"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 16 iulie 2011

Oriunde te-ai duce tot de tine dai

Iti doresti din cand in cand sa fii altundeva? Crezi ca in alta parte - in vacanta, cu un alt iubit, intr-o alta casa, in alte imprejurari - ai fi mai fericita si mai multumita?

Ei bine, nu ai fi! Adevarul este ca atunci cand ai obiceiuri mentale distructive - chiar daca dai vina pe iubit ca te supara, te frustreaza, iti trezeste supiciunile si pesimismul, tendintele predominante te urmeaza, oriunde te-ai duce.

Si invers. Daca esti, in general, optimist, increzator in sine si creativ, poti dialoga cu oricine, pastrandu-ti entuziasmul si bucuria de a trai.

Cineva m-a intrebat odata: "Cum sunt femeile in Paris?" I-am raspuns printr-o intrebare: "Cum sunt femeile in orasul tau?" Mi-a raspuns: "Egoiste." I-am spus atunci ca, probabil, va gasi ca si femeile din Paris sunt egoiste.

Fiecare zi este creatia ta

Tu esti soferul automobilului in care te afli. Cand intelegi ca tu insati iti conduci viata din interior spre exterior si nu invers, ceva minunat incepe sa renasca in suflet. Fii pe de-a-ntregul prezenta acolo unde esti, in loc sa te gandesti unde ai prefera sa fii. Simti ca ai deja o noua perspectiva?

Energia mentala si emotionala  pe care o cheltuiesti plangandu-te de ceea ce este acum existenta ta ori de ceea ce lipseste acum din viata ta, o poti investi in ceea ce-ti doresti.

Si acum vestea cea buna. Poti practica genul de gandire care te pozitioneaza in finalul pozitiv. Fii responsabil de circumstantele vietii, fara sa te culpabilizezi. Ele iti apartin in totalitate. Nimeni altcineva nu are cum sa intervina asupra discursul tau interior. Este creatia ta. Poti alege unul prin care sa savurezi chiar in acest moment succesul de a fi mereu responsabila de propriile ganduri, sentimente si intentii pozitive din viata ta.

Vezi ce bine ti se potriveste un astfel de final fericit?


sursa: www.venus.org.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...