"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 22 ianuarie 2012

A vindeca sau a ajuta pe altii



Acest subiect mi-a fost adus adus in atentie de doua cazuri pe care le urmaresc cu interes de ceva vreme. Unul are de-a face cu o persoana cunoscuta mie, care sufera de o boala  ce s-a gravat in mintea colectiva ca avand "scadenta garantata", si pe care 'un vindecator' s-a oferit s-o faca bine contra unei sume, nu chiar mica, ca pretext de 'plata karmica'. Al doilea caz are legatura cu ce inseamna sa fii maestru si sa-i ajuti pe altii pe calea spirituala...

Nu intru in detalii despre cele doua situatii, deoarece nu sunt importante. Importanta e concluzia... pe care eu am si simtit-o, la nivel de traire, in momentele mele de iluminare, si anume: nu poti vindeca pe nimeni si nu poti ilumina pe nimeni, in afara ta! 



Constiinta care se manifesta prin noi, prin fiecare, ne-a adus in experienta fizica, deci in separare si dualitate, pentru a explora si pentru a 'gasi drumul inapoi' la Unime / Intreg. Acest 'drum inapoi' (mai mult o miscare a constientei de la parte la intreg) trebuie gasit si parcurs de fiecare, singur. Cu toata informatia si energia furnizata de altul, TU esti cel ce desfasori 'procesul'.Nu poti fi Constiinta altcuiva sau Constiinta in alta fiinta. Aceasta e valabil in egala masura si pentru vindecare, si pentru evolutie spirituala (pt ca si vindecarea este tot un pas de evolutie spirituala).

Ideea de maestru inseamna ca ai reustit in demersul tau de 'intoarcere la Intreg', dar esti DOAR maestrul caii tale, adica ai invatat sa stapanesti structurile tale. Cum se spune 'ai invatat cum se face', dar aceasta invatare nu o poti transmite altuia, pentru ca trairile nu se pot transmite. Constiinta experimenteaza subiectiv prin fiecare, iar calea 'de intoarcere Acasa' va fi tot subiectiva.

Vindecarea si iluminarea nu pot fi date, transmise... pentru ca ele sunt stari, frecvente vibratorii. Sanatate (Armonie) si Iluminare ESTI, nu obtii. Ca atare, tot ajutorul pe care il poti oferi altora ca maestru sau ca vindecator este starea / vibratia ta. Aceasta stare / vibratie poate atrage prin rezonanta o stare / vibratie asemanatoare in celalalt, daca acesta este suficient de deschis. Ceilalti, daca sunt atenti, simt iubirea si pacea emanata de o fiinta iluminata. La fel, pe un maestru il tradeaza manifestarea sa: iubitoare, detasata, imperturbabila, meditativa, fara emotii, fara judecati, fara preferinte, deschisa catre orice si oricine... 

In prezenta unui iluminat, oamenii se pot spontan vindeca sau chiar ilumina, pentru ca se reconecteaza intuitiv la frecvente mai inalte, sau chiar la frecventa Sursei. Pentru aceasta insa, este necesara o mare deschidere, denumita "credinta". "Credinta ta te-a vindecat"...

De aceea maestrii nu impun cai, metode... Ei doar ii inspira pe ceilalti. Doar le ofera un model de Dumnezeu manifestat in trup... 

Sa fiti divin inspirati!



Urmeaza un text al entitatii Jeshua, ale carei informatii, de la nivelul meu, le gasesc corecte (fara nimic de obiectat):




A-i ajuta pe alţii de la nivelul Spiritului

Când aţi făcut trecerea de la conştiinţa bazată pe ego la conştiinţa bazată pe inimă aţi fost, într-un mod mai mult sau mai puţin continuu, în contact cu fluxul divin de a fi în interiorul vostru. În această stare de a fi, nu există nevoia sau dorinţa de a-i ajuta pe alţii, dar asta devine natural pentru voi. Voi îi atrageţi pe ceilalţi spre voi, dar nu prin voinţă. Energetic voi emiteţi acum anumite vibraţii. Ceva cu care atrageţi oamenii către voi este prezent în câmpul vostru energetic. Nu este ceva ce faceţi, este ceea ce sunteţi. Există o vibraţie disponibilă în energia voastră, care îi poate ajuta să intre în contact cu propria lor divinitate.

