forma razelor lunare îndruma vânătorii. De menționat este că Artemis nu trebuie confundată cu Selena, în timp ce Artemis este esența divină a Lunii, prezentată sub forma razelor argintii, Selena este corpul material al astrului selenar. În mitologia greacă Selena face parte din familia titanilor.
Asocierea lui Artemis cu vânătoarea și implicit cu animalele sălbatice are în vedere și caracterul necontrolat al energiei selenare, care astăzi se traduce prin subconștient.
Zeița nopții, Luna, patronează toate lucrurile ce se petrec în mediul nocturn, în acest cadru se manifestă deseori energiile malefice ale existenței.
Din acest motiv imaginea zeiței Artemis capătă o conotație negativă, ea fiind considerată responsabilă pentru distrugerile create de animalele sălbatice. În mituri apare descrisă ca o războinică, participând alături de fratele său, Apollo, la diverse lupte sângeroase.
Deși promova castitatea, zeița Artemis are sub protecția sa nașterile și conferea fertilitate, dar paradoxal, nu accepta dragostea și căsătoria. Ea promovează ideea naturală de reproducere, fără alte obligații. 
Astfel Artemis înglobează o mulțime de semnificații, uneori aparent opuse, dar defapt sunt complementare. 


Faza de Lună Nouă.

Luna Nouă, cunoscută și ca Luna Neagră are loc atunci când Soarele și Luna împart același grad zodiacal (se află în conjuncție).
Acest moment prezintă o mare încărcătură de energii, Soarele și Luna contopindu-și energiile și formând o echilibrare a contrastelor.
Luna este în corespondență cu elementul Apă, având calitățile umed și rece, de asemenea este exponent al energiei feminine. Soarele se află în legătură cu elementul Foc, fiind uscat și cald.
Astfel conjuncția Luminariilor nu este decât o echilibrare a energiilor masculin-feminin, a elementelor foc-apă, a atributelor uscat-umed și cald-rece.
Luna nouă reprezintă în plan mitologic refacerea androginului, acest aspect efeminează caracterele masculine și viceversa. 
Momentul în care Luna și Soarele împart același grad zodiacal coincide cu începuturile, se spune că acest aspect este asemănător cu crearea lumii.
Dacă dorim să începem un proiect care se va desfășura pe o perioadă scurtă sau lungă, de timp, Luna Nouă este punctul în care se recomandă demararea proiectului. Când Luna Nouă coincide cu începutul a ceva, atunci proiectul respectiv va evolua împreună cu ciclul selenar.
Efectele Lunii Noi se resimt cu o zi înainte și după producerea fenomenului astronomic. Acest fenomen conferă un suport energetic neutru, prin urmare de noi depinde dacă natura acțiunilor nostre este pozitivă sau negativă, ne putem exercita în voie liberul arbitru dar va fi necesar să ne asumăm rezultatele.

Energia Lunii Noi diferă în funcție de semnul în care se produce.


