"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 14 aprilie 2014

Eclipsa de Lună- demers evolutiv spiritual


Nodurile Lunare sunt puncte de intersecție dintre Ecliptică („drumul” parcurs de către planete) și orbita Lunii. Există două puncte de intersecție complementare: Nodul Lunar Nord și Nodul Lunar Sud. De a lungul timpului acestea au primit diverse denumiri: Capul și Coada Dragonului, axa celor două puncte fiind reprezentată silueta Dragonului, Rahu- Nodul Nord, Ketu-Nodul Sud

Din punct de vedere astrologic eclipsele de definesc ca o conjuncție dintre Lună, și unul dintre punctele de intersecție. Eclipsele se produc doar în perioadele  de Luna Plină (Luna opoziție Soare) sau de Lună Nouă (Luna conjuncție Soare). Conjuncția Luminariilor (Luna și Soarele) crează contextul favorabil formării Eclipsei de Soare, iar opoziția Luminariilor-Eclipsa de Lună.

Eclipsa de Lună din data de 15 Aprilie 2014 se identifică cu conjuncția Lunii cu Nodul Lunar Nord și opoziția cu Soarele. Semnul care susține aceste manifestări astrale este Balanța.  Prima eclipsă a acestui an are loc la ora 10:43 (ora României), iar Ascendentul momentului pică în Rac. Soarele se află la gradul 25°16’ în semnul Berbecului făcând opoziție cu Luna la gradul 25°16’ în semnul Balanței. Cele două Luminarii se apropie de axa Nodurilor Lunare: Nodul Lunar Nord fiind plasat la  28°23’ în Balanță, iar Nodul Lunar Sud la 28°23’ în Berbec.

Eclipsele de Lună se caracterizează prin interiorizarea energiei și raportarea la Sine mai mult ca niciodată. Acestă caracteristică este potențată de plasarea Ascendentului în Rac, domiciliul Lunii. Cea mai puternică planetă a hărții (almutenul) este Venus, iar Eclipsa este găzduită de casa a V-a, bucuria lui Venus. Prin urmare implicațiile venusiene au o mare pondere. Situația se echilibrează prin prezența lui Saturn retrograd în casa a V-a care inhibă energiile, iar stăpânul acestei case (Marte) este de asemenea afectat (aflat în Balanță-detriment și primind aspecte conflictuale de la Jupiter și Pluton-prin careuri- și opoziție cu Uranus și implicit cu domiciliul său diurn-Berbec).

Eclipsa de Lună reprezintă manifestarea conștiinței interioare însă acesta este caracterizată prin incapacitatea de control. Acest moment aduce cu sine impulsul necesar pentru ca Eul interior să se poată exterioriza, însă odată expansiunea acestuia conștientul devine și mai limitat. Fenomenul aduce la lumină tenebrele subconștientului.

Dacă suntem atenți și receptivi putem sintetiza mesajele Universului folosind informația în ajutorul nostru. Eclipsa de Lună potențează cunoașterea inițiatică și amplifică capacitățile extrasenzoriale.
Însă trebuie să avem mare atenție la dozarea stării în care Eul interior se manifestă în voie deoarece putem cădea foarte ușor în dezechilibru. 

Contextul astral în care se petrece acest fenomen este destul de dur, având în vedere configurație Crucii Cosmice ce se perfecționează. Acestă configurație implică casele unghiulare: I-IV-VII-X, punctele importante ale unei astrograme.

În perioada de influență a eclipsei este de preferat să ne cultivăm partea interioară a nostră, să acordăm atenție și aspectelor care nu se văd. Acțiunile ne vor fi ghidate de subconștient, deci este foarte important să înțelegem cauza ce a condus la impuls.

Acestă eclipsă vizează contextul familial. Ascendentul în Rac, încununat de un punct al Crucii Cosmice, Jupiter ne forțează să ne extindem nivelul de înțelegere, să depășim bariere impuse de diverse concepții și astfel să înțelegem corect toate aspectele. De asemenea de face referire la trecut atât prin prezența Ascendentului în Rac cât și prin apropierea Soarelui de Nodul Lunar Sud. Este necesar să ne conștientizăm acțiunile trecute care ne-au adus în acest moment. Jupiter este cel care ne îndeamnă să realizăm o analiză imparțială a trecutului astfel încât să ne putem da seama dacă am progresat sau nu. Nodul Lunar Nord face referire la acțiunile ce au persistat influențând negativ procesul evolutiv, referindu-se în principal la atașamente.

