"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 24 iulie 2011

Neptun in Pesti (planeta Iubirii Divine)

 Neptun, planeta Iubirii Divine, a capacităţilor subtile ale omului, a fost descoperită prin calcule matematice la data de 23 septembrie 1846 de către Le Verrier, existenţa sa fiind ulterior confirmată vizual de către astronomi.           

Darurile lui Neptun                                                                            
            Din punct de vedere astrologic Neptun este octava superioară a lui Venus, planeta ridicând
 dragostea fizică, indicată de Venus, la sentimente mult mai înalte, ea exemplificând forţele de iubire existente în suflet. Un Neptun bine aspectat indică o mare capacitate de a iubi oamenii, persoana reuşind să manifeste o atitudine foarte frumoasă, demnă de idealurile creştine enunţate la Cina cea de Taină de către Hristos: ”Iubeşte-ţi aproapele…!”.                       
            Şi pentru ca omul să îşi poată exprima sentimentele faţă de semenii săi, Neptun îi aduce panoplia capacităţilor subtile: clarvedere, claraudiţie, telepatie, psihometrie, dedublare, bilocaţie etc. Aceste capacităţi, numite de unii paranormale, de alţii extrasenzoriale, au reprezentat cel mai important impuls pe care omenirea l-a perceput ca urmare a descoperirii planetei Neptun.
            Societatea Teozofică, înfiinţată în 1875, a fost promotoarea celor mai înalte cercetări şi studii făcute în domeniul capacităţilor subtile ale omului,  dezvoltând la un nivel remarcabil cunoaşterea spirituală la mijlocul secolului XIX. Din această societate făceau parte Helena Blavatsky, H. Mesmer, R. Steiner şi mulţi alţii.

            Descoperirea sa a adus în viaţa oamenilor o reaşezare a valorilor şi a pus elementele spirituale pe un plan important în preocupările fiinţei umane. Viaţa sufletului şi experimentele de demonstrare şi studiu asupra existenţei spiritului au deschis noi posibilităţi de cunoaştere.
            ”Un Frate Hermes va aduce valorile spirituale ele Orientului şi le va prezenta în lumina Occidentului” – aşa sună unul din catrenele lui Nostradamus şi defineşte cel mai bine avalanşa de informaţie spirituală, de factură ezoterică, pe care planeta Neptun a revărsat-o asupra umanităţii. Intuiţia şi inspiraţia, valori majore impulsionate de Neptun au contribuit la acest progres uriaş al umanităţii.

Prin revoluţia socială, spre evoluţia spirituală 
            După impulsul spre libertate, egalitate şi fraternitate pe care l-a generat Uranus, la apariţia sa din 1781, Neptun este a doua planetă grea care aduce idealuri spirituale şi nobile. Din îmbinarea acestor două forţe (Uranus - revoluţia şi Neptun - capacităţile spirituale) s-au născut idealurile umanist-progresiste promovate de revoluţia de la 1848, mişcare ce s-a produs în majoritatea statelor europene. Ce efect a produs? Schimbarea relaţiilor sociale, chiar a organizării statale, precum şi deschiderea drumului reformelor care l-au adus pe om în centrul preocupărilor societăţii.
            La scurt timp după momentul 1848, în majoritatea statelor europene au fost create sisteme naţionale de învăţământ şi educaţie, cultura şi arta au cunoscut o dezvoltare nemaiîntâlnită până atunci, iar dezvoltarea industrială şi economică a fost exponenţială şi explozivă.
            În ultimul secol şi jumătate, de când Neptun revarsă razele Iubirii Divine asupra omenirii, saltul înregistrat în dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii a fost uriaş. Lumea s-a schimbat în ultimii 165 de ani cum nu a reuşit să o facă în multe mii de ani.
            Rememorând realizările din perioada 1846-2011, remarcăm o evoluţie accelerată şi o schimbare imensă în preocupările şi sferele de interes ale oamenilor. Setea de cunoaştere a determinat dezvoltarea cunoaşterii spirituale pe coordonatele astrologiei, numerologiei, alchimiei, kaballei, terapiilor alternative şi complementare etc.
            În ultimele decenii, lumea a fost invadată de literatură spirituală, de cursuri de factură ezoterică şi de numeroase manifestări publice de promovare şi prezentare a cunoasşterii spirituale. Congrese, conferinţe, tabere, pelerinaje, toate acestea s-au desfăşurat sub impulsul lui Neptun şi au asigurat satisfacerea, într-o măsură mai mică sau mai mare, a nevoilor sufleteşti şi spirituale ale oamenilor.  
            Ultimii 165 de ani coincid cu un element important din evoluţia omenirii. Din 1853, pentru o perioadă de 353 de ani, a trecut la cârma omenirii Mihail, unul din arhangheli, cel care acum dirijează temporar destinele umanităţii, aducând în prim plan elementul spiritual pe care el îl simbolizează.


