"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 2 octombrie 2017

Horoscopul lunii octombrie 2017

Horoscop lunar general - octombrie 2017

A doua lună a sezonului autumnal se arată cel puțin la fel de dinamică și solicitantă ca prima, fapt pentru care se recomandă să rămânem fermi pe poziție și gata mereu de acțiune. Doar în felul acesta ne putem asigura că rămânem în controlul situațiilor care se ivesc. Dar haideți să vedem care sunt aspectele astrale importante pe care ni le propune spre experimentare octombrie.

Marte (Fecioară) trigon Pluto (Capricorn): progres prin determinare

Prima zi a lunii se remarcă prin aspectul armonios de trigon pe care îl lansează Marte din semnul Fecioarei lui Pluto din zodia Capricornului. În preajma acestei zile, dispunem de avântul necesar să ne ocupăm de chestiuni practice, iar niciun obstacol nu ve dovedește prea greu de trecut dacă ne dorim într-adevăr să atingem un obiectiv. Se întrevede așadar o perioadă de câteva zile în care dăm dovadă de randament și spor în toate activitățile pe care le facem, indiferent de natura lor.

Venus (Fecioară) trigon Pluto (Capricorn): mie ce-mi iese din relația asta?

Ziua de 3 a lui octombrie se distinge prin aspectul favorabil de trigon pe care îl trimite Venus din zodia Fecioarei lui Pluto din semnul Capricornului. În jurul acestei zile, se constituie contextul astral necesar evoluției oricărei relații profesionale pe care am avea-o. Dacă se stabilesc cupluri în această perioadă de câteva zile, se prea poate ca acestea să aibă o componentă materială destul de accentuată. Așa se face că pentru noi sentimentele trec, cel puțin de data aceasta, prin stomac.

Venus conjunct Marte (Fecioară): mână de la mână

În data de 5 a lunii, aceeași Venus din semnul Fecioarei se alătură lui Marte, fapt pentru relațiile profesionale ar putea fi favorizate. Dispunem nu doar de elanul necesar, ci și de pasiunea de care avem nevoie pentru a faceperformanță în cadrul parteneriatelor. Se anunță mult dinamism, dar și dedicare în tot ceea ce întreprindem pe planul muncii, dar și nu numai. Așadar, se întrevede un timp în care putem face progrese mult mai mari decât ne-am imaginat poate la început de proiect.

Venus (Fecioară) careu Saturn (Săgetător): pe ce se bazează relația noastră?

Data de 8 a acestei luni iese în evidență prin intermediul aspectului tensionat de careu pe care îl trasează Venus din zodia Fecioarei lui Saturn din semnul Săgetătorului. Dacă avem relații care ne afectează stima de sine sau ni se aduc critici prea aspre, deloc constructive, s-ar putea să ne găsim în sfârșit curajul de a le reevalua sau chiar a le pune punct. Nu-i nimic rău în a fi orientați spre dezvoltare, dar dacă atitudinea lor devine toxică, trebuie să tăiem răul de la rădăcină urgent.

Mercur (Balanță) careu Pluto (Capricorn): strigăte fără răspuns

În jurul zilei de 9, Mercur din semnul Balanței stabilește un aspect disonant de careu cu Pluto din zodia Capricornului. Se prea poate ca, în preajma acestei date, să avem impresia că nu luptăm cu morile de vânt și că nu ne putem face dreptate din cauza influenței pe care o au ceilalți împotriva cărora ne-am ridicat. Putem duce bătălii grele dacă decidem s-o luăm pe acest drum, dar depinde doar de noi să ne dăm seama dacă chiar merită să ne implicăm într-un astfel de conflict de opinii.

Jupiter intră în Scorpion: dezvoltare interioară

Din 10 octombrie încolo, Jupiter tranzitează zodia Scorpionului. Pe parcursul șederii sale în acest semn, meditația și introspecția pot fi cei mai buni aliați ai noștri. Doar dacă încercăm să forăm adânc în interiorul nostru și să ne înțelegem pe noi înșine, vom reuși să depășim cu totul viciile, obsesiile, dramele și nemulțumirile care au rămas totuși de actualitate, deși periplul lui Saturn în această zodie le-a mai atentuat influența. Se arată o perioadă a cunoașterii de sine aprofundate.

Marte (Fecioară) careu Saturn (Săgetător): e moral/corect ceea ce fac?

În preajma zilei de 11 a lunii, Marte din semnul Fecioarei leagă un aspect tensionat de careu cu Saturn din zodia Săgetătorului. Metoda precaută de a acționa care ne descrie perioada aceasta ne poate răpi din timpul pe care-l avem la dispoziție pentru a trece efectiv la fapte. Nu-i exclus, de asemenea, ca unele prejudecăți sau preconcepții pe care le avem să ne împiedice să facem unele lucruri care ne-ar duce acolo unde ne dorim. Trebuie să ne deschidem mintea pentru a evolua.

Venus poposește în Balanță: echilibru și frumos

După data de 14 octombrie, Venus parcurge zodia Balanței. Odată ajunsă în domiciliul său diurn, planeta iubirii și a socializării favorizează angajamentele sociale și relațiile de orice fel, fie că sunt amoroase sau profesionale. Se întrevede așadar o perioadă de două săptămâni în care dăm dovadă de abilități de comunicare și interacțiune cu ceilalți mult potențate. De dorit ar fi profităm într-un fel sau altul de ele și să ne apropiem și mai mult de cei care chiar contează pentru noi.

