"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 1 mai 2011

Fiecare zi o lectie noua

"Să nu spuneţi niciodată: ?Eu cunosc această problemă, nu mai am nimic de învăţat, de înţeles!? Fiindcă aceasta este cea mai proastă atitudine pentru evoluţia voastră; gândind aşa, stagnaţi şi atât. Atitudinea corectă este să vă spuneţi în fiecare zi: ?Ah! În sfârşit, astăzi încep să înţeleg! Ieri, lucrurile nu îmi erau încă prea clare.? Ştiind că a doua zi veţi face exact aceeaşi constatare.



De exemplu, mulţi oameni îşi închipuie că ştiu ce este iubirea! În realitate, ei cunosc deabia primele grade, primele manifestări, şi îşi imaginează că o cunosc! De aceea ei nu mai avansează, sunt posomorâţi dezamăgiţi. Iubirea are milioane şi milioane de grade, şi zilnic trebuie să parcurgeţi câte unul spunându-vă: ?Doamne Dumnezeule, ieri credeam că ştiu ce este iubirea, dar îmi dau seama că nu ştiam. Acum, în sfârşit încep să o cunosc?? iar a doua zi să vă spuneţi acelaşi lucru."

Omraam Mikhael Aivanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...