  • Luna Nouă în Berbec este un moment bun pentru a ne antrena corpul fizic, pentru a începe proiecte ce se finalizează rapid. La nivel psihologic putem lucra la încrederea în sine, la inițiativă și la determinare. Ne putem implica în situații care să ne întărească personalitatea. Putem rezolva problemele de țin de timiditate, inactivitate și lașitate. 
  • Luna Nouă în Taur aduce momentul ideal pentru a ne consolida statutul material prin diverse acțiuni. Fiind un semn fix și de Pământ, Taurul favorizează proiectele ce au o durată lungă de evoluție și care vor avea rezultate solide și palpabile. Activitățile ce oferă confort și plăcere sunt de asemenea în sfera de acțiune a acestei Luni Pline. Conexiunea cu natura este potențată.
  • Luna Nouă în Gemeni vizează acțiunile ce țin de comunicare și inteligență, în toate modurile de manifestare ale acesteia. Curiozitatea și jovialitatea sunt atribuții amplificate de Lună. Contractele, parteneriatele și scurtele călătorii sunt susținute. Relațiile cu frații și rudele de pot îmbunătății.
  • Luna Nouă în Rac se referă la cămin și securitatea familială. Perioadă bună pentru echilibrare emoțional-afectivă și pentru meditații. Contemplarea trecutului și regresiile pot aduce rezolvarea problemelor. Sunt susținute acțiunile ce țin de cămin, familie și trecut.
  • Luna Nouă în Leu conferă creativitatea și notorietate. Sunt favorizate acțiunile ce implică imaginația, copii, caritatea și generozitatea. De asemenea tot ce ține de lux se află sub patronajul acestui aspect.
  • Luna Nouă în Fecioară coordonează și aranjează lucrurile după un tipar strict. Sunt susținute proiectele ce implică sănătatea, curățenia, renunțarea la vicii, munca și ordinea. De asemenea proiectele foarte detaliate și complicate, ce necesită spirit de observație se pot iniția acum.
  • Luna Nouă în Balanță vizează relațiile de orice tip. Se pot iniția parteneriate și colaborări avantajoase. Relația de cuplu se poate remedia sau se poate concretiza. Manifestările artistice au o finalizate pozitivă.
  • Luna Nouă în Scorpion este în legătură cu lumea ezoterică și sexualitatea. Relațiile intime se pot remedia sau iniția. Lucrul cu subconștientul, proiectele spiritual ezoterice și taxele/impozitele sunt activități care sunt specifice acestui aspect.
  • Luna Nouă în Săgetător are ca atribuții religia și dezvoltarea capacităților intelectuale prin studiu de specialitate. Călătoriile lungi, relațiile cu străinătatea, studiul temeinic, filosofia și aventurile sunt activități susținute ce Luna Nouă în Săgetător.
  • Luna Nouă în Capricorn ajută la consolidarea statutului social. Afacerile ce implică proiecte cu o derulare lentă sunt specifice acestui aspect. În general tot ceea ce are în vedere lucrurile practice și interacțiunile cu acestea sunt susținute.
  • Luna Nouă în Vărsător favorizează acțiunile neobișnuite. Inițierea unor proiecte cu grad ridicat de noutate poate aduce beneficii, deschiderea spre noi domenii poate avea rezultate bune. Interacțiune cu tehnologia, electricitatea, televiziunea și tot ce ține de nou și șocant sunt manifestări ale Lunii Noi în Vărsător. 
  • Luna Nouă în susține activitățile mistice și spirituale. Imaginația și manifestările artistice pot avea o finalitate pozitivă. Dezvoltarea personală și introspecția sunt de asemenea susținute.

Exemplu de activitate practică la Luna Nouă:
-Purificarea cristalelor-
În funcție de scopul în care dorim să folosim cristalele, Luna Nouă într-un anumit semn este momentul excelent pentru a le purifica.
Este necesar să purificăm cristalele pentru că nu cunoaștem energiile cu care ele au intrat în contact. De asemenea programele care le sunt implementate pot fi incompatibile cu ceea ce dorim noi de la cristale. După purificare putem folosi cristalul exact pentru ceea ce avem nevoie, fără ca interacțiunile noastre cu acestea să fie perturbate de energii străine.
De menționat este că de fiecare dată când cineva atinge cristalul nostru trebuie repetată tehnica de purificare.

Metoda 1
Elementele necesare:
- Sare, de preferat sare grunjoasă sau de mare, fără procesare chimică
- Apă, de preferat apă de izvor sau ploaie

Cristalul se va pune într-un bol, unde va fi acoperit complet cu sare, iar apoi se va turna apa. Procesul va începe cu o seară înainte de Luna Nouă și va dura 3 zile.
Atenție acest proces este destul de dur și poate afecta cristalele sensibile.

Metoda 2
Se va îngropa cristalul în pământ, într-un loc calm și liniștit, neperturbat de activitățile umane. Procesul se poate aplica și în cazul cristalelor sensibile.
Durata este aceeași: se va începe cu o seară înainte de Luna Nouă și va dura 3 zile.

Metoda 3
Elemente necesare:
- 1 lumânare albă, nefolosită la alte procese
- bețișoare parfumate
- apă naturală, de izvor sau ploaie
- sare naturală sau pământ dintr-un loc nefrecventat

Cristalul se va trece de 3 ori prin sare/pământ rostind:
„Invoc puterea elementului Foc pentru a curăța și purifica acest cristal.”

Cristalul se va scufunda de 3 ori în apă rostind:
„Invoc puterea elementului Foc pentru a curăța și purifica acest cristal.”

Cristalul se va trece de 3 ori prin fumul bețișoarelor rostind:
„Invoc puterea elementului Foc pentru a curăța și purifica acest cristal.”

Cristalul se va trece de 3 ori prin flacăra lumânării rostind:
„Invoc puterea elementului Foc pentru a curăța și purifica acest cristal.”