Luna în semnul Balanței și în casa V face apel la resursele noastre creative pentru a contrabalansa trecutul astfel încât să ajungem măcar la o constantă dacă nu putem înregistra un progres. Marte pe cuspida casei V este dispus să ne ofere resurse de energie dar acestea sunt limitate, având în vedere că Balanța nu îi permite să acționeze în felul propriu. Deci va trebui să folosim programele și procesele casei V pentru a echilibra situația. Va trebui să facem apel la forța noastră creatoare și să identificăm aspectele pozitive ale evenimentelor. Este momentul să realizăm un bilanț între trecut și prezent, iar apoi să acționăm în conformitate cu rezultatul, atenție pentru că atmosfera astrală nu prea acceptă supraestimări.

Pentru a descrie și din altă perspectivă Eclipsa de Lună am făcut o etalare de Tarot. Mesajul general al acestui fenomen este dată de Cavalerul de Monede, Cavalerul de Bâte, Regele de Spade. Iar Opt de Cupe arată influența la nivel individual și Marea Preoteasă la nivel colectiv.

Etalarea de bază Cavaler de Monede-Cavaler de Bâte-Rege de Spade arată un demers evolutiv. În primă fază nu se înregistrează un progres major însă se poate evidenția dobândirea altor caractere de la Monede la Bâte. Cavalerul de Monede arată concepția materialistă dominantă , în care individul se axează pe un singur domeniu, investind toate resursele iar pe celelalte le neglijează. Este de apreciat perseverența și echilibrul său. Cartea caracterizează trecutul în care viziunea era brută însă era o perioadă stabilă. Însă din dorința de mai mult individul a fost nevoit să găsească alte metode de a acționa, astfel a conștientizat existența altor priorități. Cavalerul de Monede ne impune o contabilizare strictă a acțiunilor astfel încât să cunoaștem exact ce efecte au avut. El este cel care ține evidența clară, el este un reper ce ne ajută să apreciem modul nostru de evoluție. În conformitate cu datele furnizate de Cavalerul de Monede ne aflăm în momentul în care trebuie să acționăm, fie pentru e remedia fie pentru a înregistra un progres mai mare. Între Cavalerul de Monede și cel de Bâte nu este o compatibilitate extraordinară ei fiind mai de grabă neutri însă schimbarea energiilor modifică circumstanțele și prioritățile. Cavalerul de Bâte este stadiul de mijloc al evoluției, stadiul în care prezentul ne forțează să interacționăm în conformitate cu acțiunile trecute. Dacă vom cădea în patima extazului și astfel să ne supraestimăm condiția vom fi nevoiți să parcurgem procesul invers, însă dacă alegem să ne concentrăm pe prezent și să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a consolida toate planurile existențiale atunci vom avea acces la următorul nivel-Regele de Spade.

Cavalerul de Bâte și Regele de Spade se află într-o relație armonică, Regele fructificând demersurile Cavalerului. Regele de Spade reprezintă controlul conștient asupra acțiunilor cât și asumarea responsabilității. Acest ultim stadiu al evoluției aduce cu sine capacitatea de a ne dirija singuri cursul vieții fără fim constrânși de efectele negative ale manifestărilor din trecut. Prin urmare acestă carte ne aduce la nivelul în care putem discerne în mod obiectiv ceea ce ne este de folos, ea reprezintă experiența și maturitatea ce facilitează ascensiunea.

La nivel personal efectele Eclipse de Lună sunt reprezentate de cartea Opt de Cupe. Acestă carte arată necesitatea de a acorda atenție planului spiritual. Trebuie să ne desprindem de puternicele legături create cu lumea materială și să ne extindem orizontul astfel încât să percepem și alte necesitați, în afară de cele materiale. Eclipsa de Lună reprezintă un moment de eliberare spirituală. Fiecare va avea de trecut prin metamorfoze, iar în funcție de deschiderea sa spre nou va ajunge să înțeleagă lucruri ce depășesc sfera concretă. Pentru uni ruperea de planul  material este o despărțire groaznică, se simt incompleți și vulnerabili. Este momentul eliberării spirituale!





Iar efectele acestui fenomen la nivel colectiv se identifică cu arcana majoră: Marea Preoteasă. Dacă la nivel individual va avea loc o trezire spirituală, la nivel macro vom avea parte de o atenție mai mare ce este acordată planului spiritual. Marea Preoteasă este cea care deține toate secretele lumii, iar cine este dispus să le cunoască trebuie să se detașeze de material. Acestă carte reprezintă înțelepciunea superioară, înțelepciune ce depășește barierele contingentului. Este momentul să conștientizăm și să înțelegem!









O Eclipsă Lunară revelatoare și inspirată vă doresc!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...