"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 25 iunie 2014

LUNA NOUA IN RAC – 27 IUNIE 2014, ORA 11:09 ORA ROMANIEI –“NU PRIVI INAPOI ”


astro_2gw_454_luna_noua_in_rac_2014.55182.30800
“De la stele, Soare si Luna nu izvorasc numai raze de lumina inspre noi, ci si curenti spirituali de viata. Daca privim in felul acesta inspre Soare, Luna si stele, putem intelege ce fel de puteri actioneaza acolo si invatam sa descoperim elementul spiritual din Univers.” Rudolf Steiner
Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul  ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.
Aceasta Luna Noua in Rac are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 5:37 Rac si energizeaza casa X in harta acestui moment astral. Intalnirea Soarelui cu Luna in Rac poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii( ingerii solari si ingerii lunari)  pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia.
Ascendentul momentului de Luna Noua este in Fecioara gradul 9:56, vorbim de un ascendent de pamant, mutabil ce induce destula critica, teama. Spiritul de observatie, atentia la orice detaliu poate aduce cu destula usurinta antipatia in familie, certuri cu rudele, vecinii. Guvernatorul ascendentului este Mercur  retrograd in Gemeni in casa X iar aceasta energie continua sa aduca in lumina faptele trecute ce pot afecta cariera, statutul social, relatia cu fratii, cu rudele. Mercur retrograd in casa X  aduce detronarea unui rege, inversari in functii publice sau recunoasterea mult asteptata a unei pozitii publice importante. Cu Mercur retrograd in gemeni in casa X, se poate spune ca aceasta energie organizeaza in fiecare zi conferinte de presa anuntantand public ceea ce el a mai gasit in analizarea trecutului.
Mercur retrograd in Gemeni in aspect de trigon cu Nodul Nord in Balanta  in casa II arata ca “ rediscutarea trecutului “ aduce oportunitati pentru viitor. Cum Mercur retrograd se apropie de final, trecutul a fost discutat, re-discutat iar in aspect benefic cu Nodul Nord in Balanta, putem atrage oameni, resurse care sa ne ajute sa ne indeplinim destinul. Este un aspect in care soarta vorbeste in numele legii divine iar cu Nodul Nord in casa II si Nodul Sud in casa VIII, importante sunt propriile valori si ceea ce putem castiga  prin ele, tot ce nu este obtinut legal, corect, cinstit este afisat, pedepsit, nu poate fi pastrat.
Tot casa X este energizata si de Luna Noua in Rac ce arata ca noile inceputuri tin de cariera, statut social, o noua directie in viata. Racul –semnul Lunii, este o energie ce induce compasiune, sentimente materne pentru altii, interes fata  de familie, casa, calatorii. Luna in Rac este in domiciliu acentuand astfel trasaturile pozitive lunare, genereaza atentie catre conditiile materiale si spirituale, compasiune, sentimente materne, rabdare, tandrete. Soarele este sursa vitalitati noastre de baza si puterea care ne permite sa ne revitalizam pentru a ne adapta la stresurile si cerintele vietii cotidiene , este “ combustibilul” care ne ajuta sa ne simtim vii. In semnul Racului, energia solara este nuantata de paradoxul aparent dintre cardinalitatea –modul de exprimare a energiei si energia specifica a racului –apa, vorbim de o energie dinamica ce pune in functie visele, imaginatia , sensibilitatea, instinctul matern , apartenenta la o familie, un clan. Aceasta energie solara hraneste spiritul intors spre interior, ne intoarce spre trecut , ne face adeseori tematori, ne da capacitate de a reactiona cu forta la stimulii exteriori mai ales daca acestia sunt perceputi ca amenintatori.
Cum  casa X este casa naturala a lui Saturn, o Luna Noua in Rac in aceasta casa  aduce destule piedici, contradictii, lupte, pesimism, emotii si sentimente inghetate.
Casa X vorbeste despre cariera, statut social, bogatie, autoritati, sefi, presedinte, parintele cu cea mai mare influenta in familie. Aici, slujba sau orice activitate profesionala ofera putere sociala iar ideplinirea unei functii sociale isi arata puterea in mare masura sub forma de bani. Cum Mercur este retrograd in aceasta casa publica, statutul si functia inalta sunt confruntate cu experiente cruciale,  banii si puterea isi canta propriul blestem. Mercur retrograd ca si mesager al lui Dumnezeu ne spune ca nu exista nici o scuza pentru incompetenta in indeplinirea unei functii publice, pentru folosirea gresita a puterii detinute si condamna santajul tuturor celor care in trecut au profitat de pozitia lor pentru a obtine bani  prin fel de fel de taxe de protectie.
Cum aceasta Luna Noua este si ea tot in casa X , putem vorbi de un nou inceput in modul de a privi puterea, functia detinuta, banii ca si putere.
orpheus-eurydice
Povestea mitologica a lui Orfeu este inviata de acest moment astral si asta datorita aspectului de opozitie dintre Luna Noua in Rac gradul 5:37 si asteroidul 3361 Orfeu in Capricorn gradul 4:49.
