"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 9 septembrie 2011

Creionul


Eu sunt un mic creion în mâinile unui Dumnezeu scriitor care scrie o scrisoare de dragoste lumii.
Maica Tereza (27 aug 1910 - 5 sep 1997)
Copilul iși privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:

- Scrii o poveste care ni s-a întamplat nouă? Sau poate e o poveste despre mine?


Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spuse nepotului:


- E adevărat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plăcea sa fii ca el, când vei fi mare.


 Copilul privi creionul intrigat, fiindcă nu văzuse nimic special la el.

- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viața mea!


- Totul depinde de felul cum privești lucrurile.
Există cinci calități la creion, pe care dacă reușim să le menținem, vom fi totdeauna un om care trăiește în bună pace cu lumea.
Prima calitate: poți sa faci lucruri mari, dar sa nu uiți niciodată că există o Mâna care ne conduce pașii. Pe această mână o numim Dumnezeu și El ne conduce totdeaunaconform dorinței Lui.


A doua calitate:
 din când în când trebuie să mă opresc din scris și să folosesc ascuțitoarea. Asta înseamnă un pic de suferință pentru creion, dar pană la urma va fi mai ascuțit. Deci, sa știi să suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.


A treia calitate:
 creionul ne da voie să folosim guma pentru a șterge ce era greșit Trebuie să întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rău, ceea ce este important este faptul că ne menținem pe drumul drept.


A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijește-te de ce se întâmplă înlăuntrul tău.

 
Și, în sfârșit, a cincea calitate a creionului: lasă totdeauna o urmă. Tot asa, sa știi că tot ce faci în viață va lăsa urme, astfel că trebuie să încerci să fii conștient de fiecare faptă a ta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...