"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 20 ianuarie 2012

Anna and the King / Anna şi Regele (1999)

Deşi titlul filmului te face să te gândeşti la un film romantic, nu este o poveste de dragoste clasică, ci mai degrabă atipică. Anna este o profesoară care dă dovadă de foarte multă luciditate şi curaj, specific de altfel rolurilor interpretate de Jodie Foster.
Filmul aduce în prim plan întâlnirea a doi oameni care fac parte din două lumi total diferite: cea occidentală şi cea orientală, întâlnire care-i va îmbogăţi sufleteşte pe fiecare şi nu în ultimul rând…te va îmbogăţi pe tine.
Anna este o profesoara care porneste intr-o lunga calatorie impreuna cu fiul sau, catre o zona total necunoscuta, dand dovada de un curaj si de un spirit de aventura deosebit. Ajunge in Siam si indiferent de ce va gasi aici, stie ca nu este cale de intoarcere. Anna este angajata pe post de guvernanta a copiilor regelui Mongkut, despre care stia foarte putine, dar observa ca oamenii il respecta ca pe un zeu. Ea in schimb, il considera un rege foarte necivilizat insa in timp, intre ei se naste o relatie speciala
Filmul poate fi descarcat de aici: torrent+subtitrare
Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...