"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 2 mai 2011

Respiratia Inimii

Respiratia Inimii are darul de a te face constient de diferitele niveluri ale Fiintei tale: fizic, energetic, emotional, mental, dar si de nivelurile spirituale.


 Te ajuta sa iesi din identificarile succesive cu aceste niveluri si sa experimentezi faptul ca acestea sunt continute in Tine. 


Ca nu esti una cu trupul tau, nici cu energia care circula prin tine, nici cu emotiile tale si nici cu gandurile tale. 


Ca esti mult mai mult decat atat si ca toate acestea nu sunt decat straturi ale Constiintei, pline cu continuturi de toate felurile.


 Dar nu esti Tu. 


Tu esti altceva. 


Acest altceva a fost numit in istoria omenirii in multe feluri.


 Jung i-a spus Sine. 


Cu S mare. 


Respiratia Inimii este o cale care te pune in legatura cu ceea ce esti cu adevarat, o Fiinta cosmica, nemuritoare, omnipotenta si omniscienta.


 Continuturile nivelurilor mentale si emotionale isi recapata adevaratele lor dimensiuni nesemnificative.


 Respiratia Inimii este o experienta eliberatoare.




Respiratia Inimii este un set de tehnici, unele provenind din stravechi traditii spirituale ale lumii, reunite intr-o structura originala si cristalizata in decursul anilor de experimentare impreuna de catre noi, Horia Turcanu si Elena Francisc. O mare parte dintre aceste tehnici si foarte multe dintre conexiunile dintre ele, isi au originea in starile de constiinta extinsa pe care le-am trait impreuna. Respiratia Inimii este un mod de a ne conecta cu propria noastra fiinta, de a intra acolo unde noi comunicam cu restul Universului. Aceasta poarta sacra este spatiul miraculos al inimii, locul prin care Constiinta izvoraste in realitatea tridimensionala, densa, a incarnarii.
Respiratia Inimii se bazeaza pe doua instrumente esentiale: respiratia, ca vehicul catre starile de constiinta extinsa, si tehnici de deschidere a inimii ca centru energetic fundamental al fiintei. Aceste tehnici de deschidere a inimii, la randul lor, pot fi clasificate in tehnici de lucru cu energia pe de-o parte, simeditatia inimii.

Am structurat Respiratia Inimii in trei etape evolutive. Prima etapa am numit-o Integrarea Nivelurilor Constiintei, a doua este Meditatia Spatiului Sacru iar a treia numita Maestrul Interior sau, simplu Eu Sunt. In toate cele trei etape se lucreaza cu respiratia, cu introspectia si cu tehnici meditative pe diferite niveluri.

Nivelul intai, care este cel mai accesibil si pe care il puteti experimenta impreuna cu noi in workshop-urile noastre, este un nivel in care lucram la constientizarea si integrarea diferitelor niveluri ale fiintei interioare: fizic, energetic, emotional si mental, cu nivelurile spirituale. Este un nivel foarte corporal, foarte dinamic, care ne racordeaza pe de-o parte la fluxurile cosmice, universale ale Constiintei, prin incorporarea acestora. Pe de-alta parte ne ajuta sa vedem cu claritate diferitele straturi ale alcatuirii noastre interioare, si astfel sa ne dez-identificam de acestea. Noi nu suntem exclusiv corpul nostru, nici energia noastra, nici emotia noastra, si mai ales nu suntem doar mintea noastra. Toate acestea sunt doar niveluri interioare, iar ceea ce suntem cuprinde toate aceste niveluri si in plus, este racordat la marile fluxuri universale. Aceasta este constientizarea pe care si-o propune etapa numita Integrarea Nivelurilor Constiintei.

Al doilea nivel este unul meditativ. Miscarea energiei si integrarea nivelurilor nu se mai face corporal, ci interior, prin meditatie ghidata. Spatiul Sacru al Inimii devine in mod constient centrul locuit al fiintei noastre, al tuturor nivelurilor ”interioare” ale Constiintei. Este un nivel la care exersam Prezenta completa in ceea ce noi numim Punctul Zero si la care constientizam ca trecutul si viitorul nu sunt decat niste fictiuni care se petrec Acum. Tehnicile de respiratie ale acestui nivel permit ”navigarea” in apele constiintei, si sunt aplicabile in viata de zi cu zi, in masura in care Respiratia Inimii devine o practica.

Al treilea nivel, cel al Maestrului Interior sau Eu Sunt este un nivel in care devin accesibile stari transpersonale ale Constintei, in care ne putem acorda cu cele mai elevate vibratii ale Fiintei noastre Universale. Devin accesibile deasemeni stari mistice si trairi care, uneori, ne schimba viata. Maestrul Interior devine un nivel activ al Fiintei noastre. Descoperim cine suntem noi insine. Este nivelul Maestrul ne arata ca noi insine suntem Acela pe care l-am cautat dintotdeauna.

Daca primul si elemente din cel de-al doilea nivel al Respiratiei Inimii pot fi experimentate pe parcursul unui workshop, nivelul Maestrului Interiornecesita practica personala si deocamdata este accesibil numai in cadrulProgramului de Formare in Terapii Transpersonalepe care il desfasuram prin ATT (Asociatia de Terapii Transpersonale) si in programe individuale.

Cele experimentate in timpul workshop-urilor noastre pot fi folosite acasa, in mediul privat si constituie chei fundamentale pentru auto-cunoastere si pentru largirea orizontului de constiinta. Meditatiile pe care le numim generic ”ale inimii” si tehnicile de centrare bazate pe diferite tipuri de respiratie au aplicabilitate in orice moment al vietii. Daca procedeele de respiratie au drept scop depasirea si integrarea straturilor mentale ale fiintei, cele de deschidere a inimii ca centru energetic major sunt menite sa conduca la experimentarea adevaratei noastre realitati: aceea ca suntem una cu intregul univers. Acest lucru face din Respiratia Inimii o experienta vindecatoare in planuri multiple, conducand la reasezarea intregii noastre realitati: mentale, emotionale si fizice.

Dar cel mai important lucru la care poate servi Respiratia Inimii este sprijinul pe care il aduce in contextul enormelor transformari de constiinta la care luam cu totii parte, pentru ca ofera un mijloc relativ simplu pentru administrarea si intelegerea starilor interioare dificile, prin care trecem in procesul acestei transformari fundamentale. Respiratia Inimii nu va invata cine sunteti cu adevarat, si care sunt adevaratele dimensiuni ale constiintei voastre, ci va pune pe drumul pe care voi insiva puteti afla, direct de la sursa.

Respiratia Inimii se intemeiaza pe cunoasterea din experienta directa. Cosmic heartAvand convingerea ca starile de constiinta extinsa si deschiderea inimii spulbera limitarile impuse de ego, ca redescoperirea puterii noastre de a iubi si de a ierta ne poate schimba in bine viata, avand convingerea ca experimentarea adevaratelor dimensiuni ale fiintei noastre nu poate fi decat vindecatoare, Respiratia Inimiise dedica tuturor acelora care cred ca cheia Universului se afla in interior si este de natura spirituala.

Mai multe despre Respiratia Inimiiputeti afla explorand situ calatoria inimii 



http://www.transpersonal.ro




Psihoterapeut Elena Francisc & Facilitator Horia Turcanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...