Mercur (Balanță) careu Uranus Rx (Berbec): discuții aprinse

În jurul zilei de 15 octombrie, Mercur din semnul Balanței stabilește un aspect distonant de careu cu Uranus retrograd din zodia Berbecului. În preajma acestei zile, se prea poate ca orice tentativă de a ajunge la un compromis în discuțiile aprinse purtate cu cei din jurul nostru să nu fie una de succes, dată fiind tendința lor de a fi imprevizibili și a-și schimba punctul de vedere mai repede decât putem înțelege noi. Dacă nu există disponibilitate de ambele părți, nu vom reuși nimic.

Mercur ajunge în Scorpion: convorbiri cu sinele

Începând cu data de 17 a lunii, Mercur se mișcă în zodia Scorpionului. Odată ce ajunge în acest semn, se prea poate ca debitul nostru verbal să scadă simțitor. Dacă până acum am fost pioni pe tabla de șaf a conversației, acum nu suntem decât observatori ai coportamentelor celorlalți. Așa se face că s-ar puteam să nu fim la fel de comunicativi până acum, preferând să urmărim din umbră limbajul nonverbal al celor de lângă noi. S-ar putea să avem parte de unele surprize astfel.

Mercur conjunct Jupiter (Scorpion): întâlnirea cu eul

Ziua de 18 îi surprinde pe Mercur și Jupiter din zodia Scorpionului într-o conjuncție. Așa se face că în cursul sau în jurul acestei date am putea descoperi lucruri noi înșine despre noi, dar și cei de lângă noi doar pentru că suntem mai atenți la reacțiile lor și ale noastre în anumite contexte care altădată ne-ar fi pus în dificultate. Dacă ne cercetăm cu atenție, putem repara comportamente fără prea mare dificultate. Trebuie doar să dăm dovadă de sinceritate în raport cu sine și ceilalți.

Marte ajunge în Balanță: pe ce drum s-o apuc?

Din 22 octombrie încolo, Marte pătrunde în semnul Balanței. Odată ajuns în această zodie, viteza noastră de acțiune ar putea descrește destul de mult din cauza faptului că tindem să analizăm cu atenție orice posibilă variabilă, scenariu sau opțiune înainte de a o lua într-o direcție sau alta. În acest fel, am putea ajunge să pierdem oportunități valoroase. Nu ne mai rămâne decât să facem în așa fel încât să evităm aceste perioade de latență. În caz contrar, ne poate părea rău mai târziu.

Mercur (Scorpion) trigon Neptun Rx (Pești): ieșirea din cercul vicios

Data de 24 octombrie se remarcă prin aspectul armonios de trigon trimis de Mercur din zodia Scorpionului lui Neptun retrograd din semnul Peștilor. Așa se face că în cursul sau în preajma acestei date ne-am putea găsi într-o dispoziție reflexivă care ne ajută să avem parte de epifanii în privința unor aspecte mai dureroase ale vieților noastre de până acum. Doar înțelegând modul în care am acționat în anumite situații putem vindeca unele răni deschise și închide capitole vechi.

Venus (Balanță) careu Pluto (Capricorn): începutul sfârșitului relațional

Ziua de 28 iese în evidență prin aspectul tensionat de careu pe care i-l lansează Venus din semnul Balanței lui Pluto din zodia Capricornului. În preajma acestei date, s-ar putea ca raportul de forțe dintre noi și partenerii noștri de afaceri și/sau de viață să se cutremure destul de mult, fapt pentru care se recomandă să intervenim degrabă pentru a restabili echilibrul. În caz contrar, s-ar putea ca lucrurile să degenereze într-un fel sau altul. Depinde de noi să recăpătăm controlul cumva.
După cum rezultă din paragrafele de mai sus, nu se arată multe momente de respiro în octombrie. Cu toate acestea, chiar dacă suntem solicitați la maximum, putem face progrese pe care chiar nu ni le-am imaginat. Nu trebuie decât să nu ne pierdem cu firea în momentele dificile și să adaptăm circumstanțelor în care ne aflăm. Doar în acest fel putem întoarce orice în favoarea noastră.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

  • Soarele tranzitează Balanța până pe 23 octombrie ora 7:26 când poposește în Scorpion;
  • Lună Plină în Berbec pe 5 octombrie ora 20:40, Lună Nouă în Balanță pe 19 octombrie ora 21:12;
  • Mercur se mișcă prin Balanță până pe 17 octombrie ora 9:59, moment în care ajunge în Scorpion;
  • Venus se deplasează prin Fecioară până pe 14 octombrie ora 12:11, când intră în Balanță;
  • Marte tranzitează Fecioara până pe 22 octombrie ora 20:29, moment în care poposește în Balanță;
  • Jupiter se mișcă prin Balanță până pe 10 octombrie ora 15:20, când ajunge în Scorpion;
  • Saturn se deplasează prin Săgetător pe toată durata lui octombrie;
  • Uranus retrogradează prin Berbec pe tot parcursul acestei luni;
  • Neptun tranzitează în sens invers Peștii pe toată durata lui octombrie;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn pe toată durata lunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...