"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 28 iulie 2011

Daca esti inteligent, iti rezolvi singur problemele


Daca cineva vrea sa devina lider, trebuie sa faca un lucru - sa-ti distruga, cumva, inteligenta. Sa te clatine din radacini, sa te faca sa iti fie frica. Trebuie sa te faca sa nu mai ai incredere in tine - asta e o conditie indispensabila. Daca esti inteligent, iti rezolvi singur problemele. E destul sa fii intelligent ca sa iti rezolvi  toate problemele. De fapt, orice  probleme apar in viata, tu ai mai multa inteligenta decat probleme. Inteligenta e o provizie, un dar al naturii. Dar exista oameni ambitiosi care vor sa guverneze, sa domine; exista nebuni ambitiosi - ei creaza frica din tine. Frica  e ca rugina, distruge toata inteligenta. Daca vrei sa distrugi inteligenta cuiva, mai intai trebuie sa creezi frica; creeaza iadul si fa-i pe oameni sa se teama. Cand oamenii se tem de iad, se duc si se prosterneaza in fata preotului.
Il asculta pe preot. Daca nu-l asculta pe preot, ii asteapta focul iadului - e firesc sa le fie frica. Ei trebuie sa se apere de focul iadului, si pentru asta e nevoie de preot. Preotul devine indispensabil.
Trebuie create teama, si trebuie creata lacomia. Inteligenta nu e lacoma. Te va mira sa afli  ca un om intelligent nu e niciodata lacom. Lacomia este caracteristica lipsei de inteligenta,marginirii.
Aduni provizii pentru ziua de maine pentru ca nu ai incredere ca maine ai sa fii in stare sa ataci viata, altfel de ce ai stoca? Devii avar, devii lacom pentru ca nu stii daca maine inteligenta ta o sa faca fata vieteii sau nu. Cine stie? N-ai incredere in inteligenta ta,asa ca aduni in prostie,devii lacom. Un om inteligent nu se teme, el nu e lacom.

Extras din "Inteligenta ~ Reactioneaza creativ la prezent" - Osho

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...