 

Luna și manifestările sale în cotidian II

Sumar:
-Luna în mitologia nordică
-Faza de Lună în creștere și Primul Pătrar
-Analiza astrologică pe semne
-Aplicații în conformitate cu faza lunară

În majoritatea mitologiilor și cultelor Luna este personificată sub forma unei ființe umane feminine, iar Soarele este arhetip pentru forța masculină. În mitologia nordică lucrurile sunt opuse. Soarele de identifică cu Sunna, sau Sol, zeița care urmează zilnic drumul solar în trăsura sa, trasă de caii Alsvid și Arvak. Zeul Mani, mai este găsit și sub denumirea de Man, este fratele Sunniei.
Tatăl celor doi, Mundilfari, le-a dat aceste atribuții datorită înfățișării lor. Sunna era o fată blondă cu părul buclat, ca razele Soarelui, iar Mani avea părul negru precum penele unui corb și ochii argintii și strălucitori ca două mărgele.
Ceilalți zei nu au fost mulțumiți de decizia lui Mundilfari astfel încât i-au luat pe cei doi copii și i-au pus în trăsuri gigantice, urmând ca fiecare să străbată cerul în timpul nopții, respectiv în timpul zilei, pentru ca întâlnirea lor să fie imposibilă.
Mani străbate cerul nopții, el este urmărit de către un lup, Hati, ce dorește să-l ucidă, de fiecare dată când lupul se apropie prea mult de Mani are loc o eclipsă de lună.
La fel ca în mitologia greacă, lui Mani i se atribuie și ocrotirea vânătorilor pe timpul nopții, luminând pădurile dese, specifice ținuturilor nordice.
Periplul nocturn al zeului selenar este animat de doi copii, o fată ce se numește Bil și un băiat, Hjuki, aceștia fiind frați.
Mani îi furase pe cei doi deoarece tatăl lor era foarte crud și deseori îi maltrata. Zeul i-a învățat cum să se joace în mediul selenar, astfel ei au capacitatea de a modifica dimensiunile astrului nocturn. Pot fi văzuți în serile cu Lună Plină.

Se spune că la Raganarok (apocalipsa) Mani va fi devorat de către lupul Hati, iar sora va avea aceeași soartă, fiind ucisă de lupul Skoll. În cele din urmă lupul gigantic Fenris își va înfige colții de sus în cer, iar cei de jos în pământ, formând o nouă lume.


Luna în creștere și Primul pătrar.

Perioada de Lună în creștere debutează imediat după ce fenomenul de Lună Nouă s-a consumat, și durează până la formarea fenomenului de Lună Plină. La mijlocul acestei perioade, Luna și Soarele inițiază aspectul de careu, numit și cuadratură, iar atunci se poate observa prima jumătate a Lunii, fenomen denumit Primul Pătrar.

Intervalul în care Luna este în creștere ajută la o mai bună asimilare, consolidare, impregnare, dezvoltare.
În acest moment organismul absoarbe mult mai bine substanțele nutritive, vitaminele și mineralele. Capacitatea de absorbție accelerată poate produce o creștere considerabilă a masei corporale, deci este important să ne controlăm alimentația.

Ne putem da seama dacă Luna este în creștere sau nu, uitându-ne la forma sa pe cer. Dacă este în forma literei D, atunci procesul de creștere al Lunii este în plină derulare. Dacă Luna arată ca un C, atunci ea se află în faza de descreștere.

Procesele ce au în vedere asimilarea și absorbția de diverse substanțe sau energii sunt susținute. Medicamentele și suplimentele alimentare au un efect mult mai vizibil, de asemenea substanțele care sunt toxice pot distruge mai mult în acestă perioadă. Constipația este una dintre reacțiile frecvente ale organismului la perioada de Lună în creștere, toxinele sunt mult mai greu de eliberat, prin urmare trebuie ca alimentația și modul nostru de viață să țină cont de fazele lunare.
În cazul în care dorim să ne implementăm un nou obicei, acest interval este perfect. Trebuie să repetăm acțiunea care dorim să o transformăm în reflex sau obișnuință pe toată durata ascensiunii lunare. Același efect se aplică și asupra obiceiurilor proaste (vicii). Este foarte probabil ca în perioada de Lună în creștere să se instaleze stare de dependență.
Momentul în care Luna este în careu cu Soarele, Primul Pătrar, are o influență negativă asupra noastră, deci trebuie evitat orice proces negativ, pentru că el poate lua proporții.

În general Luna în creștere este benefică pentru tot ce înseamnă dezvoltare, acumulare și absorbție. Regenerarea părului, a unghiilor și a organismului în general, sunt sporite de către Luna în creștere.

