"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 21 aprilie 2014

Marea Cruce Cardinala - aprilie 2014! Lumea, la o rascruce de drumuri...

Marea Cruce Cardinala - aprilie 2014! Lumea, la o rascruce de drumuri...




Pluto, Marte, Jupiter si Uranus trec la 13 grade in semnele cardinale
Acum cateva saptamani am inceput un tablou numit "Cerul de deasupra si Oceanul dinauntru". Ma gandeam la stele ("cerul" meu) si cum, uneori, ele inspira picturile mele ("oceanul" meu). Apoi m-am gandit la aprilie si ce sa scriu pe acest blog. O Mare Cruce Cardinala (22-23 aprilie), condusa de un Marte retrograd, perecedata si urmata de eclipse, este destul de grea. In astrologia traditionala, o astfel de configuratie a fost asociata cu violenta, revolte, probleme financiare, razboaie, dezastre naturale. Deja vedem o parte din acestea la stiri (tranzitele rareori urmeaza perioade specifice; ele tind sa cuprinda deschideri de timp).
Ma uit la cerul astrologic de deasupra mea si la lumea din jurul meu, si vad "cruci" de inegalitati, de razboaie, de suferinta, de nedreptate. Vad oceane de disperare si vad "rascruci" de schimbare. Fara a nega intunericul, eu cred ca putem alege, de asemenea, sa recunoastem lumina. Putem alege in continuare sa pastram un spatiu pentru speranta, in oceanele noastre interioare (in noi insine), si, inca, putem sa alegem sa acordam atentie tiparelor semnificative de constientizare inalta, descoperiririlor si oamenilor fundamental pozitivi si lumii in general.
Traversarea unui Ocean de pierdere, doliu si metamorfoza
Marea Cruce - aprilie 2014
Marea Cruce din 22-23 aprilie are loc la 13 grade in semnele cardinale si este prinsa intre doua eclipse, una de Luna (15 aprilie, la 26 grade de Balanta) si una de Soare (pe 30 aprilie, la 10 grade de Taur). In multe culturi, crucea, numarul 13 si eclipsa au fost asociate in mod simbolic cu moartea si sfarsiturile, dar si, de asemenea, cu renasterea si noile inceputuri.
Desi careul in forma de T a fost in apropiere, de luni de zile (si va ramane in jur, mai multe luni ce vor veni), Luna Noua din 30 martie va evidentia modelelele care vor lovi mai puternic, impreuna cu Marea Cruce si eclipsele formate in aprilie. In general, cuvintele cheie de la mijlocul si pana la sfarsitul lunii aprilie sunt: pierdere, doliu si metamorfoza. Pluto (zeul mortii) intra in miscare directa pe 14 aprilie; Marte (zeul razboiului) formeaza Marea Cruce pe 23; Uranus ("noul"/ surprinzatorul zeu din ceruri) si Jupiter (zeul tuturor zeilor si al barbatilor) continua sa potriveasca toate cele de mai sus, in timp ce Mercur (zeul comunicarii) intra, de asemenea, pe campul de lupta.
"Ducerea" Crucii
Schimbarea este la orizont. Si schimbarea, de obicei, necesita noroc (soarta) si/sau efort si sacrificiu ("ducerea" crucii). Fie roata norocului se invarte si aduce ceva nou (de bine sau de rau), fie o vom crea in mod activ. O Mare Cruce, in astrologie, reprezinta toate cele de mai sus, in sensul ca ea manifesta povara, cat si efortul, cat si destinul in joc. Ce cruce "duci" tu? Ce poti duce/te ajuta (emotional, spiritual, mental, chiar si practic) in timp ce traversezi acest cer?
Pluto - unul din protagonistii Crucii - guverneaza frica. A-i ceda este cu greu o strategie castigatoare. Speranta este un aliat mult mai bun. Imca mai putem alege sa fim plini de speranta, in ciuda unui cer incontestabil greu si a unui pamant zbuciumat. Inca putem alege sa actionam din sinele nostru inalt, decat din frica. Inca putem alege sa acordam atentie ATAT lucrurilor bune, cat si celor rele din jurul nostru.
Marea Cruce a Nedreptatii
