"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 12 februarie 2015

Din 11 februarie 2015, Mercur revine in mers direct in Varsator. "O lumina pentru toti"









Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 1:18 Varsator, dar pana pe 3 martie, cand ajunge pe gradul 17:05 Varsator, inca mai suntem sub influenta puternica a socurilor lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 1-17 Varsator pentru a treia oara.
Este o perioada in care deciziile legate de unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur pot deveni mai clare, putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim, trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu ceea ce am vazut la “microscopul lui mercur”. Cum tranzitul lui Mercur retrograd este ca un plug tras de trei ori prin aceeasi brazda, socul, imprevizibilul, sunt atuurile acestei energii. Mercur retrograd in Varsator a facut ravagii in grupuri, aliante politice, politicieni, prietenii, sperantele celor multi. Acum, fiecare dintre noi a putut vedea adevarata fata a unui prieten, a unei persoane, a unei situatii inedite, a unui demers politic, a unei aliante, a unui politician.

Putem profita in urmatorea perioada de analizele facute, de detaliile gasite in domenii importante din viata noastra (asta in functie de casa astrologica pe care Mercur a strabatut-o), suntem ajutati sa punem ordine in faptele noastre, in munca noastra de zi cu zi, iubirile analizate la microscop au fost deja etichetate in ”utile sau bune de aruncat“, de fapt, putem vorbi de “o digerare a trecutului, a faptelor din trecut“ ramanand cu adevaruri crude dar care in timp se vor dovedi benefice pentru noi. Sa nu uitam ca Mercur retrograd se poate dovedi a fi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-i ascultam mesajele si sa-i urmam sfaturile.

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Varsator energizeaza casa VI , o casa care vorbeste de multe ori despre crize ce necesita reorientare si ajustare, iar cu Mercur aici, mintea noastra poate fi preocupata de cum putem iesi din aceste crize existentiale. De cele mai multe ori, Mercur in casa VI ne pune sa experimentam validitatea propriilor abordari de viata in care comunicarea, cuvantul joaca un rol extrem de important. Doar ceea ce supravietuieste crizei poate merge mai departe, isi poate continua calatoria, discursul, revolutia, evolutia. Nesiguranta, pierderea unor optiuni, victimizarea, neatentia la detalii dau un ton sumbru viitorului iar fara o strategie clara, fara rabdare, rezistenta si credinta putem continua sa suferim. Aici, experienta este o carte care parcursa inca o data ne invata sa nu mai gresim in viitor.

Cum Mercur este in Varsator, tot ce tine de comunicare, informatii, nu are bariere, de aceea va recomand prudenta, cumpatare. In aceasta perioada pot aparea rupturi intelectuale datorita afirmarii ideilor cu o virulenta destul de mare si neacceptarea opiniilor altora, poate fi un timp care socheaza totul in jur prin impunerea cu forta a unor idei absurde, mesajele pot fi destul de incurcate. In domeniul relatiilor, aliantelor pot aparea extravagante de comportament, certuri urmate de resentimente, situatii incurcate care franeaza mersul normal al lucrurilor.

Asteroidul 221 Eos in Varsator este un ton important acuma, odata cu terminarea miscarii aparent retrograde a lui Mercur. In mitologie, Eos a fost zeita zorilor de zi. Ea este fiica lui Hyperion, un aducator de lumina, cea de mai sus, care calatoreste deasupra Pamantului. Fratele ei a fost zeul Soare- Helios si sora ei a fost Selene, zeita Lunii. O intreaga echipa de cai trage carul ei peste cer. Eos a avut un apetit sexual puternic, aproape la fel de puternic ca cel al zeitei dragostei Afrodita. In legenda, Afrodita si-a gasit iubitul ei, pe Ares, in pat cu Eos si a blestemat-o sa aiba un gust insatiabil pentru tinerii muritori. Astfel, ea devine renumita pentru iubirile ei. Zeita zori de zi a fost descrisa aproape întotdeauna cu degetele trandafirii , ea deschide portile cerului pentru ca soarele sa rasara. In astrologie, Eos este lumina care invinge intunericul, este o energie a sperantei, reinnoire, pasiune, iubire devotata, noi atitudini si oportunitati. Eos anunta ivirea Soarelui, deci adevarul, iluminarea. Pe de alta parte, degetele trandafirii pot fi atat un simbol al sanatatii cat si un simbol al degetelor arse, ea a incercat sa atinga soarele si s-a ars. Acum, Eos de mana cu Mercur va intreaba “ce v-a ars” atat de socant incat trebuie sa fiti atenti in viitor?
Adriana Tudosa
www.adriana-astro.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...