"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 26 septembrie 2011

Detasare, recunostinta, acceptare


Un principiu Ho`oponopono spune ca poti sa te detasezi, sa vezi viata prin ochii unui prunc si astfel se  pot corecta o multitudine de greseli.
 
Una dintre cele mai bune metode este sa fii recunoscator pentru tot ceea ce se intampla, chiar si atunci cand iti este greu sa vezi situatia ca pe o binecuvantare. Cand vei fi recunoscator ti se vor deschide multe usi si se vor ivi multe oportunitati. Pur si simplu vor aparea de nicaieri.
 
Repeta asta in minte: multumesc, multumesc, multumesc. Aceasta este modul de a te detasa, o metoda de a nu te afunda in problema, a nu judeca si a nu da vina. Este un fel de a trai viata de zi cu zi si de a respira. Atat timp cat etichetezi lucrurile cu bine si rau, esti blocat.
 
Sunt programele vechi care se tot deruleaza.
De fiecare data cand aceste programe incep sa se deruleze spune “multumesc” tie insuti,adica sursei energetice creatoare,Dumnezeului aflat in interiorul tau.
 
 Spunand “multumesc” iti asumi responsabilitatea 100% si inseamna :”imi pare rau , te rog sa ma ierti pentru orice este in mine si a creat, a atras asta in viata mea…”
 
 Alt secret ca te poti detasa este sa nu ai asteptari. Vei fi ales sa afli ce are pregatit Dumnezeu pentru tine cand vei renunta la asteptari. De multe ori nu suntem conştienti de rezultatele deja planificate in mintea noastra.
 
 Sa stii ca esti puternic dincolo de cele mai nebunesti vise ale tale si capabil sa atragi tot ceea ce este potrivit pentru tine, chiar daca nu corespunde cu imaginea ta despre ce ar fi cel mai bine. Si cel mai important este sa realizezi ca fiecare “nu” este benefic  si chiar nu iti poti da seama de aceasta in acel moment. Inseamna ca ti se va intampla ceva mult mai bun, mai potrivit tie.
Fiecare “nu” reprezinta o ocazie pentru a-ti asuma responsabilitatea si a fi recunoscator.
 
Desi sunt mult mai multe, aceste doua principii sunt de baza in Ho’oponopono si te vor influenta pozitiv astfel incat sa se intample lucruri perfecte in viata ta.
 
    „Ho`oponopono este un proces de cainta,iertare si transformare, este o cerere adresata Dragostei de a goli fiinta de energiile toxice si de a o umple cu Sine.”
                                                                                              Dr.Ihaleakala 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...