"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 6 octombrie 2017

Equilibrium


Ciclul Jupiter – Uranus este despre progres și inovație. Este n o u l la puterea “n”. Este despre viitor. Un altfel de viitor. Durează paisprezece ani. Când cele două planete masculine se întâlnesc pe cercul zodiacal, Jupiter, cald și umed, iar Uranus, cald și uscat, se produce o mare descărcare de energie. Focul cerului, penetrând linia viitorului, încinge atmosfera. Se produce o efervescență greu de imaginat, care poate genera idei geniale, remarcabile și care imprimă timpului liniar: expansiune, entuziasm, impredictibilitate, sclipire și dezvoltare rapidă, ne-pre-văzută, ne-așteptată.
Conjuncția Jupiter – Uranus este dinamică și neobișnuită. Scânteia intuiției este îmbrățișată de credința omului care o transformă favorizând-o, făcându-i loc în viața sa. Spiritul non-conformist și rebel este expandat, astfel că ne-am putea trezi entuziasmați peste măsură de noile modele avangardiste accesate, decupate parcă dintr-o altă dimensiune, gata să punem la coșul de gunoi, într-o clipită, tot ce ni se pare vechi, depășit, ne-conform cu vremurile.
Dacă ești născut în anii: 1927, 1941, 1955, 1969, 1983, 1997, acest amalgam de energii se află în harta ta natală și, cu siguranță, ai simțit nevoia de independență și de libertate în a explora idei sau locuri noi, în domeniul de activitate (casa astrologică) activat de conjuncție.
Semnul zodiacal în care se întâlnesc cele două planete ne oferă indicii despre natura proiectelor lor originale. Energia semnului este cea care ne trezește, la un moment dat, impulsul de a schimba ceva în viața noastră, ajutându-ne să trecem dincolo de zidurile de care singuri, mânați de frici și temeri, ne-am înconjurat.
Fuziunea celor două inteligențe planetare activează pe perioade lungi de timp (sute de ani), pe rând, semnele zodiacale feminine apoi pe cele masculine. Omenirea este invitată de spiritul entuziast și excentric al acestei conjuncții să descifreze în profunzimea lor și să manifeste, rând pe rând, cele două Principii: Feminin (receptivitatea, intuiția, sensibilitatea și emotivitatea) și Masculin (activitatea, energia, inițiativa, rațiunea).
Intercalate între aceste perioade, sunt intervale de tranziție în care conjuncția activează toate cele patru elemente. E ca și cum, pentru echilibrare, omenirea este stimulată să acorde importanța cuvenită ambelor Principii și să acceseze noul, dezvoltând în egală măsură, atât calitățile yang (masculine), cât și cele yin (feminine).
Acum ne aflăm la sfârșitul unui astfel de interval de tranziție. Începând din 1858 și până în prezent conjuncțiile Jupiter – Uranus s-au succedat atât în semne de apă și pământ (feminine) cât și în semne de aer și foc (masculine). Intervalul de tranziție se va încheia spre sfârșitul acestui secol, fiind urmat de o perioadă în care Uranus, rebel dar genial, și Jupiter, expansiv dar înțelept, se vor întâlni, pentru sute de ani, doar în semne feminine.
De ce vorbim acum despre acest ciclu planetar? Pentru că ne aflăm exact la jumătatea lui. Pe 28 septembrie a avut loc opoziția anului: Jupiter, în Balanță, Uranus, în Berbec. Opoziția este aspectul care măsoară jumătatea unui ciclu și are legătură cu exteriorul. Este momentul în care acel mic germene, trezit în noi în momentul conjunctiei a două astre, apoi udat și îngrijit, se manifestă, este scos la vedere. Opoziția este un aspect astral relațional. Vorbim despre acest ciclu planetar pentru că, acum, universul ne scoate la tablă și ne invită să vorbim despre punctul nostru de echilibru. Ne invită să-l manifestăm. Tu știi unde este punctul tău de echilibru? Ești pregătit(ă) să ieși la tablă?
Cheia de rezolvare a acestui mister se găsește în acel grăunte de intuiție, la care am aspirat și pe care l-am primit în 2010, când a avut loc ultima conjuncție Jupiter – Uranus.
Prin urmare, ne întoarcem în timp 7 ani și descoperim că, de fapt, ultima întâlnire dintre cei doi a fost o triplă întâlnire, în perioada 2010 – 2011 având loc trei conjunctii: prima, în iunie, activând primul grad din semnul zodiacal al Berbecului și următoarele, 19 septembrie și 4 ianuarie 2011, activând gradele 29, respectiv 28 din Pești. Cele trei conjuncții vorbesc despre deplasarea centrului de greutate al dezvoltării noastre de la exterior, emisivitate și rațional către interior, intuiție, profunzime și receptivitate și ne pregătesc cumva pentru această trecere.
Mesajul acelui moment astral din trecut este că punctul de echilibru al fiecăruia dintre noi se găsește în interior. Pentru a-l găsi avem nevoie să descheiem haina aparențelor și să privim în adâncuri: să vedem, să înțelegem, să iertăm, să vindecăm. Și pentru asta avem nevoie de curaj. Avem nevoie de energia „luptătorului”, a Berbecului. Regăsirea echilibrului interior ar putea să aibă o însemnătate deosebită pentru tine dacă întâlnirea celor două astre (27° Pesti – 3° Berbec) ar fi activat în harta ta natală o planetă (mai ales personală: Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) sau un punct important (o cuspidă majoră, un punct median…).
În acest caz, elementul în discuție, sau mai bine spus semnificația lui (comportament, sfera relațional-afectivă, gândire, acțiune, domeniu de activitate…) ar capitaliza energia rezultată din interacțiunea celor doi “actori” în perioada 2010 – 2024.
Găsindu-ne pacea lăuntrică, armonia și echilibrul ființei noastre, vom putea înțelege că ochii partenerului nu-s decât globul de cristal în care ne oglindim. Vom putea alege cu cine ne însoțim, fără să riscăm ca într-o bună zi să ne trezim copleșiți de alegerile noastre. Doar așa, în echilibru, vom putea fructifica la adevărata lui valoare, tranzitul lui Jupiter prin semnul instinctual al Scorpionului (10 octombrie 2017 – 8 noiembrie 2018) și vom duce la bun sfârșit acest ciclu Jupiter – Uranus, până în 2024, când un altul va începe, activând energia feminină, de pământ, a Taurului.

