"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 23 iulie 2011

Noi suntem iubirea de care avem nevoie. Restul…atragem mereu asemănător nouă!


Atunci cand purtăm măști, atragem lângă noi oameni ce poartă măști.
Atunci când mințim, oamenii care mint vin spre noi.
Atunci când ne prefacem că iubim, oamenii de langă noi mimează iubirea.
Atunci când avem teamă, intâlnim oameni dependenți, ce aleg să ramână lângă noi din teamă de singurătate, nu din iubire.
Frica adevărată reacționează la adevăr. Ea ne spune de ce ne este frică și din ce motiv. Mecanismele de apărare au fost puse în funcțiune, pe baza fricii de adevăr. Funcția lor este să ne protejeze, de teamă că nu merităm iubirea! Atunci când refacem legătura cu iubirea, aceste strategii de apărare se topesc.
Ne place sentimentul pe care-l avem în adâncul sufletului nostru, atunci când aplicam aceste principii noi, putând simți mai multă iubire. Iubim persoana în care ne transformăm pe măsură ce inversăm tiparele vechi, ineficiente. Iubim alegerile pe care le facem și iubim curajul care se naște pe masura ce rostim adevărul despre ce simțim și ce nevoi avem.
Pe parcursul acestui proces, devenim acea persoană pe care ceilalți o pot iubi și în care pot avea încredere. Pe masură ce adunăm în noi tot mai multă iubire, atragem alți oameni care au și ei iubire în ființa lor. Nu numai că avem iubire de sine pe care s-o prețuim și să o protejăm, dar mai avem și opțiuni emoționale de încredere, care să ne anunțe când facem sau când spunem ceva ce ne pune iubirea de sine în pericol.
Avand iubire de sine în interior, am revenit la iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...