"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 7 iunie 2014

Puterea inimii-Spirit Science 15

Ce legătura are inima cu ceva? Păi, legătura asta e cam totul. Când te-ai încarnat, la nivel microscopic, corpul tău fizic s-a format dintr-o celulă, sau aşa cum îi spunem în geometrie, dintr-o sferă. Apoi ai început să te multiplici în interior pentru a înţelege cum funcţionează propria ta geometrie sferică. După ce forma ta sferică s-a înţeles pe sine în interior, începe să se extindă în exterior. Foarte repede devii un organism cu 4  celule, în formă de tetraedru.

...............

În general, stresul emoţional ca furia, frustrarea şi anxietatea face ca tiparul ritmului cardiac să devină foarte haotic. Forma undei arată ca o serie de vârfuri inegale, zimţate. Din punct de vedere fiziologic, asta indică că inima nu este în armonie cu ea însăşi – poate fi asemănat cu condusul unui maşini cu un picior pe acceleraţie şi celălalt pe frână, în acelaşi timp, încercând în acelaşi timp să trecem de la viteza întâi în a patra şi apoi invers. Asta creează o călătorie incredibil de sacadată, consumă mai multă benzină şi nici nu e bună pentru maşină. De asemenea, când inima funcţionează stresat sau anxios, face ca trupul să funcţioneze ineficient, să ne golească de energie şi să producă mai multă uzură a întregului sistem. Acest lucru este adevărat mai ales dacă stresul şi emoţiile negative sunt prelungite sau sunt experimentate des.
Dar cum e cu emoţiile pozitive? Păi, e un contrast masiv vizibil. Emoţiile pozitive trimit un semnal total diferit prin corp – atunci când trăim emoţii înălţătoare ca iubire, apreciere, bucurie şi grijă, tiparul ritmic al inimii noastre devine o undă foarte ordonată, lină şi armonioasă. Începe să se apropie de undele din spectrul de culori sau poate fi comparată cu muzica. Acesta este un aspect din ceea ce înseamnă să fii mai armonios în natură, şi din moment ce natura curge prin geometria sacră, devenim şi mai conştient aliniaţi cu noi înşine şi cu universul din jurul nostru. Nu e de mirare că emoţiile pozitive ne fac să ne simţim atât de bine. De fapt, ele ajută sistemele noastre corporale să devină mai armonioase, mai sincronizate şi să lucreze mai bine. Institutul HarthMath a demonstrat că generarea susţinută de emoţii pozitive facilitează trecerea într-o stare specifică, măsurabilă din punct de vedere ştiinţific şi care se numeşte coerenţă psihofiziologică.

Haideţi să analizăm asta: psiho vine de la psihologic care înseamnă mental şi emoţional iar fiziologic înseamnă corp. Coerenţa este conexiune logică sau sistematică sau armonie. Împreună, înseamnă armonia funcţiilor corpului, a minţii şi emoţiilor. Dacă sunteţi familiarizat cu cele 4 elemente, ştiţi că pământul este fizic, aşadar corp. Aerul este mental, deci minte. Apa reprezintă emoţiile iar focul este spiritul. Hearthmat a demonstrat ştiinţific că emoţiile pozitive şi sănătoase fac ca cele trei elemente să funcţioneze coerent, şi deşi ei nu analizează şi aspectul spiritual, nu mă îndoiesc că şi elementul foc se armonizează.

....................

Procesul relaxării este o stare în care nivelul energiei este scăzut, individul se odihneşte atât mental cât şi fizic, de obicei decuplându-se de orice proces emoţional sau cognitiv. Spre deosebire de această stare, coerenţa este o stare de calm, echilibru şi totuşi energizată şi sensibilă, foarte potrivită pentru funcţionarea şi interacţiunea cotidiană, inclusiv prestarea de sarcini care necesită acuitate mentală, concentrare, rezolvare de probleme şi luare de decizii dar şi activitate fizică şi coordonare. Aşadar, coerenţa este starea naturală în care îţi doreşti să fii tot timpul, dacă nu cumva te relaxezi, dar şi asta e tot bine!

Deci, cum intri în starea de coerenţă? Respirând.
            Respiraţia ta este intim legată de ritmul tău cardiac şi dacă te afli vreodată într-o stare mentală haotică, retrage-te pentru câteva secunde, concentrează-te pe respiraţie şi respiră profund.

................

Vechii egipteni credeau că toată gândirea şi viaţa provine din inimă şi din acest motiv ei aruncau creierul faraonului, după moartea acestuia iar inima o păstrau în interiorul corpului.

................

Acum ştiinţa a înţeles că inima nu doar răspunde la emoţii ci şi transmite semnale care afectează calitatea trăirii emoţionale moment cu moment, dar şi joacă un rol cheie în accesarea intuiţiei noastre.

.................

Ghidează-te după inimă, nu după creier. Atunci când permiţi emoţiilor negative să te cuprindă, de deconectezi de abilitatea ta de a gândi clar, de a-ţi reaminti, de a învăţa lecţiile, de a raţiona şi de a lua decizii eficace. Acest lucru explică de ce acţionăm deseori când suntem stresaţi impulsiv şi neînţelept. Semnalele inimii au un efect profund asupra creierului în desfăşurarea emoţiilor pozitive şi negative.
            Trăieşte în inimă deoarece inima este centrul conştiinţei unităţii, în timp ce creierul este centrul conştiinţei dualităţii. De la căderea noastră în conştiinţă, am căzut din conştiinţa inimii în cea a creierelor şi toate deciziile s-au luat de aici. Făcând acest lucru, ne-am polarizat şi ne-am pierdut conexiunea cu conştiinţa universală numită unitate. Această schimbare în conştiinţă pe care o experimentăm acum, este plecarea/mişcarea din creier înapoi în inimile noastre, unde odată am cunoscut şi înţeles iubirea necondiţionată şi universală pentru tot şi toate, indiferent de cine erau sau ce pagube au provocat altora sau lor înşile.
                Din acest motiv, inima este atât de importantă acum. Trăieşte în inimă – este poarta ta către divin!

Extrase de aici: sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...