"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 7 august 2014

Jennifer Hoffman Energiile lunii august

Energiile lunii august (ii multumim Alexandrei)
Jennifer Hoffman
August aduce o binevenita relaxare, dupa intensitatea lunii iulie – luna care a fost intotdeauna o luna grea pentru mine. Fie ca e vorba despre energia Racului ca semn de apa, care imi inabusa energia de foc a Berbecului, fie ca este arsita verii, care nu imi place prea mult, nu ma simt niciodata prea bine in luna iulie. Sunt o persoana de actiune si am nevoie sa ma misc, sa creez, sa fac ceva si sa ma simt utila – si luna iulie nu ma ajuta prea mult in acest sens. Ei bine, vom avea parte de ceva actiune in august, alaturi de forţe care se vor asigura ca actionam cumpatat, pastrand in minte ideea ca tot ceea ce facem trebuie sa ne serveasca in cel mai bun mod posibil. Actiunea fara plan sau rezultat posibil este o reteta pentru asteptari neimplinite. Si, pentru a va asigura ca folositi energiile lunii august, in cel mai bun mod posibil, treceti in revista trecutul, doar pentru lectiile pe care le contine si stabiliti-va cursul pentru un nou viitor – cu alte cuvinte, pentru potentialul nerealizat sau neactivat inca.  
Daca ati sperat ca, la un moment dat in acest an, sa vedeti lumina verde, pentru a va avanta inainte, s-ar putea ca luna august sa va dezamageasca putin. Spun „putin”, deoarece s-ar putea sa va simtiti mai motivati in aceasta luna, odata ce terminam de procesat bumbaceala primita pe la sfarsitul lunii iulie si care ar trebui sa se rezolve definitiv, odata cu luna plina din 10 august. Avem mult sprijin pentru creatie in aceasta luna, cu anumite constrangeri datorate pozitiei lui Marte si a lui Saturn in Scorpion, care apasa pe frana, dar si cu energia lui Neptun care se asigura ca ne folosim in acest proces, darurile spirituale, ghidarea si intuitia.
Da, trebuie sa luam in considerare si franele, deoarece Marte si Saturn, laolalta, reprezinta proverbiala intalnire dintre  „forta irezistibila si obiectul de nemiscat”. In cel mai bun caz, putem folosi aceasta energie pentru a cumpani foarte bine fiecare pas si pentru a actiona intentionat, cu indrumare si incredere. In cel mai rau caz, aceasta energie se aseamana cu incercarea de a conduce cu un picior pe acceleratie si celalalt pe frana, fara a ajunge nicaieri, dar cu mult zgomot, miros de cauciucuri arse si foarte, foarte mult fum. Asocierea celor doua planete minimizeaza extraordinara energie creativa pe care o avem in august, ca urmare a asocierii Soarelui cu Mercur, Venus si Jupiter, in curajosul si excesivul semn al Leului – ceea ce nu este neaparat un lucru rau.
Gasesc interesanta cuadratura Scorpion/Leu, care e atat de puternica in aceasta luna, deoarece Scorpionul este semnul lumii noastre interioare, a locurilor profunde si intunecate si Leul este semnul Soarelui, indraznet, creativ, deschis si sincer, dornic sa isi asume riscuri. Insa, alaturi de Scorpion, ni se cere sa actionam cu adevarat in propriul interes, sa riscam in interiorul propriilor limite, sa ne uitam inainte sa sarim, sa actionam pornind de la ghidarea interioara si sa fim clari in rezultatul pe care il urmarim, in loc sa speram sa avem cel mai bun rezultat, inchizand ochii la ceea ce stim ca nu are cum sa functioneze.
Am lucrat recent cu o clienta care, in ultimii doi, incearca ani sa faca o schimbare profunda de viata, fiind inca blocata „la inceput”. Ea stie ce vrea sa faca, dar se teme – si asta nu e ceva rau. Problema este ca incearca sa pretinda ca nu ii e frica, nu isi onoreaza temerile si nu le ia in considerare, atunci cand actioneaza si, de fiecare data cand face un pas inainte, fricile ii ies la iveala. Ele ar disparea, daca le-ar baga in seama, ea insa le considera ca pe un semn al esecului –  prin urmare considera ca trebuie sa fie mai puternica decat ele, ca nu ar trebui sa o deranjeze, ca, fiind mai puternica decat ele, le poate indeparta cu puterea vointei sale. Si totusi, fricile raman. Pana cand nu va dori sa isi onoreze temerile si sa le satisfaca cerintele, ea va continua sa fie blocata la inceput, fara putinta de a inainta.
