"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 5 iulie 2011

Barbatul si femeia

Barbatul si femeia sunt doua tonalitati vocale ale aceleiasi voci – glasul lui Dumnezeu. Atat de asemanatoare pentru ca provin din aceeasi sursa si avand calitati atat de diferite pentru nuantare si diversificare, ele rostite impreuna intr-o imbinare armonioasa perfecta pot crea cel mai frumos cantec al vietii, care este iubirea. Fie ca este barbat sau femeie, fiecare se naste pentru a experimenta iubirea prin intermediul celuilalt si prin tot ceea ce face isi exprima toate calitatile cu care este inzestrat in acest sens.

Consider ca in relatia dintre un barbat si o femeie nu se poate vorbi de incompatibilitate. Este ca si cum ai spune ca stanga e incompatibila cu dreapta, ele fiind membre ale aceluiasi trup. Dar fiecare dintre ei (barbat sau femeie) isi poate manifesta iubirea mai mult sau mai putin, in functie de gradul de constientizare a sursei sale divine. Pe masura ce omul devine mai constient de scanteia sa divina, el este mai sensibil in a recepta sclipirea divina din celalalt avand acel sentiment magic ca cei doi sunt una si aceeasi persoana. Fenomenul de trezire spirituala il face pe om sa-si dizolve Ego-ul care-l instraineaza de alta persoana, particularitatile personalitatii sale unice ce fac parte din tabloul sau uman neputandu-l impiedica a fi compatibil cu altcineva. Suntem inzestrati pentru a iubi prin toate insusirile personalitatii noastre indiferent de tonalitatea sexuala pe care o avem. Ele ne dau farmec, ne fac deosebiti stimuland in celalalt o curiozitate si o atractie vie de a ne cunoaste. Diferentele din celalalt ne imbogatesc si ne intregesc. Femeia se simte intregita in bratele barbatului, barbatul la fel, in bratele femeii. Fiecare dintre ei (barbat sau femeie) devine intreg recunoscand, in mod inconstient, sursa divina ce se gaseste atat in el insusi cat si in celalalt. Dumnezeu este liantul care-i uneste. El este iubirea si viata.

Cu cat se afla mai instrainati de centrul sau divin cu atat diferentele care ii individualizeaza pe oameni separandu-i pe unii de altii par mai pregnante, dandu-le sentimentul ca celalalt este un strain. Acest sentiment de instrainare se petrece nu numai in legatura cu celalalt ci si cu sine insusi. Omul nu mai stie care este rostul sau pe aceasta lume. Traieste haotic, in functie de stimuli. Nu intelege cine e, cum e si de ce este asa. Se sperie de sine insusi si de altii. Traind astfel, fiinta umana este mai degraba predispusa sa se inchida in fata relatiilor decat sa se deschida. Fiecare este perceput ca un posibil dusman, nicidecum ca pe el insusi. Si in loc sa-si manifeste iubirea ce exista in sufletul sau in mod natural, omul si-o ascunde, inabusindu-si-o. Ar vrea sa iubeasca dar se teme. Pentru ca se simte singur printre necunoscuti pe acest pamant. Dar daca omul ar descoperi ca nu este singur si ca celalalt este o fiinta al carei suflet are aceeasi sursa divina cu el, atunci diferentele dintre sexe s-ar atenua atat de mult incat, cele doua sexe ar fi percepute ca fiind unul si acelasi. In timpul uniunii sexuale fiecare poate percepe acest lucru. Poate uita ca e barbat si poate uita ca e femeie. Diferentele se dizolva in iubire. Iar iubirea este asexuata ca si Dumnezeu.

Constientizand ca persoana de langa noi este una cu noi, ne putem manifesta iubirea in mod plenar. Cine si-ar face rau singur? Daca celalalt suntem tot noi, intr-o alta oglinda, cum am putea sa ne manifestam altfel decat prin iubire? Cum am putea sa ne mai suparam pe celalalt sau sa-l uram? Nu-i asa ca am cauta sa il intelegem ca pe noi insine? Si ca ne-am putea dovedi deosebit de toleranti? Suferinta celuilalt ar deveni si suferinta noastra si prin urmare, am putea fi mult mai receptivi, mai atenti si mai saritori in a-l ajuta. Ar fi in interesul fiecaruia dintre noi sa fim uniti cu noi insine, chiar daca are o alta infatisare si un alt sex. Si am putea face asta intr-un mod neconditionat pentru ca ar fi ilogic sa ne punem conditii noua insine, ca niste “bete in roate”.

De aceea te invit dragul meu cititor, sa meditezi la toate acestea. Constientizand toate aceste lucruri, diferentele care ne separa si ne instraineaza pe unii de altii s-ar putea dizolva lasand ca esenta divina din fiecare sa transpara prin toate acestea si sa ne uneasca pe toti pentru totdeauna.

de Ozana Cristea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...