"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 10 mai 2011

Rabdarea


"Răbdarea este cea mai mare manifestare de iubire. În limba bulgară, la răbdare se spune tarpenie şi cuvântul delgotarpenie desemnează răbdarea lui Dumnezeu. Dumnezeu este denumit delgotarpenie, ce poate fi tradus prin cuvântul francez răbdare mare (deleg înseamnă lung). Răbdarea mare nu este un cuvânt pe care să îl auziţi pronunţat deseori, dar este cel mai potrivit pentru a desemna această infinită răbdare a lui Dumnezeu.
Să studiem o clipă această minunată răbdare. De milioane şi milioane de ani, Dumnezeu
 aşteaptă ca pietrele să devină oameni, şi nimic nu îi poate tulbura liniştea. El suportă totul, El nici măcar nu mişcăcând vede atâtea creaturi răufăcătoare comiţând crime şi jefuind lumea pe care El a creat-o. Această răbdare este cu certitudine lucrul cel mai tulburător, de neînţeles. Pentru a o înţelege, nu ne rămâne decât o cale: să ne străduim să ne apropiem de ea prin toate mijloacele, fiindcă nici o definiţie, nici chiarcea mai savantă, nu ne poate face să o înţelegem.
Această mare răbdare a lui Dumnezeu este expresia iubirii sale."

Omraam Mikhael Aivanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...