Puteţi fi o oglindă pentru ei, în care ei pot vedea cum o problemă dificilă sau o stare de fapt a fost eliberată şi transformată datorită energiei. Ei pot simţi energia din cauză că aceasta este întotdeauna întemeiată pe contactul cu sinele divin din fiinţa voastră.

Sunteţi capabili să-i învăţaţi ceva, şi învăţătura se desfăşoară prin a fi voi înşivă.Nu se face prin transmiterea cunoştinţelor voastre sau folosind anumite metode pe care le predaţi sau prin care vindecaţi. Aceasta se face permiţându-vă să fiţi doar cine sunteţi şi prin exprimarea voastră cea mai plină de bucurie şi atunci prezenţa voastră devine cu adevărat de ajutor.Este ca o comuniune a voastră cu alţii prin care le puneţi la dispoziţie un spaţiu de vindecare în care ei pot alege dacă să intre sau nu. Aceasta depinde de ei.

Ca vindecători sau terapeuţi, voi trebuie doar să păstraţi legătura cu fluxul interior divin, cu conştientizarea tăcută care este Spiritul. Este într- adevăr conexiunea reală care mişcă oamenii şi care îi ridică într-o stare mai înaltă, mai liberă de conştientizare, în cazul în care ei aleg asta. Dacă ei o fac, aceasta va avea loc într-un ritm şi un flux care este propriu lor.

Fiind acolo pentru alţii în acest mod este o senzaţie cu o tonalitate foarte neutră. Acesta reprezintă un nivel de detaşare pe care voi îl puneţi în funcţiune, în cazul în care dorinţa voastră personală este de a-i schimba sau "vindeca" pe alţii. O astfel de dorinţă, manifestată de toţi Lucrătorii în Lumină la un moment dat, nu provine dintr-o înţelegere adevărată a drumului interior pe care oamenii doresc să călătorească pentru a-şi găsi propriul lor adevăr.Majoritatea oamenilor au nevoie să coboare la rădăcina anumitor aspecte înainte de a fi cu adevărat gata să le elibereze. Când fac acest lucru, ei "personalizează" cu adevărat soluţia la problemă şi aceasta le dă o satisfacţie profundă. Poate că o să recunoaşteţi asta în propria voastră viaţă şi problemele cu care v-aţi luptat . Vă rugăm să fiţi conştienţi de acest lucru şi nu vă luptaţi pentru a feri oamenii de la "apăsarea din adânc." În cazul în care aceştia sunt hotărâţi să meargă acolo, ei vor merge oricum, în ciuda a tot ceea ce faceţi sau spuneţi.

Este mai bine să nu fiţi implicaţi emoţional cu persoanele pe care le ajutaţi. Implicarea emoţională naşte voinţa personală de a-i vindeca sau transforma pe alţii. Această dorinţă personală nu-i ajută pe ceilalţi; de fapt poate provoca blocaje în procesul lor de vindecare. Ori de câte ori doriţi ca oamenii să se schimbe, nu sunteţi într-un spaţiu de dragoste şi toleranţă. Ei simt asta. Aţi putea crede că îi observaţi şi îi citiţi, dar ei vă citesc la fel de bine.

Etapa a patra a tranziţiei de la ego la inimă, este transcenderea nivelului sufletului (mental + emotional)şi ridicarea la nivel de spirit. Nu înseamnă desigur, că putem spune că sufletul este în vreun fel "mai puţin " decât spiritul. Ideea este că: sunteţi mai mari şi mai cuprinzători decât sufletul vostru. Sufletul este un vehicul pentru experienţă. Prin identificarea cu Spiritul în voi, cu sinele divin, toate lucrurile pe care le-aţi experimentat în multe, multe vieţi se adună într-un loc. Vă ridicaţi deasupra experienţelor şi nu vă identificaţi cu nici una dintre ele. Aceasta are un efect de vindecare asupra sufletului.”


Prin Pamela Kribble

Sursa: We are One

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...