Ce ne aduce intrarea lui Neptun în Peşti ?
             Neptun şi-a încheiat primul ciclu de la descoperirea sa, depăşind gradul 25 Vărsător, acolo unde se afla  pe 23 septembrie 1846. Pe 4 aprilie 2011 el a revenit în zodia a cărui stăpânire i-a fost atribuită, Peştii. Pe 4 august 2011, Neptun retrogradează în Vărsător, iar din 3 februarie 2012 revine în Peşti pentru următorii 13 ani. Trăim o perioadă profund spirituală, în care orice om care nu va avea grijă de viaţa sa sufletescă, dar mai ales de cea spirituală, se va confrunta cu mari probleme. Acest mileniu cere viaţă spirituală, iar cine nu se va conforma îşi semnează singur biletul de ieşire din planul fizic. 
            Forţele de iubire generate de Neptun din Peşti şi puse la dispoziţie fiecărui om pot şi trebuie să fie folosite pentru a te iubi pe tine, pe cel de lângă tine şi pe fiecare semen al nostru. Marea problemă este că vom avea la dispoziţie forţe de iubire uriaşe, pe care noi vom decide dacă le vom manifesta sau dacă le vom inversa semnul, generând opusul iubirii. Avem posibilitatea să iubim mult dar şi să urâm la cote excepţionale. A doua decizie va genera boli, suferinţă şi decese, toate cauzate de refuzul iubirii sau de manifestarea urii.
            Dăruirea, primirea, refuzul, acceptarea iubirii, sacrificiul din dragoste, toate acestea devin elemente determinante pentru existenţa omului şi pot produce sănătatea sau boala, fericirea sau nefericirea, viaţa sau moartea. 
            Forţa cu care a debutat Neptun în Peşti a fost amplificată de intrarea lui Jupiter şi Uranus în Berbec, ambele aducând elemente originale, noi, care nu s-au mai întâlnit până acum. Aceasta a generat un start lansat al forţelor de iubire care aduc omului o uriaşă capacitate de creaţie (atribut Divin!), care ar fi de dorit să fie folosită cât mai eficient şi constructiv. Capacităţile pe care le activează în structura umană Neptun sunt uriaşe şi foarte mulţi oameni îşi vor descoperi clarvederea, claraudiţia, telepatia etc.
            Un amplificator al forţei cu care Neptun invadează sufletele oamenilor îl constituie prezenţa în Peşti a lui Chiron, planeta iniţierii, care, aflată în această zodie, pune pe primul plan evoluţia spirituală prin calea de iniţiere creştină, cele 7 trepte ale acesteia devenind reperele drumului spiritual în acest început de mileniu.
            Cine va manifesta iubire şi va aduce în viaţa sa binele, adevărul şi frumosul, acela va fi cu adevărat pe calea corectă de evoluţie. Cine va alege să manifeste ne-iubirea se va chinui, văita şi va sfârşi prin a părăsi planul fizic mult înainte de termen. Astfel, există premisele producerii unor evenimente negative şi distructive, care să îi scoată din planul fizic pe cei încăpăţânaţi, care refuză să se schimbe şi să iubească. 

            De aproape 2000 de ani Hristos se străduieşte să ne înveţe să iubim. Cu 165 de ani în urmă, oamenii au făcut paşi mari pe calea manifestării Iubirii. Acum ni se oferă din nou şansa de a mai face un salt pe acest drum dificil, dar splendid.
            Neptun va amplifica
forţele noastre de iubire pe o lungă perioadă, până în 30 martie 2025, aşa că ar fi suficient timp să învăţăm să iubim. Dar oare timpul mai are răbdare cu noi? 
                                                                       

Oradea, 06.07.2011
Alexandru Nicolici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...