"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 26 iulie 2011

Mediteaza! - Sonia Choquette

REGULI VECHI
Nu stiu unde se indreapta viata mea. Nu stiu ce fac. Sper sa iasa bine.
REGULI NOI
Experienta mea de viata este din ce in ce mai buna, mai fericita cand am incredere si-mi folosesc intuitia. Nu am nevoie de recunoastere din partea celorlalti. Succesul meu in viata este singura recunoastere de care am nevoie.
Incetineste ritmul vietii si bucura-te de fiecare moment! Nu te poti bucura de viata daca esti prea ocupat si jonglezi cu prea multe activitati deodata sau daca esti mereu intr-o cursa innebunitoare de alergare pentru a obtine ceva.
Odata ce esti mereu in fuga spre a obtine ceva, prezenta ta in propria viata este minima. Totul se adanceste in confuzie si nu mai dai atentie subtilitatii, intuitiei si vocii vindecatoare a sufletului tau. Respira adanc si relaxeaza-te! Daca doar dorinta de a te relaxa nu este destul de puternica, fa-ti o notita in agenda sa-ti amintesti sa te relaxezi!
MEDITEAZA 
Meditatia este cea mai eficienta metoda de a-ti descoperi constienta. Prin meditatie reusiti sa va anihilati zgomotul mental care va distrage atentia asupra ceea ce este aici si acum.
Meditatia va ajuta sa va relaxati, sa va echilibrati si sa fiti prezenti in momentul acesta. Daca nu ati meditat niciodata, nu va ingrijorati. Nu este dificil. Este pur si simplu arta de a va relaxa corpul, emotiile si mintea pentru 15 minute pe zi. Meditatia incepe prin a va concentra pe propria voastra respiratie.
Incepeti prin a respira adanc chiar acum si observati ca va simti mult mai bine chiar facand numai acest lucru. Respirati adanc de cateva ori pana simti ca va curatati gandurile, iar apoi lasati-va respiratia sa se aseze pe ritmul ei normal. Apoi inchideti usor ochii. Observati cat de relaxant este sentimentul de a va inchide ochii. Cu ochii inchisi, continuati sa inpirati numarand pana la patru si apoi sa expirati numarand pana la patru.
Daca va apar ganduri pur si simplu obeservati-le si apoi lasati-le sa plece. Concentrati-va atentia la respiratie. Nu va luptati si nu barati niciun gand care survine. Vizualizati-l ca si cum ar fi un vagon dintr-un sir de vagoane inaintand in noapte, intrand si iesind in si din constientul vostru. Continuati sa respirati si sa va relaxati pentru 15 minute, apoi deschideti usor ochii si continuati-va activitatea zilnica.
Cea mai buna metoda a unei mediatii profunde este sa o practicati consistent. Este cu mult mai eficient sa practicati mediatia in fiecare zi pentru 15 minute decat sa o practicati aleator o data pe saptamana pentru o ora.
Un program incarcat de multe ori nu va permite sa va gasiti timpul necesar pentru a practica mediatia in mod constant. Va trebui sa gasiti acea parte a zilei care va permite sa faceti acest lucru. Eu prefer sa meditez dimineata, imediat ce ma trezesc, inainte de a ma da jos din pat. Poate si pentru voi functioneaza la fel. Poate seara sau dupa serviciu este chiar mai bine. Progamati-va meditatia dupa propriul vostru orar si propriile voastre necesitati. Alegeti acel moment al zilei care va convine si pastrati acest moment pentru mediatie.
Meditatia nu este un alt lucru pe care trebuie „sa-l faceti”.
Este o invitatie sa va opriti din „a face”.

Sonia Choquette

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...