"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 30 octombrie 2017

Stiai ca.... despre OSHO?

Stiai ca .... despre OSHO?

in 11 decembrie 19531 OSHO s-a nascut la Kuchwada, un sat din centrul Indiei?

in 1932-1939 era un copil  neastamparat, obraznic, nepirzand nici o ocazie de a testa limitele sale psihice si de a pune la incercare importanta de sine si ipocrzia celor din jur, oriunde le gasea?

in 1962 organizeaza frecvent meditatii in Centerele de Trezire a Vietii si Miscarea se numea" Pentru Viata" ?Aici oamenii meditau direct si erau initiati.
Osho: "Nu vreau numai sa intelegeti lucrurile ci sa le si faceti".
          " Exista unele lucruri care nu pot fi cunoscute decat facandu-le"

1962-1974 organizeaza tabere de meditatie de la 3 la 10 zile la tara?
Osho: " Obisnuiam sa vorbesc pt multimi formate din 50.000 sau chiar 100.000, dar am constata ca NIMIC NU LE INTRA IN CAP, ei doar STATEAU ACOLO.Acesti oameni ma iubeau nu pt ca intelegeau ce spun, ci pt felul in care vorbeam. Iubeau prezenta mea, dar nu erau dintre cei care CAUTA. Vazand aceasta situatie , vazand cat este de zadarnic sa le vorbesti multimilor, am inceput sa adun grupuri mici. A trebuit sa renunt la discursurile in fata multimilor. Trebuia sa merg la MUNTE, si am anuntat ca cei care doresc puteau veni cateva zile cu mine. Bineinteles, un om care isi foloseste astfel 10 zile din concediu trebuie sa fie interesat de mesajul meu, nu poate fi un simplu curios. Isi lasa acasa sotia si copii, isi paraseste slujba timp de 10 zile- acesta este semnul ca omul nu este curios, ci VREA SA STIE. Asa am inceut taberele de meditatie."

Iunie 1964 tabara de meditatie din Ranakpur - discursurile si ghidul sau de meditatie au fost inregistrate si publicate pentru prima data intr-o carte " Calea spre autorealizare" si mai tarziu s-a tiparit sub alt titlu " Calea Perfecta" ?
La inceputul taberei. Osho le-a dat paticipantilor 3 indicatii:
Prima maxima: TRAIESTE IN PREZENT! Numai prezentul e real si viu. Daca ADEVARUL  poate fi CUNOSCUT, acest luctru se va realiza NUMAI IN PREZENT.
A doua maxima: TRAIESTE NAATURAL ! Asa cum actorii dintr-o piesa isi lasa cortinele si isi sterg machiajul  dupa spectacol, in aceste 5 zile(cat stati la Ranakpur )   RENUNTATI LA MASTILE VOASTRE. Lasati ceea ce este fundamental si natural in voi sa iasa la iveala si traiti in acest fel.
A treia maxima: TRAIESTE SINGUR! in INTERIOR NU LASA LUCRURILE SA SE ADUNE IN TINE SI SA SE SUFOCE. La fel ca si in exterior , traieste singur, ca si cum ai fi izolat in aceasta tabara. Nu intra in relatii cu nimeni."

Inuie 1966 era cunoscut ca Acharya ( traducere maestru, invatator) Rajneesh ?

1968 De la SEX LA SUPRACONSTIINTA
Osho: "IUBIREA SI MEDITATIA PRODUC O TRANSFORMARE A ENERGIEI SEXUALE. DACA SEXUL ESTE SUPRIMAT OMUL NU POATE FI TRANSFORMAT.
Daca vrei sa cunosti adevarul elementar despre IUBIRE, PRIMA CERINTA este sa ACCEPTI CARECTERUL SACRU AL SEXULUI, DIVINITATEA SEXULUI, in ACELASI FEL in care accepti existenta lui Dumnezeu, cu INIMA DESCHISA. Cu cat accepti mai deplin SEXUL, CU MINTEA SI INIMA DESCHISA , cu atat te vei ELIBERA mai mult de el. Cu cat il suprimi mai tare, cu atat vei fi mai legat de el".

sursa: Autobiografia unui Mistic Nonconformist" - Ed Mix

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...