Daca ne intoarcem la mitologie, gasim in Orfeu( fiul lui Appolo ) pe  cel mai mare muzician al vremurilor sale capabil sa farmece chiar si copacii si stancile cu cantecele lui. El a cunoscut si practicat astrologia, artele, este cunoscut ca unul dintre pionerii civilizatiei pe pamant in ceea ce priveste medicina, scrisul ,agricultura. El ramane renumit in mitologie prin povestea de iubire cu Eurydice care ii devine si sotie. In timpul nuntii lor, li s-a prezis ca perfectiunea relatiei lor nu este de durata. Intr-o zi, Eurydice fugind de  Aristaeus, un alt fiu al lui Appolo, a calcat peste un sarpe si a murit de muscatura lui otravitoare. Durerea lui Orfeu a fost fara margini, ii era imposibil sa traiasca fara ea, si a coborat in Infern pentru a cere eliberarea lui Eurydice. O astfel de cerere a fost fara precedent, sunetul muzicii lui a fermecat pana si inima lui Hades-Pluto, zeul lumii interlope, care in cele din urma a fost de acord  sa o elibereze pe Eurydice cu o singura conditie, Orfeu nu trebuia sa priveasca in urma  pana ce nu ajungeau pe pamant. Orfeu a acceptat conditia, dar cand sa ajunga aproape de lumina, el s-a intors sa se asigure ca Eurydice este in spatele lui, in acel moment, el o pierde pentru a doua oara si definitiv pe sotia lui.
Acuma, Orfeu este retrograd in preajma lui Pluto in Capricorn si accepta conditiile lui, sa nu priveasca inapoi pentru a o re-primi pe Eurydice. Orfeu in opozitie cu Luna Noua in Rac arata clar ca noile inceputruri  sau reinvierea unui domeniu din viata noastra care stagneaza depind de increderea pe care o avem in promisiunile acestui moment astral, daca ne uitam inapoi, totul va fi piedut. Neincredrea, frica, teama,indoiala sunt imense, parca nu mai credem in nimic( Orfeu s-a indoit de cuvantul lui Hades-Pluto) dar acest moment ne cere sa invatam ca trecutul devine benefic pentru noi doar daca nu ramanem blocati cu privira, cu mintea, cu sufletul pe el. Increderea este calea catre o noua abordare a unui proces ce tine de cariera, statut, resurse, familie, putere emotionala, neincrederea si privitul inapoi ne sensibilizeaza si ne pun fel de fel de piedici in evolutia noastra. Trecutul si faptele din trecut sunt legate de familie, afaceri imobiliare  si sunt piedici serioase ale acestui moment astral ( Orfeu in casa IV) iar Pluto retrograd in casa V readuce in discutie tema iubirii, copiilor, creativitate personala. Luna Noua in Rac ( noi inceputuri care ne hranesc sufletul) in opozitie cu Orfeu poate arata o pierdere brusca a unei iubiri,  a unei relatii, a unei functii importante, a unei rude, toate acestea transforma viata intr-un mod dramatic. Tot Luna Noua in opozitie cu Orfeu aduce in lumina, atentie si anumite talente deosebite folosite pentru obtinerea unor castiguri dar care pot fi pierdute printr-o miscare gresita sau prin neascultarea unei cereri care vine din partea celui de care depinde dorinta noastra. Acuma, iubirea, familia, cariera, statutul social, relatia cu membrii familiei obliga, aduc indoieli , disparitii, disperare, transformare .
Trebuie sa avem incredere in energiile spirituale ale acestui moment astral , asa, viata noastra va primi ceea ce merita.
Neptun in Pesti din casa VI( munca, sanatate, colegi, rutina) si in fuziune cu casa VII( partener, asociat) sprijina aceasta Luna Noua in Rac .
neptun
Neptun este zeul apelor si este conducatorul ezoteric al semnului Rac. Daca Racul  vorbeste despre sentimentele intre oameni, Neptun este strans legat de Hristos, de  iubirea fara conditii si limite. Aspectele astrologice care implica pe Neptun arata cum raspundem la sentimentele celorlati, cum ne folosim  imaginatia, intuitia, credinta in forta divina dar aduce de multe ori si dulcea iluzie, fantezia dincolo de orice limita. Neptun dizolva, dilueaza, creeaza haos in scopul descoperirii unei noi constiinte spirituale pentru omenire. Neptun este regizorul care ne convinge ca iluzia este perfecta,  reala, face din noi actorii perfecti ai propriilor iluzii. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare. Cum un aspect de trigon este un aspect ce face ca cele doua energii sa lucreze la unison in favoarea noastra, este o cale usoara de a obtine beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuitie, partener de viata, loc de munca.
Mai mult decat atat, din moment ce Luna si Neptun sunt “mama personala” si “mama universala”, se poate spune ca acest moment astral spune  pentru noi ” Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant” .
Prin acceptare, credinta, respect, vedem lumina de la capatul tunelului, obtinem ceea ce dorim, prin neincredere, frica, se destrama totul deoarece ne uitam inapoi.
Nu trebuie sa ne uitam inapoi, ci trebuie sa continuam sa mergem spre lumina, acolo este promisiunea, oportunitatea, binele. Momentul astral ne confirma inca o data acest lucru prin faptul ca Nodul Nord in Balanta -calea de evolutie, viitorul, este in conjunctie cu asteroidul 75 Eurydice.
Increderea da forta vietii …..
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...