Luna în creștere și influența semnelor astrologice:

  • Berbec: moment pentru a spori curajul, inițiativa și abilitățile de lider. Corpul fizic răspunde foarte bine la tratamente, condiția fizică poate fi îmbunătățită mult mai ușor. Atenție la agresivitate care poate evolua și scăpa de sub control.
  • Taur: tratamentele alimentare sau care implică ingerarea anumitor substanțe au rezultate mult mai bune. Proiectele ce au în vedere domeniul financiar vor aduce rezultatele așteptate. Atenție la greutatea corporală și la starea alimentelor consumate, pot apărea blocaje intestinale.
  • Gemeni: sporește abilitățile comunicative și intelectuale. Contractele se pot semna mult mau ușor, tot ceea ce înseamna mișcare este susținut. Cursurile și călătoriile au o finalitate pozitivă. Atenție la manifestările verbale în exces.
  • Rac: extinderea căminului sau a familiei este favorizată. Atenție la sentimente pentru că pot apărea blocaje, iar ulterior depresii sau răbufniri violente.
  • Leu: extinderea colecției de bijuterii sau bunuri de lux reprezintă un aspect benefic al Lunii în creștere. Notorietatea crește, dar de asemenea și orgoliul.
  • Fecioară: studiul autodidact poate da rezultate mai bune decât cursurile predate. Tratamentele medicale vor avea efectele așteptate. Atenție la o critică prea dură și la incapacitatea de a lucra în echipă.
  • Balanță: relațiile sociale și cele sentimentale se pot iniția și/sau consolida mult mai repede. Atenție însă la instabilitate.
  • Scorpion: afecțiunile sexuale și cele psihice răspund la tratament. Sunt amplificate capacitățile extrasenzoriale. Atenție la dezvoltarea obsesiilor și a viciilor.
  • Săgetător: studiile academice aduc rezultate bune. Călătoriile și relațiile cu străinătatea sunt susținute. Atenție la excese.
  • Capricorn: statutul social poate fi îmbunătățit. Se pot concretiza idei și proiecte cu o finalitate materială. 
  • Vărsător: libertatea este sporită și de asemenea creativitatea. Proiectele cu un mare grad de originalitate și excentricitate vor avea succes. Atenție la superficialitate.
  • Pești: favorizate sunt exprimările artistice și cele spirituale. Domeniul emoțional-afectiv poate fi dezvoltat. Atenție la depresii, consum de substanțe halucinogene și iluzii.

Încărcarea și implementarea programelor în cristale sunt exemple de activități ce se pot desfășura în perioada cu Luna în creștere.

Încărcarea cristalelor se poate realiza prin expunerea acestora la soare. Durata acestui proces trebuie sa coincidă cu intervalul dintre răsăritul și apusul solar. Cristalelor vor fi plasate într-un loc izolat. Poziționarea lor se face astfel încât razele solare să atingă suprafața cristalului indiferent de unghiul pe care astrul îl are. Se recomandă trei zile de încărcare solară.
 În timpul nopții cristalul va sta în același loc, fără a interveni cumva asupra lui.

Programarea cristalelor

Structura cristalină este foarte complexă, prin urmare, pentru a implementa unui cristal anumite sarcini este nevoie de meditație și perseverență.
Programele sunt sarcini pe care noi le atribuim cristalelor pentru o anumită perioadă de timp.
Înainte de a începe programare, cristalul trebuie curățat.
Programarea se face prin meditație.


Voi exemplifica o formă de programare a cristalelor.
În perioada de Lună în creștere absorbția programelor este facilitată, deci intervalul de timp necesar pentru acestă acțiune se va micșora.

Luați cristalul în mână și vizualizați în jurul său aura acestuia, în conformitate cu nuanța sa.
Conduceți cristalul către Chakra Frunții (mijlocul frunții) fără a-l atinge de corp. Vizualizați cum se formează un flux de energie albă, din chakra către cristal. Acum este momentul să vă gândiți la scopul cristalului. Trebuie să aveți un scop precis, fără programe generale. Dacă doriți înțelepciune spuneți pentru ce: afaceri, dragoste, studii. Dacă cristalului i se implementează un program de vindecare, precizați afecțiune.

Acest proces de programare se face într-un loc izolat unde să nu fiți deranjat, de preferat afară. Dacă doriți ca acțiunea implementată prin programare, cristalului, să dureze o perioadă mai lungă de timp, atunci trebuie să repetați meditația pe tot parcursul intervalului de Lună în creștere, culminând cu momentul de Lună Plină.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...