Fricile ne arata unde avem nevoie de securitate, validare si confort. Si daca aceste calitati lipsesc, in oricare domeniu al vietii noastre, aceasta lipsa va aparea cu ocazia fiecarei schimbari pe care incercam sa o facem. Sa te temi nu e un semn de slabiciune si nu e prea intelept sa pretinzi ca temerile tale nu exista. Din acest motiv, Marte si Saturn din Scorpion ne pun la incercare avantul creator si actiunile indraznete, pentru a putea sa ne confruntam fricile, pentru a le cunoaste, a le gasi sursa si a putea sa ne facem planurile in jurul lor. Va temeti de intuneric? Aduceti o lanterna si baterii de rezerva. Credeti ca nu aveti destula mancare? Luati ceva la pachet. Credeti ca cineva nu va va plăcea? Purtati costumul preferat si stai drepti si mandri, amintindu-va ca nu puteti fi pe placul tuturor – dar daca sunteti fericiti, ati castigat si batalia si razboiul. Invatati sa va organizati propriile sarbatori la care sa invitati oamenii care va iubesc si rezoneaza cu voi, cu adevarat.  
August este o luna in care sa actionati atunci cand simtiti voi ca este bine sa o faceti si, cel mai important lucru este ca va foloseste voua si rezultatului pe care vi-l doriti. Avem nevoie sa nu mai cautam aprobare si validare de la oamenii care nu ne impartasesc viziunea. Oamenii ne judeca, de obicei, telurile, in functie de capacitatea lor de a se vedea pe ei insisi, facand acele lucruri. Daca nu pot face conexiunea, vor crede ca nici voi nu o puteti face – indiferent de cat de buna si de potrivita ar fi actiunea respectiva, pentru voi. Nu cereti sfatul cuiva caruia nu ii place sa mearga cu cortul, in legatura cu echipamentul pe care ar trebui sa il cumparati. Nu e o comparatie prosteasca, noi facem astfel de lucruri tot timpul. Tineti cont de propriul sfat si impartasiti ce aveti de impartasit, doar atunci cand simtiti ca e bine sa o faceti si cand aveti audienta potrivita.
Dar, mai presus decat orice, asigurati-va ca fiecare pas va serveste voua – intentiei voastre, rezultatului vostru, bucuriei si pacii voastre si ca va da validarea de sine, care sa va asigure ca va aflati pe calea cea buna, deoarece va simtiti bine, facand ceea ce faceti. Folositi, in aceasta luna, energia creativa a Leului pentru a va explora potentialul si energia limitativa a asocierii Marte/Scorpion, pentru a va verifica de doua ori planurile, astfel incat sa va asigurati ca veti face miscarile care sa creeze ceea ce va doriti. Daca nu credeti ca e momentul sa actionati, atunci nu o faceti. Veti avea alte ocazii, in luna care vine. Si folositi cuvintele cheie ale acestei luni: relaxare, improspatare, reinnoire si revizuire (si nici macar nu e o luna cu Marte retrograd – asta se va intampla luna viitoare) pentru a va lua in considerare optiunile si pentru a lasa putin loc pentru miracolele si binecuvantarile venite din partea unui Univers binevoitor, care va asteapta sa va faceti publice, visurile. Viitorul reprezinta tot ceea ce nu ati facut pana acum – este un alt termen pentru potentialul nerealizat. Transformati-va potentialul in realitate, printr-o actiune ghidata, plina de suflet si bine cumpanita, care sa va fie de folos.
Sa aveti o luna minunata!

Copyright (c) 2014 by Jennifer Hoffman\
Editura For You

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...