Cerul a fost deja lovit de Marte retrograd, pe 1 martie (pana pe 19 martie); zeul razboiului pare sa fie, de fapt, eclipsat de lumina din ratiune - si de cea din pace... Privesc cerul din tabloul meu, dar vad culoarea albastru inchis mult mai mult decat vad stelele din zilele noastre. Acel intuneric este obsedant. Studiul stelelor mi-a spus ca cerul intunecat (cele doua eclipse) cumva vor pune pe foc, in aprilie (Marte intra in Marea Cruce), dezvaluind lupte si batalii suplimentare, secrete si solutii, sfarsituri si noi inceputuri, si multe alte surprize.
Lumea se afla la o "rascruce" de drumuri, cu Nord si Sud (acel 1% si oricine altcineva), si Est si Vest (cu totii stim numele tarilor implicate) ciocnindu-se unii impotriva celorlalti. Ma uit la oamenii din jurul meu - in siguranta relativa a tarii in care locuiesc - si vad multa lupta si suferinta. Indiferent unde ne aflam in vietile noastre (geografic, financiar, emotional, etc.), Marea Cruce pare a-si lua tributul. Aceasta este o durere care loveste chiar in inima, o violenta care patrunde adanc in sufletul umanitatii noastre comune. Din fericire, nedreptatea din toate ne va trezi, in loc sa ne adoarma sub greutatea jocurilor de putere, violenta suplimentara, negare si apatie.
Eclipsarea Crucii
Imi amintesc ca astrologia arata "cicluri" si nu un viitor fix. Stelele nu dicteaza soarta. Ele arata modele si simboluri. Analiza mea personala este de a observa, de a accepta ("plange", in unele cazuri) ai apoi de a actiona in consecinta pentru propria mea putere personala si situatie. Eu stau cu fermitate pe propriul meu teren (etic) meditand asupra diferentei dintre diplomatie si compromis, soarta si liberul arbitru. Incerc sa gasesc o strategie castigatoare pe termen lung, nu doar pe termen scurt.
Simbolurile sunt precum monedele: ele au doua fete. De exemplu, Marte poate fi un mecanism de declansare, pentru descoperirea razboinicului din noi insine, care ne poate da putere si fermitate, protectie si incredere. Eclipsele pot aprinde lumina asupra unor probleme pe care le-am "pacalit", pentru a face fata, de prea mult timp. Ele ne pot dezvalui o lumina interioara de care am uitat; ele ne pot dezvalui secrete si ne aduc adevarurile in atentie. Pluto poate aduce finaluri, dar si oportunitati de a redescoperi puterea noastra interioara si o viziune noua si mai eficienta. O Mare Cruce poate aduce provocari, dar poate, de asemenea, aprinde lumina in propriul nostru sine inalt, in timp ce ne aminteste sa avem credinta in a ne baza pe ceva mult mai mare, atunci cand toate celelalte esueaza.
Cerul de deasupra si Oceanul dinauntru
Cerul de pe panza mea nu este terminat, dar oceanul pe care il pictez - oceanul meu interior - nu se va transforma - indiferent ce - intr-o simpla reflectare/oglinda a durerii pe care o experimentez si o observ in exterior. Putem alege sa ne pastram oceanele noastre interioare pline de infinite posibilitati, pline de de speranta si deschise catre iertare. In mijlocul a toate acestea, inca putem sa recunoastem ca si acest lucru va trece, de asemenea. Inca putem gasi maretul scop nedezvaluit. Inca putem gasi puterea de a indura orice schimbare nedorita, si inca putem avea incredere ca ceva mult mai bun se va naste din lupta. Putem alege in continuare sa vedem lumina alba stralucitoare a stelelor, care lumineaza albastru intunecat al intunericului noptii.
Note aditionale:
Cateva date pentru a doua parte a lunii:
- 14 aprilie - Mercur careu cu Jupiter, Mercur conjunctie cu Uranus, Pluto intra in mers direct
- 15 aprilie - Eclipsa de Luna - Luna Plina 25 de grade Balanta, Mercur careu cu Pluto
- 16 aprilie - Mercur opozitie cu Marte
- 20 aprilie - Jupiter careu cu Uranus si opozitie cu Pluto
- 21 aprilie - Uranus careu cu Pluto
- 22 aprilie - Marte careu cu Jupiter
- 23 aprilie - Marte opozitie cu Uranus si careu cu Pluto
- 29 aprilie - Eclipsa de Soare - Luna Noua la 8 grade Taur
Cinzia Meneghello
www.cinziameneghello.com

SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...