Conjuncția Jupiter – Uranus în semne zodiacale

  • 500 Î. Hr – 76 Î. Hr (424 ani) conjuncția a avut loc doar în semne zodiacale feminine (de apă sau pământ).
  • 75 Î. Hr – 146 d. Hr (221 ani) o conjuncție în semn de foc a avut loc în anul 75 Î. Hr, vestind începutul unei perioade de tranziție în care conjuncțiile s-au succedat activând toate cele patru elemente. Perioada se încheie cu ultima conjuncție într-un semn de pământ, în anul 146 d. Hr.
  • 160 – 588 d. Hr (428 ani) conjuncția a avut loc doar în semne zodiacale masculine (de foc sau aer).
  • 601 – 809 d. Hr (208 ani) o conjuncție în semn de pământ a avut loc în anul 601 d. Hr, vestind începutul unei perioade de tranziție în care conjuncțiile s-au succedat activând toate cele patru elemente. Perioada se încheie cu ultima conjuncție într-un semn de foc, în anul 809 d. Hr.
  • 823 – 1181 d. Hr (358 ani) conjuncția a avut loc doar în semne zodiacale feminine (de apă sau pământ).
  • 1195 – 1486 d. Hr (291 ani) o conjuncție în semn de aer a avut loc în anul 1195 d. Hr, vestind începutul unei perioade de tranziție în care conjuncțiile s-au succedat activând toate cele patru elemente. Perioada se încheie cu ultima conjuncție într-un semn de pământ, în anul 1486 d. Hr.
  • 1500 – 1845 d. Hr (345 ani) conjuncția a avut loc doar în semne zodiacale masculine (de foc sau aer). O conjuncție în semn de pământ a avut loc în anul 1858 d. Hr, vestind începutul unei perioade de tranzitie în care conjuncțiile s-au succedat activând toate cele patru elemente. Această perioadă este încă în desfășurare.
Bibliografie
„Jupiter meets Uranus” – Anne Whitaker
Carmen Codirlă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...