"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 29 aprilie 2014

Luna Noua si Eclipsa de Soare in Taur- 29 aprilie 2014. Usi vechi se inchid, usi noi se deschid!

Avem toate motivele sa binecuvantam aceasta Eclipsa de Soare in Taur, care are loc cand Luna se afla pe cer in acelasi punct cu Soarele, la ora 9:15 ora Romaniei, pe data de 29 aprilie.
Sa-i spunem bun venit si sa primim tot ce ne aduce, intrucat este un moment special care rasplateste (partial) eforturile noastre din ultima vreme. Cumva, se poate spune ca Eclipsa din 29 aprilie inchide incet dar sigur un capitol al agoniei si tumultului care s-au regasit in viata multora dintre noi.
Si se deschide o noua usa, un drum nou, cu o dinamica diferita a lucrurilor si evenimentelor.

Luna Noua se afla in casa a XI-a, alaturi de Mercur si Junona, se afla in apropierea Nodului Sud in Berbec, fiind sustinuta prin doua sextile de Neptun si Jupiter, iar prin trigon, de Pluto. Luna Noua este guvernata de Venus, care se afla in Pesti, in casa a X-a, iar ascendentul ei este in Rac.

Fiind o eclipsa formata prin implicarea Nodului sud lunar, e posibil ca acum sa fim nevoiti sa reglam niste conturi, sa inchidem niste capitole relationale, sa clarificam situatii din trecut care ies acum la iveala ca uleiul deasupra apei. Vom face asta prin cuvant, scris sau vorbit, Mercur fiind un protagonist important al acestui moment. Cu alte cuvinte, ni se cere sa facem apel la intelepciune, sa facem tot posibilul sa aducem cat mai multa claritate, sa ne folosim de informatiile si cunostintele pe care le detinem, sa apelam la abilitatea de a corela evenimentele.

In aparenta pierdem ceva, relatii si/sau bunuri materiale sau bani. De fapt, sunt niste costuri aferente clarificariii, purificarii, transformarii pe care aceasta eclipsa o aduce in viata noastra. Practic, e nevoie sa renuntam la ceva, sa inchidem o usa veche pentru a deschide una noua. Ne luam ramas bun de la unele relatii, proiecte, idealuri, chiar profesii. Iar daca sunt astfel de contexte in care punem un mare punct acum, inseamna ca ele nu ne mai folosesc si, de fapt, stim de mai mult timp asta, dar nu toti am fost dispusi sa recunoastem sau n-am facut-o total si asumat.

Pe de alta parte, odata cu inchiderea usilor vechi, se deschid altele noi, prin intermediul oportunitatilor car apar, a oamenilor pe care ii cunoastem si cu care impartasim idei similare dar si acelasi nivel de evolutie spirituala, a informatiilor pe care le aflam acum direct de la sursa, a intuitiei care ne ghideaza spre aceste usi. Cu precadere, este vorba despre proiecte, aliante pe baza unor idei si idealuri comune, asocieri in numele unei afaceri sau a unei cauze, o profesie noua, un drum care sa ne aduca mai multa bucurie si satisfactii atat de natura materiala dar mai ales spirituala.

Tentatia este sa privim lucrurile prin prisma a ceea ce avem de castigat si cu siguranta unii se vor lasa ghidati de acest gen de criterii in alegerile lor. Insa e important sa punem accent in special pe ceea ce simtim, pe alegeri care vin din inspiratie si bucurie, pe ceea ce ne place sincer sa fim si sa facem, pe motivatia de a fi contributie in lumea noastra prin impartasirea darurilor pe care le avem. Astfel, restul vine de la sine.

E important, de asemenea, sa fim cat mai prezenti, constienti, atenti la tot ce se intampla in interior si in jurul nostru, sa fim deschisi catre conversatii, intalniri, propuneri, negocieri, idei. Si, evident, sa fim pregatiti pentru schimbari si noi inceputuri.

Unii dintre noi vor simti ca drumul pietruit si plin de gropi, pe care au avut senzatia ca au mers pana acum, dintr-odata devine tot mai neted, ca si cand cineva il asfalteaza in fata lor. Dar, atentie, la un moment dat e posibil sa fie nevoie sa schimbam ruta, sa o luam pe alt drum odata ajunsi in intersectie, sa schimbam destinatia.

Recomand ca pe 29 aprilie, dar si cu o zi inainte si una dupa, sa va creati momente de liniste, de intimitate, de ascultare interioara. Creati-va timp si loc cu liniste, inchideti telefoane, televizor, calculator si orice alta sursa de bruiaj, si stati cu voi.  

Fiti pregatiti sa ascultati si sa recunoasteti ceea ce primiti.

Scrisul, notarea raspunsurilor, a ideilor, ajuta foarte mult.

Conexiunea cu natura, cu pamantul, de asemenea.
Asadar, este un moment pe care eu il vad ca fiind revelator, purificator si plin de oportunitati. Ca un inceput real de primavara!
Eclipsa iluminatoare tuturor!

Cu drag,
Nicoleta Svârlefus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...